Wy tak na poważnie? Nie wiem jak możecie bronić riotu, trzeba być zaślepionym fanboyem żeby to robić w tej sytuacji. Opowiem wam o firmie hi rez, kiedyś pewnego dnia ta firma stworzyła grę o nazwie smite , i z czasem gra stała się bardzo popularna. Jest to jedna z najbarbdziej popularnych gier moba, dzięki temu że ta gra ma tylu fanów wprowadzili w niej to, że dostaje się darmowe gemy ( odpowiednik rp) za samo logowanie, czyli jeżeli logujemy się miesiąc dostajemy łącznie 200 gemów. Skórki kosztują od 100 do 400 gemów. Czyli po miesiącu bez wydania złotówki możemy kupić skórkę lub voice pack. Hi rez może sobie na to pozwolić bo ma miliony fanów! Co się zmieniło w sprawie lola jak teraz ta gra ma miliony fanów? Podwyżki cen...
Hi-Rez nie tyle sobie na to pozwala, tylko przyciąga ludzi w taki sposób, jak potrafi - przekupiając ich. Nie to żeby gra była słaba albo ta taktyka była czymś nagannym, ale rozdawanie kasy i skinów przy każdej okazji od dawna mi pachnie właśnie w ten sposób
soul31 czego się spodziewasz po 15 letnich lolfagach grających w tą wybrakowaną gre?
Ciekawe jest to, że jedyny flame pojawia się ze strony graczy Doty albo Smite. Ze strony LoLa często jest zwyczajne milczenie. I to LoLowiczów nazywacie dziećmi? Przecież zachowujecie się niczym typowe gimbusy.
W przypadku Navena nawet nie chce mi się prowadzić rozmowy, bo jest tak pełen jadu (może kwestia kompleksów, sam nie wiem), że można się co najwyżej śmiać.
Nie wiem czo ten Riot, ale ciekawe, co jeszcze skopiują, chociaż może to nie kopia?
Sami pracownicy Riotu przyznali, że biorą przykład z pomysłów innych firm. Jak dla mnie jest jeden plus pod tym kątem - nic tak nie motywuje do pracy jak konkurencja, a nie oszukujmy się, LoL ma ciężki orzech do zgryzienia - utrzymanie mimo wszystko najpopularniejszej MOBA na rynku. Tak czy owak zwiększenie cen w € jest ciosem poniżej pasa, bo zarobków większych niż amerykanie nadal nie mają...