PokeGra.pl - Polska przeglądarkowa gra Pokemon Online

Dodaj, że strój i balle zapewne do kupienia tylko za arcany ;;)
Druga sprawa jaki teraz sens jest posiadania legendy, skoro nawet głupi Shiny Caterpie jest lepszy?

Dodaj, że strój i balle zapewne do kupienia tylko za arcany ;;)

GS Ball może wypaść wyłącznie z wygranej walki stoczonej z jednym ze stworzeń, którym można go schwytać. :-)

Stworzenia "normalne" otrzymują bonus za ich ilość na serwerze. Ponadto, wraz z wprowadzeniem przedmiotów do ewolucji (wreszcie udało mi się rozszerzyć licencję) dostaną kolejne bonusy. ;)

Jutro rozpoczyna się event z okazji walentynek... szczegóły w grze.

Witam.

Pytanie:Czy kiedykolwiek zostanie zablokowany proceder kupna pokemona z poziomem wyższym niż gracz aktualnie posiada?

Myślę że byłoby to fair-play w stosunku do graczy którzy grają pokemonami od 1 poziomu.Niestety teraz wygląda to tak że nowy gracz kupi sobie arcany,sprzeda itemki i kupuje pokemona z poziomem 200+,co zniechęca dużo graczy do dalszego grania.

Wskaż przykład tego gracza. W aktualnym TOP nie widzę żadnej osoby, która by tak zrobiła. ;)

Aktualnie trwa event z okazji dnia kobiet. Szczegóły na forum.

Nie widzisz????

Chociaż by gracz Sklejson,co sobie kupił poziom 300+,po co ktoś ma kupować arcany,poświęcać czas jak jest to nie opłacalne.

Taka blokada kupna powinna pojawić się wraz z pojawieniem się shiny.Mogłaby być blokada tylko shiny,a zwykle można sprzedawać na byle jakim poziomie.

Osoba z takim ruchem p2w wcale nie musi byc w top. Ale to fakt nawet z 1lvlem mozna miazdzyc duzo bardziej doswiadczonych graczy. Z biegiem czasu wychodza baboki ktore psuja klimat pokemon. Kwintesencja pokemonow to wytrenowanie poka od zera do mistrza. Tutaj zamozniejsi sa od razu mistrzami.

Sklejson gra prawie rok. Przed zakupem Shiny Arcanine (331) od Azela miał Shiny Deoxysa, jeśli pamięć mnie nie myli, a nie chcę po bazie grzebać, na 150 poziomie. Prócz tego wcześniej posiadał inne stworzenia (Lugia, Luxray) na wyższych poziomach. Twoje słowa miały wydźwięk - pojawił się w grze tydzień temu, kupił arcany i został TOP, co byłoby piramidalną bzdurą. ;)

Faktem jest jednak, że zdobycie poziomu > 100 jest aktualnie dość łatwe. Jest to pośrednio skutkiem już długiej obecności gry na rynku i braku podziału na osobne serwery. Eventy, zadania, etc. pozwalają na szybkie zdobywanie expa, a progi kolejnych poziomów nie są zbyt wyśrubowane. Nie mogę sobie jednak pozwolić na zmiany w tej kwestii głównie przez możliwość "psucia rozgrywki" i utrudniania gry nowym graczom.

To, że gra nie jest P2W pokazuje, choćby, pozycja Artemiza, PatrickJane czy innych w rankingu. Nie wydali oni pieniędzy na grę, a są dość wysoko w rankingu, wyłącznie przez aktywną grę. ;)

Aktualnie pracuję nad tym, by również inne stworzenia gracza (2,3,4) miały wpływ na rozgrywkę za sprawą turniejów czy sojuszy. Myślę, że to będzie najbardziej uczciwe w stosunku do nowych graczy, jak i tych starych, ale nie mających jeszcze wysokiego poziomu.

Dokładnie taki wydzwięk miały mieć.Ostatnio pojawiło sie właśnie kliloro graczy którzy ni z tego ni z owego posiadaj shiny 200+.To że sklejson miał shiny Deoxysa na 150 poziomie a kupił shiny na 331 to robi ogromną różnice.Żeby osiagnac taki lvl trzeba troche pograc,bo nawet osiągnięcie 200 poziomu to banał,pózniej zaczynaja sie schody.

Gra nie jest P2W.....ahahaha,Artemiz i PatrickJane to najwieksz kicha tej gry,nic tylko wywyższanie sie nad innymi,co oni to nie są... wielcy PROFESJONALIŚCI....

Nie wydali kasy na gre?hmm to ciekawe bo jak widze kogoś otwierajacego skrzynki z pokemonami to sprawdzam czy idzie to z aukcji ,jak sie okazuje to hah Artemiz nie nabył skrzyneczek w ostatnim czasie,wiec albo kręcisz piszac że nie wydali kasy na gre,albo....:p

Tak czy siak,nie polecam gry,administrator cos zaczyna i nie kończy,Pewter,Hoenn czy Sinnoh,regiony pojawiły sie juz stosunkowo dawno,Pewter to już tak dawno że najstarsi górale nie pamiętaja,dalej nic,zrobiło sie safari to teraz trzeba kasować poki z map,bo brakuje na Safari...żenada.

KAŻDY z przedmiotów może wypaść z walk ze stworzeniami, walk z graczami, skrzynek przedmiotów i PRAWIE każdy wypada z któregoś z zadań / pojedynków z trenerami. Każdy z przedmiotów możesz też kupić na rynku. Chyba naprawdę nie wiesz jak wygląda gra skoncentrowana na P2W.

Stosunkowo nowym regionem jest choćby Unova, ze sporą ilością stworzeń i NPC na mapach. Ponadto, przebudowę przeszło kilka modułów gry (w tym same zadania, wraz z laboratorium i hodowlą). Pojawiły się również mapki epizodyczne (Plantacja) jak i ta która pojawi się niebawem.

Stworzenia nie znikają z map, a są przygotowywane pod nowe - w szczególności Jezioro w Mieście Viridian. Jako, że niektóre powstawały już trochę czasu temu, nie zawsze układ stworzeń był na nich przemyślany. Takie rzeczy zauważa się jednak dopiero z czasem.

Twoje wypowiedzi ociekają argumentami i są pełne tak sensownej retoryki, że... eh, trochę mi nawet szkoda dywagować. Jeśli starasz się krytykować, to rób to przynajmniej na bazie argumentów. Średnio raz na tydzień słyszę o tym jak komuś zablokowałem łapanie stworzeń, wypadanie z nich przedmiotów czy ustawiłem skrzynki pod konkretnego gracza (bo akurat trafił legendę). To są słowa na poziomie Twoich. Grę prowadzę wyłącznie hobbystycznie właściwie na niej nie zarabiając (a czasem tracąc) jako odskocznię od pracy. Jeszcze rok czy dwa temu nie miałem pojęcia, że będzie grać w nią tyle osób co dzisiaj. Oczywistym jest, że musi przechodzić przebudowę, a ze z moim wolnym czasem jest różnie... to tempo nie zawsze jest najlepsze. :)

Nie polecam. Kiedyś gra była dosyć grywalna, teraz stała się w zasadzie P2W. Nie kupując przedmiotów za płatną walutę NIGDY nie dogoni się czołówki (tym bardziej, że co jakiś czas zwiększany jest poziom wymaganego expa na kolejny level).

Dodatkowo... lśniące skrzynie, która jest warta około 50PLN jedna. I spróbuj trafić z niej coś grywalnego, naprawdę dobrego...

Jak już wspomniałem, NIE POLECAM. Gra grą, ale nie coraz to i większe P2W.

Dokładnie tak.. kiedyś w to gralem, ale jednak okazało się być kupą, niestety.

Także nie polecam. Konta są kasowane po 2 tyg. braku aktywności, chyba że posiadasz VIP'a -kolejny nacisk na kasę.
Dodatkowo pokemony shiny, które dropią z lśniących dają taką przewagę nad innymi graczami, że nawet nie można się zbliżyć (kupi taki 1 lvl arcany, zakupi skrzynie albo poka i dowidzenia).
Sama atmosfera w grze kręci się tylko w okół kilku graczy, tak samo administracja. Brak jakiegokolwiek profesjonalizmu jeżeli chodzi o bazę kont czy balans.

Brawa za aktualizacje!(Jezioro,Centrum) ponad 2 miesiace i nic,jak tak dalej to ma wygladac to sie nie dziwie ze w ostatnich postach takie wypowiedzi.

Czołem,

czas na kolejny mini-update:

Stworzenia elektryczne i ogniste otrzymały nowe umiejętności.

Doświadczenie za zadanie codzienne otrzymuje stworzenie z największą ilością doświadczenia.

Pojawiły się nowe generacje do zebrania.

Ilość stworzeń na mapie zależna jest od ilości graczy przebywających na niej.

Stworzenia psychiczne uzyskały dodatkową cechę w walkach między dzikimi stworzeniami.

Stworzenia Shiny pojawiły się na mapach.

Stworzenie Arceus i Shiny Arceus zyskało specjalne umiejętności w walkach z dzikimi stworzeniami.

Strona nie będzie już się odświeżać w przypadku zakładek innych niż "teren".

Poprawione zostały aukcje przedmiotów.

Pojawiły się profile sojuszy.

Poprawione zostało regenerowanie zmęczenia za pomocą przycisku + na pasku zmęczenia.

Odnowiona mapa "Twoje mieszkanie" jest już dostępna.

Zupełnie nowym, wiekszym modułem jest ogródek dostępny na mapie "Twoje mieszkanie".

śmieszą mnie te dwie osoby nabijające negatywne opinie co dwa posty, w końcu nikt nie czyta nicków. :)

Gra się bardzo przyjemnie, ludzi jest dużo, Administrator pomaga i odpowiada na każde z nurtujących pytań. Trzeba pamiętać, że nad PokeGrą nie pracuje ogromny biurowiec i ponad 250 osób. Projekty odkładane są na później, ponieważ gracze niemalże domagają się wprowadzenia wczesniej innych zmian. Czy boli was brak "centrum" czy "jeziora"? Wczesniej tego pomysłu nie było nawet w głowie Admina, nikomu nie przeszkadzał ich brak.

Konta nie są usuwane po 2 tygodniach - chyba, że na koncie nie miałes zupełnie nic. Wtedy jedynie obciążasz serwer swoją postacią. Moje konto postało 2,5 miesiąca, a nie miałam żadnego VIPa. :) Każdy z przedmiotów za walutę premium możesz dostać za walkę z pokemonami (czyli za główną częsć każdej gry z pokemonami, przez zadania i drop), więc nie wiem, czemu ten płacz "P2W" istnieje. Chyba nie graliscie w za dużo MMORPGów, skoro wypisujecie takie głupoty?

Podsumowując, gra się bardzo dobrze trzyma oraz rozwija, polecam PokeGrę z całego serca. Mimo swej prostoty, nie można się od niej oderwać przez długie godziny. :)

wybacz... usunęli mi 1 konto z 4 legendami bo nie logowałem 3 tyg. Założyłem nowe, 2x shiny i kilka legend. Później nie miałem neta przez prawie miesiąc i także usunięte. Nie gadaj mi więc głupot :)

Zgodnie z życzeniem graczy - od kilku miesięcy regularnie usuwane są tylko zbanowane konta nieaktywne powyżej dwóch tygodni.

Pojawiły się nowe generacje do zebrania.

Ilość stworzeń na mapie zależna jest od ilości graczy przebywających na niej.

Stworzenia psychiczne uzyskały dodatkową cechę w walkach między dzikimi stworzeniami.

Stworzenia Shiny pojawiły się na mapach.

Stworzenie Arceus i Shiny Arceus zyskało specjalne umiejętności w walkach z dzikimi stworzeniami.

Strona nie będzie już się odświeżać w przypadku zakładek innych niż "teren".

Poprawione zostały aukcje przedmiotów.

Dzikie stworzenia odwiedzajace spotykane na mapach wyróżniają się innym kolorem.

Pojawił się ranking sojuszy.

Ditto i Shiny Ditto uzyskali specjalną umiejętność w walkach z dzikimi stworzeniami.

Pojawiły się nowe mapy: Miasto Pewter i Sala Trenerów.

Czołem, w grze pojawiła się nowa mapa: Jezioro w Mieście Viridian.

13179217_613967615420983_711289661866376