Pomoc w wyborze telefonu

Ja sam miałem HTC 8s telefon 1000% lepszy od androida. 0% zawieszania się jest też program coś jak Clean Master i czyści syf z telefonu do tego market tylko jest jeden mankament tzn. ta 8 oznacza jakby win8 więc jak byś chciał zainstalować płatną a ściągniętą z neta to trzeba się trochę natrudzić a tak to ogólnie w markecie jest dużo apek. Ogólnie menu jest proste tylko kwestia przyzwyczajenia się. Aparat całkiem całkiem.

Więc polecam jak najbardziej ! Jak cos śmiało pisz i pytaj.

A jak się ma HTC 8s do Lumii 520? I czy jednak Windows Phone nie jest zbyt ograniczony jeżeli chodzi o aplikację? Oglądając wiele filmików stwierdzam że podoba mi się nakładka na Androida HTC Sense, jakie telefony polecacie z tą nakładką jakby nie udało mi się znaleźć HTC Sensation XE?

Ogolnie wydaje mi się ze telefony HTC są całkiem udane, może na początku są drogie ale ich cena szybko spada. Pisz jaki telefon HTC Ci się podoba a my coś pomyślimy. Co do telefonow z WP to miałem tylko jeden i mnie on do gustu nie przypdal. Niby się nie tnie, niby Nokia mają dobry aparat, a mimo wszystko coś mi w nim nie pasowało. Ale to tylko moje zdanie ...

Jakieś dokładne modele mi jeszcze nie wpadły w oko. Tak ogólnie stwierdzam że HTC z nakładką sense wydają się przyzwoitymi smartphonami tylko czy jest jakaś sensowna opcja przy moim budżecie?

Jeśli ci sie uda wyczaic to możesz wsiąść Desire X. Jest całkiem niezły ale trochę odstaje od Sensationa XE.

Desire X jakoś mnie nie przekonuję. Ostatnio przeszedłem się po komisach w moim mieście i stwierdzam że nic wartego uwagi nie znalazłem jeżeli chodzi o urządzenia z androidem. Inaczej się ma sprawa z WP gdzie widziałem parę ciekawych propozycji. I ostatecznie chyba jednak się skuszę na jakąś Lumie gdyż trudno przy moim budżecie i w moim mieście znaleźć w miarę porządny smartphone z androidem.

Jesli Lumia Ci przypadła do gustu do bierz 520. Apart dobry (jak to w Nokiach), masz pewność że nie muli (Windows Phone). Jednak jest znacznie mniej apek dla tel. z WP. No i (przynajmniej mi) nie podoba sie wyglad systemu, choć telefony całkiem ładne, kolorowe :)

Ja dzisiaj w Media Expercie chwile "pobawiłem" się Lumią 520 i system jak i sam telefon podoba mi się. Jedynie zastanawiam się aby dołożyć do Lumi 625 którą mogę dostać w komisie. Duży ekran z taflą ochronną, całkiem ładny design jedynie słaba rozdzielczość ale sądzę że mnie nie będzie to zbytnio przeszkadzać.

Jak coś to bierz 520.Do 625 dokładasz a masz słabszy procesor (625 - jednordzeniowy, 520 - dwurdzeniowy), 520 ma także lepszy wyświetlacz. Do 625 dokładasz bo ma wiecej cali....

http://versus.com/pl…okia-lumia-625. W 625 procesor jest dwurdzeniowy taktowany 1,2 GHz a w 520 1GHz a więc 625 w tym przypadku wypada lepiej. Jedyną sensowną kategorią w której 520 wypada lepiej jest jakość ekranu dzięki większej gęstości pikseli i zastosowaniu technologi IPS. Jednak wydaje mi się że aż tak wielkiej różnicy nie ma. Niestety nie mam gdzie potestować 625 więc pewnie się dopiero przekonam po zakupie.

a jak ktos sie zna - warto sie bawic w nieznane, chinskie marki z 4 rdzeniami, jakims aero, dual simem, ch*jami-mujami, dzikimi wezami i duzymi wyswietlaczami za 300 czy 400 zl, czy jest tam jakis na tyle duzy walek, zeby sie w to nie bylo warto bawic. Swego czasu mialem ZTE Blade pierwszego, jeszcze w czasach kiedy ta marka zupelnie nic nikomu nie mowila i do czasu dzialal dosyc dobrze. Rozwalilo sie samoczynnie gniazdo sluchawkowe i po dluzszym czasie pod ekran zaczal jakims cudem w kacikach kurz wchodzic, ale oprocz tego dzialal na tyle, na ile byl mi potrzebny. Kosztowal z 4 razy mniej niz znane marki z podobna specyfikacja, ale swoje zrobil - co do marek typu overmax lepiej nie miec takiego zaufania jakie ja mialem wtedy? Zaznaczam, ze to czy bede mial jablko na telefonie czy gruszke mi nie robi, o ile telefon pociagnie wszystkie/wiekszosc aplikacji z AMarketu, swoja wadliwoscia nie bedzie przysparzal mi bolu glowy, a awaryjnosc nie pusci mnie z torbami, to moglbym nawet korzystac z telefonu firmy krzaczki.

W chińskich cudach jednym z największych problemów jest ładowarka. Jak popsujesz, to bardzo trudno dostać niektóre na rynku eu.

Przymierzam się do zakupu HTC Sensation XE :D

I bardzo dobrze robisz :) To kombajn multimedialny a nie telefon :)

Up, Haha zgadzam sie w 100 % :D. Sensation XE wymiata resztę telefonów za ta cenę :)

Szkoda że Sensation XE już nie jest wspierany. A dostać go można z najbardziej niepewnych źródeł jakie istnieją. Gdyby nie tak znaczące minusy pewnie sam bym się na niego skusił. :P

http://versus.com/pl/htc-sensation-xe-with-beats-audio-vs-htc-sensation-xl-with-beats-audio XE wygrywa ze swoim XL nowszym bratem wtf , wlasnie lipa jest z dostaniem jego;/ a do jakiego andka oficjalnie moge zaaktualizowac ten telefon?

Oficjalnie możesz go zaktualizować bodajże do androida 4.0. Jednak ja osobiście wolałbym nie kupować czegokolwiek z niepewnego źródła nawet takiego cudeńka jakim jest Sensation XE.

Może ma ktos ten telefon i się wypowie, hmm ;)?

up