W ciągu ostatnich 2 lat miałem gtx660 gtx950 i teraz mam gtx970 i nie było najmniejszych problemów ze sterami, a jak już jakieś się pojawiały to chwila moment i był fix, czytając to co ludzie piszą randki mają co chwila jakieś problemy ze sterownikami
Prosba o pomoc przy zlozeniu desktopa! help
No popatrz, a ja znam wiele osób, które mają Radeony i nikt z nich nie ma żadnych problemów.
Tu jest cos dziwnego. Albo dostałeś wadliwy sprzet(dzwon do firmy gdzie kupiles kompa.... Morele?) no bo żeby wywalalo ci wszystko podczas instalowania sterownikow od producenta... Aż dziw bierze. Moje 3 oststnie grafiki to AMD(HD7950, R9 380X, RX 480) nigdy nie miałem żadnych problemów. Zresztą nigdy też nie miałem problemów z GeForce. Sterowniki? Używam najnowszych i brak problemów. Spróbuj zaktualizować bios płyty głównej jak i karty graficznej.
Edit: tak teraz pomyślałem to raczej nie wina grafiki. Jeżeli piszesz że miewasz też bluescreeny. Problem z grafika by powodował że w ogóle byś nie miał obrazu. Poczytałem trochę o podobnych przypadkach na reddice wnioskuje z tego co piszą że to albo problemy z MOBO(zrob update biosu) albo z samym windowsem.
Spróbuje jak będę dysponował większa ilością czasu.
A czy ty też miałeś rx480 od msi?
Może w tym sęk że ta karta od msi rodzi takie problemy... mają swoje programy do oc itd i jak miałem to zainstalowane to komp szaleje i wtedy wywala sterowniki AMD.
Nie mam sterowników MSI komp działa ale tylko z tym starszym. Nowej wersji ze strony AMD pod rx480 nie mogę zainstalować bo wywala błąd. Chyba że zainwestuje w windowsa 10...
Edytowalem swój post. Sam używam paru programów od MSI bo mam MOBO od tego producenta i tez problemu nie ma Live Updater(czy jakoś tak) jakieś narzędzie do monitorowania i podkrecania proca tez strikte pod MSI. Problemów nie ma. Mam Win 10
Zrobię update biosu w następnym tygodniu. Natomiast na sterowniku 6.12 nie dostałem ani jednego crasha ani bluescreena wszystko działa
Bluescreen nie dostawałem dlatego że tak robiło się samoczynnie tylko w momencie kiedy odpalałem gre i wywalało sterownik AMD to potem czasami sterownik wracał do działania lub bs
Cze,
W linku zapisany koszyk z desktopem + monitor które chciałbym zakupić w przeciągu następnego tygodnia.
Maksymalna wartość 4500 zł
Proszę o info czy będą z tego dzieci, ewentualnie proszę o porady - komputer tylko i wyłącznie do grania!
Chciałbym żeby uciągał gry przez kolejne kilka lat
https://www.morele.net/inventory/info/NGc13j/
tytuły w które aktualnie gram:
Heroes and Generals
Overwatch
Foxhole
Last man standing
korzystam z laptopa niestety samsunga NP350V5C który nie daje rady powyższym tytułom mam max 40 fps przy low