PS4 Vs XONE

Nom, i PS4 jest bardziej wydajne większość gier chodzi w 1080p, na XO jest z tym gorzej. Zakup PS+ na rok to kwota 168 zł więc nie jest drogo za to co oferują opłaca się.

TAK i w tylko tym różnią się te konsole no i odrobine grafiką (jakieś efekty świetlne, textury itp) ale tak w całości to obie są dobre.

Ja kupiłem ps4 po premierze i jestem zadowolony. Cioram w Final Fantasy XIV w full 1080p. X kloc nigdy tego nie osiągnie. Tutaj tebelka http://uk.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates pozdro ;)

Tylko, że XONE ma lepsze odwzorowanie barw. Wystarczy poszukać na YT testy XONE vs PS4 comparison w grach. Niestety, feelu z fps'ów się nie porówna, bo yt ma cap na 30:/

Tak czy siak, ja się waham się nad X-em ze względu na exy.

No mi exy bardziej z ps4 podpadają, tak więc kupuje Ps4. Proszę o zamknięcie tematu.

jeżeli chodzi o europejski rynek to bez dwóch zdań PS4 wymiata XBOX na samym starcie. Wydajnościowo także jest dużo lepszy a jeżeli chodzi o gry to są podobne. Mam PC i żałuję że nie gram teraz w Destiny :/

Jak chcesz ze mną pograć to mój nick na psn Choszczyk:-)

Xbox one lepszy pad Kinect lepsza grafika w wielu tytułach Forza motorsport przy czym granturismo to arcade z automatow na zetony normalny support co do grafiki lepsza jest w wielu grach (nie exclusive) tylko wydawanych na obie konsole.

Ps Tak dla hejtów jak cos gralem w granturismo 1.2.3.4.5 i twierdzilem ze sa 100 razy lepsze niz jaka kolwiek gra wyscigowa ale potem kupilem xboxa i forze 3,4 i forze horizon
wyglada sterowanie i dzwieki aut sa 100x lepsze od oferowanych w granturismo zreszta ten pad z ps4 i innych gałki dla masochistow i dizajn rodem z przyszlosci

Ps ps Wiem nie chcialo mi sie uzywac znakow..

@Gering

Pad padem dla mnie bez róznicy jak się gra, bo miałam okazje testować pady z ps4 i xone. A i tytuły wyścigowe mnie nie interesują i kinect jest zbędną zabawką, chociaż mam go przy xboxie 360 :P

PS4. XBox to baaardzo fajne urządzenie multimedialne. Ale nie w Polsce, bo większość funkcji jest poblokowana. Mimo premiery w Polsce, brakuje funkcji głosowch, ponoć problemy z twitchem. No i grafika 720p. Nie ma co się oszukiwać, Mircosoft stracił bardzo wiele. Sprzedaż PS4 jest ogromna, w porównaniu do XBO. 1080p, szczególnie na next gen to absolutna podstawa. Chociaż i tak ból, bo mogliby spokojnie 2k/4k dać(ale ciekawe czyi telewizor by to pociągnął. Przy kolejnej generacji będzie to standard). Wtedy rzeczywiście poczuje się tą grafikę.

W październiku ma wyjść update, który odblokuje w PL wiele opcji. Trwają też rozmowy nt. udostępnienia typowo polskich serwisów w XO. Co do grafiki, to już zależy od gry. Choć PS4 jest mocniejszy, to na X-ie jest lepsze odwzorowanie barw. Jako ciekawotkę dodam, że Diablo III nawet na PS4 potrafi gubić klatki. Jest to chyba najgorzej zoptymalizowana gra na konsole. Taki Wolfenstein działa stabilnie 60 fps przy 1080p... nawet na X-klocku.

Wiele jeszcze przed nami i wiele może się zmienić, ponieważ Devsi dopiero "uczą się" pisać a nowe konsole.

W kwesti czysto sprzetowej to PS4 jest wydajniejszy. Ale ty musisz patrzec na gry GLÓWNIE EXCLUSIVY jeśli o e mało ciwbie interesuja to niewybieraj żadnej konsoli. Lepiej zakup sobrego kompa.

Witajcie, oto znów ja i moje problemy :P Po długim namyślę zdecydowałam się kupić nową konsole i mam do was pytanie która z nich jest lepsza? Czytałam na necie wiele opinii, każde forum było na za inną konsolą. Które exclusivy są lepsze? Bebechy konsoli? Pad? Przyszłość konsoli? Wszystko co zdecyduje o wyborze konsoli