Pytania początkującego

https://www.youtube.com/watch?v=ibmEzQBOmCI - trochę się zmieniło, ale mniej więcej tak

Jeśli posiadasz jakąś runę, którą chcesz wsadzić w swój gear to patrzysz sie jakiego żywiołu jest na runa i czy masz tego typu slot (miejsce) w ekwipunku. Jeśli żywioły się zgadzają to możesz wsadzić runę w swój gear. Jeśli nie, to możesz zmieniać (rolować) slot tak długo, aż wypadnie interesujący CIę żywioł.

Musisz pamiętać tylko że:

1. Jeśli masz item lvl np. broni 100, a runki lvl 120, to jej nie wsadzisz. Musi być maksymalnie o 10 wyższa niż lvl broni.

2. Nie możesz wsadzić dokładnie takich samych dwóch run w jedną część gearu.

3. Sety z runami klasowymi (złote) nie powinny być rozbijane i powinny być w jednej części gearu, jednak to większości graczy nie dotyczy, gdyż nie prędko będą mieli dostęp do tych run.

4. Runy mogą być zwykłe (zielone) lub setowe, które dają 1 punkt do setu (niebieskie) i setowe, które dają 2 punkty do setu (fioletowe), czyli lepiej wsadzić 3x fioletowa runka i mieć cały set 6/6 ewentualnie 2x fioletowa i 2x niebieska (bo 2x2+2x1= 6) jeśli staty na danych runkach Tobie bardziej odpowiadają.

5. Runy obecnie są ważniejsze niż sam gear. To od run zależy jak mocno bije Twoja postać, jaką ma przeżywalność czy jako mocno leczy. Gear nie jest już tak ważny. Póki lvlujecie polecam wsadzanie zielonych runek pod wasz główny (main) stat. Dla medyków i engów multi-hit chance. Dla reszty klas crit chance i crit severity. Dlaczgo? Bo częśto zmieniacie gear a runki nie są tanie. Wycrafcecie dobrych run na endgamie kosztuje od 40 do 80 platyn za runkę licząc obecne ceny rune fragmentów. Oczywiscie można kupić gotowe runki na ahu za pare platyn. Dlaczego taki paradoks? W skrócie chodzi o to że starzy gracze mają tokeny na runy i mogą taki token wymienić na dowolną runkę.

Jeśli ktoś dalej nie rozumie to pytać. Jak ktoś będzie miał 50 lvl to mogę też podpowiedzieć jak powinien się runować już na endgame albo podać linki do poradników. Pozdrawiam:)

dziekuje za odpowiedzi a co z gildia ? polecacie jakas ? bo bym chetnie dołaczył

Popostawały jakieś polskie gildie na jabbicie 1 i 2. Musisz spamować na świecie żeby Cię ktoś dodał. Są też circle (jak jakby chat dla Polaków).

Jak dostać sie do tego circle? Gram tydzień na serwerze EU i nie spotkałem żadnego Polaka...

Wojciech na którym serwerze grasz? Spamuj na Globalu (/chjoin global) w godiznach koło 18.30-21 to napewno ktoś Cię doda bopwtedy ludzie rajdy mają. Ewentualnie napisz na priv to CI podam kogo masz wispować.

Gram na Jabbicie po stronie Exile.

A jak na exilach to klapa:( Nie gram po tejs tronie:(

Cześć. Mam pytanie: ile waży Ws? Jaki serwer polecacie na chwile obecną oraz którą ze stron konfliktu? Pozdrawiam.

Jak pamiętam to około 15 Gb, a serwer Jabbit. Stronę wybierz od upodobania, ale z tego co pamiętam to Dominion miał więcej Polaków.

Witam, chciałbym zadać kilka pytań. Proszę o odpowiedź. ;)

1. Jak jest w tej grze z podziałem serwerów? Są 2 typy: PVE i PVP. Oznacza to, że na serwerze PVE większość graczy gra tylko PVE, a na PVP tylko PVP, czy może chodzi tylko o zamknięte albo otwarte PVP podczas rozgrywki?

2. Rasy w tej grze mają jakieś "raciale" albo unikalne umiejętności rasowe? Jeżeli mają, to może być tak, że jakaś klasa będzie najlepsza na tej rasie, a na drugiej odrobinę lub znacznie gorsza?

3. Na jakim serwerze jest najwięcej Polaków i na jakim warto grać, na obu jest tak samo fajnie, czy może któryś z nich ma znacznie gorszą społeczność lub znacznie mniej graczy?

4. Czy w Wildstar jest jakaś klasa uważana za "noobowską", OP klasę?

5. Czy istnieje takie coś jak salon fryzjerski, gdzie można zmienić fryzurę lub brodę w czasie gry?

Prosiłbym również o to, aby ktoś napisał w skrócie historię obu stron konfliktu oraz opisał poszczególne profesje do wybrania.

Z góry dziękuję za odpowiedzi (nie muszą być na wszystkie moje pytania, czy inne prośby, każda odpowiedź się liczy :P).