Raidy a lvl

Nie ma takich problemów z przeciwną frakcją. Pani wyżej trochę wyolbrzymia albo miała pecha. Ja wyexpiłem łącznie już paręnaście postaci i zginąłem poniżej 10 razy, najczęściej jak przeciwna frakcja cię widzi to olewa i expi dalej. Jedynym problemem są gracze na max lvl którym się nudzi, ale ich wcześniej jak w wod'zie nie spotkasz, jeżeli w ogóle. Więc exp spokojnie i nie martw się niczym. Po jakiej stronie grasz?

Po stronie Hordy, dzięki za uspokojenie kwestii pvp i expienia, wkrótce sam się przekonam jak to wygląda :)

Wkrótce dobijam 58 lvl i wchodzę na outland. Zobaczymy jak to będzie. Trochę się przestraszyłem tego co napisaliści z tą trudnością zrobienia questów na pvp(gram na burning legion), czy istnieje ewentualna możliwość przeniesienia psotaci na inny serwer? Czy to co się wybrało zostaje do końca?
Jest taka możliwość ale kosztuje +/-20 euro. Nie martw się na zapas, przyznaje że w Hellfire często biegają twinki ubrane jak świnie albo high levele gankujące low levele, ale im dalej zapuścisz się w Outlandy tym jest tego mniej :P Generalnie na globalu się przetarło że nie atakuje się ludzi robiących questy, w większości jak spotykasz jakiegoś allucha to po prostu Cie ignoruje i nawzajem (zaznaczam że zdarzają się wyjątki w postaci ludzi którzy mają ze sobą problem i sprawia im przyjemność one-hitowanie słabszych od siebie graczy), nikomu normalnemu nie chce się tłuc po jeden punkt honoru (albo w przypadku gdy zabija Cie 100 lvl zero honoru), lepiej iść na BG.
Po stronie Hordy, dzięki za uspokojenie kwestii pvp i expienia, wkrótce sam się przekonam jak to wygląda

Ja gram po stronie allow wiec Ci nie pomogę, ale jak grasz po stronie hordy to tym bardziej nie musisz sie martwic. Hordy jest duzo wiecej niz allow i raczej nie atakują jak expisz. Powodzenia w expieniu

Hah Burning Legion... Najgorszy serwer pod tym względem bo smutne polaczki muszą pokazać swoja "siłę". Pamiętam jak jakiś Death Knight mnie złapał w Hellfire Peninsula i usiłował mnie zabić przez 15 minut(grałam resto druidem) aż w końcu jakiś Warek z hordy to zobaczył i kolesia zmiótł z powierzchni ziemi a ja mu pięknie podziękowałam :P

Ja ogólnie Outland w sumie pominęłam prawie cały, expiąc na dungeonach. Tylko na początku i na końcu w Netherstorm tam expiłam.

W Nortrend nie ma już tak źle bo jest dosyć opustoszałe i jest sporo alternatywnych miejsc do expienia na tym samym poziomie co sprawia, że rzadko się tam spotyka innych graczy to i szansa, że jakiś random cię utłucze jest mniejsza. Outland w sumie też jakieś mega zaludnione nie jest, ale wysokolvl graczy można tam dziwnie często spotkać(ja na ten czas jaki tam expiłam czyli coś koło 2 dni to widziałam przynajmniej 8 ludzi z max. lvl, głównie campią niedaleko miast frakcji w Hellfire Peninsula.)

Można transferować swoje postacie, ale to kosztuje i wcale nie mało - https://us.battle.net/shop/en/product/world-of-warcraft-service-character-transfer

Witajcie

Ostatnio pogrywam sobie w wowa i zastanawiam się nad kupieniem battlechesta, ale ciągle gryzie mnie jedna rzecz. Czy raidy zaczynają się dopiero od 90 lvla? Co robić do tego poziomu? Przebijać się przez tą masę setek questów zabij przynieś? Czy są dungeony rozłożone lvlowo jak np w rifcie 20-29 itd..

Pozdrawiam