Chciałbym poruszyć temat klasy skrytobójcy. Tak wiem że klasa ta jest nastawiona głównie na PvP, lecz... w PvE tą postacią nie da się grać bez wydawania prawdziwych pieniędzy.
Po 1. Nikt tej klasy nie chce w party, bo tylko zżera exp, a do party nic nie wnosi, gdyż albo nie trafia w mobki (przy mobkach 2 lvle wyżej trafia co 3 uderzenie, powyżej tych 2 lvli nie trafia praktycznie 9/10 hitów), a bomby tej klasy są bezużyteczne (800 dmg / 30-40s cd). A jak wiadomo każde party chodzi na mobki z różnicą o +10 lvli.
Po 2. Przy expieniu samemu na mobkach o tym samym lvlu (204 expa za mobka - wbicie lvla np z 35 na 36 bijąc non-stop trwa to od 8 godzin wzwyż, zależnie od ilości osób na spawnie, na dodatek za potki się nie wypłacisz, nawet przy normalnym dropie).
Po 3. Dmg który zadaje ta klasa jest równy lub mniejszy (zależnie od rodzaju mobka) mobkowi którego akurat bijemy np modliszka bije Cię po 1,200 normalnym hitem, 2.000 ze skilla (kiedy Ty masz 5k hp), a Ty bijesz normalnie po 200, ze skilla 800, crit 1700. Co znaczy że nie da się efektywnie tą klasą expić, gdyż co jakiś czas trzeba siadać i czekać albo na regeneracje energii/życia lub cd potka.
I tu się pojawia moje pytanie. Zamierzacie coś z tym zrobić ? Czy klasa jaka była taka będzie i bez wkładu real kasy lub bardzo, bardzo pomocnych znajomych którym nie szkoda tracić kolejnych dodatkowych 5h żeby Cię trochę podexpić, dało się coś ugrać ?
P.S. Jak już pisałem, mam świadomość że klasa ta jest nastawiona na PvP, ale tam poziomu się nie wbije, a jakoś trzeba to zrobić, nie będę przecież całe życie na jednym lvlu bił się w PvP. Każdy chce zdobywać poziomy, zdobywać nowe przedmioty i odkrywać nowe lokacje.
Nasze doświadczenie ze skrytobójcami na pewno nie dorównuje Twojemu i innych graczy. Pozostaje nam zaprosić Cię na nasze forum, gdzie znajdziesz cały dział (jakkolwiek niefortunnie to brzmi) dla złodziei - o tutaj. Jest to dość popularna, jednocześnie wymagająca klasa, bardzo poszukiwana przez gildie, więc i nie może być zbyt łatwa do wylevelowania. Na pewno któraś z nich chętnie zainwestuje w rozwój Twojej postaci. A że o takim błędzie nie słyszeliśmy - to może pomożesz nam go poprawić. Ewentualnie pozostaje nam wspólnie poczekać na kolejny patch balansu.