Składam(y) komputer!

Cześć,

Przedstawię ci mojego kompa, który był składany jakoś w listopadzie. Dałem za niego 3500zł z windowsem I jestem cholernie zadowolony. Zależy za ile chcesz monitor. Bo musisz mieć jakiś konkretny max za monitor by wiedział ile dać na kompa :)

komp.png.636b1caa35c550cc2878d2f104fc79e6.png

Ja od siebie dodam ze MSI ma teraz promocje https://msi-promotions.com/pl/pl/pages/springcashback/qualifying

więc możesz na przykład zmienić płytkę w zestawie od Ksarou na np.:

https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b250m-mortar-arctic-b250-ddr4-hdmi-displayport-dvi-d-microatx-7a69-004r-1120599/?gclid=Cj0KEQjwuOHHBRDmvsHs8PukyIQBEiQAlEMW0FersU383J6eQCesRa-QXb2dVWwmUZvpjKvp-srHbokaAnIT8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

w nieco wyższej cenie dostajesz 2xPCI-E i audio 7.1 - co mnie jakoś szczególnie nie przekonuje ale może Ciebie juz tak.

A i jak byś się jeszcze zdecydował na 1060 od msi to "zaoszczędzisz" 170zł.

Czy warto, ja osobiście nie jestem zadowolony z serwisu tej firmy w Polsce, więc się nie będę wypowiadał.

A co do SSD to ja osobiście wolałbym kupić SSD teraz i w przyszłości dokupić HDD i nie motać się później z reinstalacją Windowsa na SSD-a. Składając pół roku temu dziewczynie kompa żeby nie przekroczyć budżetu tak zrobiłem i jak narazie komputer śmiga bez HDD(zainstalowany Windows, HoTS, HS, Inventor, Office, Wieśek 3, Steam i inne i jeszcze z 50GB z 240 jest wolne) :)

Okej, a więc zastosuje się do wyżej podanych porad i odczekam jeszcze tydzień, aż ceny się unormują. Potem zrobię ostateczny research i dam znać co zamawiam!

Dziękuje ogromnie za pomoc, każdemu wiszę browar ;)

Witam wszystkich!

Otóż jak pewnie zauważyliście pragnę nowego kąputerka. Długo zbierałem siły, żeby się za to zabrać no i... ostatecznie nic z tego nie wyszło (dlatego własnie tutaj trafiłem). A więc zacznę od tego na czym mi zależy.

-Granie w Guild Wars 2, najlepiej na full, bo kocham widoczki z tej giery,

-Granie w LoL'a (na aktualnym kompie mi to wychodzi na 120-140fps'ach, ale często są spadki),

-Żeby mi się podstawowe programy do pracy typu GIMP, Total Commander etc, nie przycinały (uwierzcie, że to jest możliwe xD),

no i w sumie to wszystko na czym mi zależy najbardziej. Jak widzicie nie jestem wymagający :D

Budżet jaki chce przeznaczyć na ten komputer to ok. 3000zł, ale razem z monitorem! Jeżeli cena wyjdzie powiedzmy 3300zł to nic złego się nie stanie.

ps. Jeżeli polecacie jakiś monitorek od razu, to piszcie śmiało.

Z góry dziękuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam!