Cześć,
Przedstawię ci mojego kompa, który był składany jakoś w listopadzie. Dałem za niego 3500zł z windowsem I jestem cholernie zadowolony. Zależy za ile chcesz monitor. Bo musisz mieć jakiś konkretny max za monitor by wiedział ile dać na kompa
Cześć,
Przedstawię ci mojego kompa, który był składany jakoś w listopadzie. Dałem za niego 3500zł z windowsem I jestem cholernie zadowolony. Zależy za ile chcesz monitor. Bo musisz mieć jakiś konkretny max za monitor by wiedział ile dać na kompa
Ja od siebie dodam ze MSI ma teraz promocje https://msi-promotions.com/pl/pl/pages/springcashback/qualifying
więc możesz na przykład zmienić płytkę w zestawie od Ksarou na np.:
w nieco wyższej cenie dostajesz 2xPCI-E i audio 7.1 - co mnie jakoś szczególnie nie przekonuje ale może Ciebie juz tak.
A i jak byś się jeszcze zdecydował na 1060 od msi to "zaoszczędzisz" 170zł.
Czy warto, ja osobiście nie jestem zadowolony z serwisu tej firmy w Polsce, więc się nie będę wypowiadał.
A co do SSD to ja osobiście wolałbym kupić SSD teraz i w przyszłości dokupić HDD i nie motać się później z reinstalacją Windowsa na SSD-a. Składając pół roku temu dziewczynie kompa żeby nie przekroczyć budżetu tak zrobiłem i jak narazie komputer śmiga bez HDD(zainstalowany Windows, HoTS, HS, Inventor, Office, Wieśek 3, Steam i inne i jeszcze z 50GB z 240 jest wolne)
Okej, a więc zastosuje się do wyżej podanych porad i odczekam jeszcze tydzień, aż ceny się unormują. Potem zrobię ostateczny research i dam znać co zamawiam!
Dziękuje ogromnie za pomoc, każdemu wiszę browar
Witam wszystkich!
Otóż jak pewnie zauważyliście pragnę nowego kąputerka. Długo zbierałem siły, żeby się za to zabrać no i... ostatecznie nic z tego nie wyszło (dlatego własnie tutaj trafiłem). A więc zacznę od tego na czym mi zależy.
-Granie w Guild Wars 2, najlepiej na full, bo kocham widoczki z tej giery,
-Granie w LoL'a (na aktualnym kompie mi to wychodzi na 120-140fps'ach, ale często są spadki),
-Żeby mi się podstawowe programy do pracy typu GIMP, Total Commander etc, nie przycinały (uwierzcie, że to jest możliwe xD),
no i w sumie to wszystko na czym mi zależy najbardziej. Jak widzicie nie jestem wymagający
Budżet jaki chce przeznaczyć na ten komputer to ok. 3000zł, ale razem z monitorem! Jeżeli cena wyjdzie powiedzmy 3300zł to nic złego się nie stanie.
ps. Jeżeli polecacie jakiś monitorek od razu, to piszcie śmiało.
Z góry dziękuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam!