Składamy komputer

Weź gtx980ti i nowego intela i7 ram ddr4(tylko na intela i7) do tego płyte z gigabyte a reszte sam wybierz, wynosić będzie to około 19 tyś (z klawiaturą i myszką ale tanią)

możesz kupić lepszą płyte główną (lepsza płyta główna to większe osiągi procesora
Tez chce troche tych dopalaczy… widac dzialaja.

A tak na powaznie, ile za dawke?

tak tylko koszt takiego monitora to 2000+ :>

Koszt takiego monitora to... ~1500zł.

O wrzuceniu płyty głównej za prawie 2000zł to już nie wspomnę.

@KolegaJezusa

Czy masz zamiar robić OC? Zresztą z takim budżetem to poczekaj na Intel Skylake, premiera początkiem przyszłego miesiąca.

Zalecam poczekać i kupić na nowej platformie. Może Intel nas mile zaskoczy i wzrost wydajności to będzie trochę więcej niż 5%.

Obecnie poleciłbym coś takiego:

Acer XB270HU (super monitor, 27", 1440p, IPS, G-Sync, 144Hz)

+

http://www.morele.net/inventory/info/79j3pD/

+

zadbać trzeba o odpowiedni sprzęt audio (co nam z pięknej grafiki skoro dźwięk jest okropny?). Dlatego polecam: Słuchawki Audio-Technica ATH-PDG1 lub Sennheiser PC360 (skłaniałbym się ku tym pierwszym, bo PC360 są dość ciasne i małe) oraz odpowiednie źródło do tego: Audio In Motion SC808 lub ASUS Essence STX II (jak weźmiesz STX II to zainstaluj sterowniki Unixonar, bo są lepsze niż oficjalne). Nie tylko słuchawkami się żyje, więc polecam też takie oto głośniki 2.1: MODECOM MC-MHF60U lub jeśli wolisz 5.1: Genius SW-HF5.1 6000

Mam też inną propozycję obudowy:

http://www.morele.net/obudowa-king-mod-services-lian-li-pc-a76x-big-tower-czarny-wyciszony-geck-179-704917/

Zamiast płyty MSI Z97 Gaming 5 możesz brać MSI Z97-GD65. Oprócz tego mógłbyś spróbować dorwać Swiftech H240-X (wydajniejszy i cichszy of H110i). Ogólnie to zestaw tak samo wydajny jak zestaw Divuma tylko... znacznie taniej przy nadal sprzęcie bardzo dobrym, zachowanej kolorystyce czarno-czerwonej + lepszy SSD i RAID0 z HDD. Po prostu nie ma tu wrzuconych bezsensownie drogich (i niekoniecznie dobrych/opłacalnych) sprzętów (jak zasilacza za ponad 1k i płyta główna za prawie 2k).

1500 zł za 120HZ + a jakość obrazu jak na monitorze za 600 zł.

Do tego kontrast jak nie podbijesz wysoko tak by spawał ci oczy to inaczej w grach nie widzisz murzynów ukrytych w cieniu , bo się zlewają :P

Tez chce troche tych dopalaczy… widac dzialaja.A tak na powaznie, ile za dawke?

a no dobry towar badane na GA 870A-UD3 a potem GA 970A-UD3 wzrost aż 4fpsy ;) (na procku amd phenom II x4 955BE ;) ) więc np przy i7 warto dać więcej bo tam liczby są większe

a no dobry towar badane na GA 870A-UD3 a potem GA 970A-UD3 wzrost aż 4fpsy (na procku amd phenom II x4 955BE ) więc np przy i7 warto dać więcej bo tam liczby są większe

Wyjaśnij proszę jak było to "badane"

- najpierw wlozyles bebechy na jedna plyte, pograles, czy tam zrobiles benchmarka, a potem zdjales wszystko, wlozyles nowa plyte, jeszcze raz na nia bebechy i odpaliles cośtam i wyszlo ci 4fpsy roznicy?

- czy tez moze "kolega ma taki sam proc na innej plycie i z nim mam te 4 fpsy roznicy" ?

Proszę rzuć więcej światła na tą jakże witalna kwestię, gdyż ciekawi jesteśmy poznac nowe metody mierzenia wydajnosci sprzetu

Wyjaśnij proszę jak było to "badane"- najpierw wlozyles bebechy na jedna plyte, pograles, czy tam zrobiles benchmarka, a potem zdjales wszystko, wlozyles nowa plyte, jeszcze raz na nia bebechy i odpaliles cośtam i wyszlo ci 4fpsy roznicy?- czy tez moze "kolega ma taki sam proc na innej plycie i z nim mam te 4 fpsy roznicy" ?Proszę rzuć więcej światła na tą jakże witalna kwestię, gdyż ciekawi jesteśmy poznac nowe metody mierzenia wydajnosci sprzetu

opcja nr 1 ;)

@kubas246 dzięki wielkie za porady i pomoc :)

A ja dopiero teraz zauważyłem że wkleił mi się zestaw od tego speca majstra008 xDDDD

Już poprawione :

http://www.morele.net/inventory/info/O9L8OU/

Naprowadził mnie kubas z płytą za 2000 x)

@DivumHerold

Miałem okazję testować BenQ 120Hz za 1550zł i nic takiego nie widziałem. Wiadomo TN to TN, ale i tak nie najgorszy.

A no widzisz :P Przydałem Ci się do czegoś.

@KolegaJezusa

Obudowa którą wrzuciłem to oczywiście "kosmos" i nic nie stoi na przeszkodzie abyś kupił tańsza, np. Nzxt H440 czarno-czerwoną. Tak samo dysk możesz kupić 1 HDD a nie dwa i procka zamienić na i5 4690K.

Siema

Poszukuje porad w składaniu komputera, jestem w tym zielony aczkolwiek chciałbym mieć procek intela i kartę graficzną od nvidii

Cena komputera może wahać się w granicach 15-20000 zł

Jeśli komuś będzie się chciało coś dla mnie złożyć to będę mu wdzięczny :)