Tzn tak. Na SSD głownie instaluje sie system i programy np. jakis fotoshop itd. Można i gre zainstalowac ale czy na 60GB chcesz szaleć z grami? Nastepna sprawa owszem szybciej gra sie załaduje, ale przy tym konfingu to i tak wszystko bedzie szybko zapierdzielac. Jeśli bedziesz zajmował sie stream'em, tworzeniem gameplay'ow co za tym idzie konwertowaniem, tworzeniem filmow to lepiej kase władowac w i7 niz SSD. Chcesz moge złożyc Ci PC na i7, moge złożyc na i5 za 3500 pisz, ja bede działał. Tylko musisz sam sie okreslic.
Składanie blaszaka głównie pod BF4 i inne nowości 2013!
No ogólnie to może obejść się bez SSD, wrzuciłem go bo dzisiaj na benchmarku widziałem testy tych SDD z normalnymi to taki dysk ładował 3x szybciej takiego BF3 bo na tej grze były testy
Nie wiem jak to ma się teraz w rzeczywistości bo testy były z tamtego roku... Ja chciałem tam na tym dysku robić tak, że np teraz mam ochotę pograć w BF4, to instaluje go na ten SSD żeby to szybciutko chodziło, jak się znudzi odinstalować i kolejną grę sobie zainstalować, ale jeżeli faktycznie przy takim setupie nie będzie znacznej różnicy to może się obejść bez tego. Komputer ma być głównie do gier i codziennego użytku
Z góry dzięki za pomoc
Jeśli chcesz dokładac do sprzetu to lepiej juz dodatkowe pieniadze ulokowac w lepszym procku, mocniejszej grafice czy obudowie z prawdziwego zdarzenia A że tak zapytam, jaki monitor posiadasz?
Mi potrzeba jedynie jakiś piecyk, czekam na jakąś propozycję od Ciebie albo coś w zmodyfikowaniu tego zestawu co podałem. Monitor to PHILIPS 226V, wyciągnę na nim to co ta grafa mi zaproponuję czy też będzie trzeba w przyszłości dokupić żeby jakość obrazu poprawić ?
Nie da sie zrobic lepszego zestawu do gier za 3500zł niz ten http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=79562&s=73528&s=77781&s=72512&s=75515&s=77612&s=77565&s=72453 zmodyfikowalem swoj 1szy.
Super, dzieki wielkie Zapisalem sobie wszystkie parametry i biore jak tylko dojdzie rozliczenie i bedzie kasiuta, temat do zamkniecia pzdr
Zapomnij o zasilaczu 550W. Ja mialem chiftecka 650W i na grafice ATI 7950 3GB OC i z dodatkowym coolerem na procku(procek I5 2500k ktory jest faktycznie podkrecony na 4,4Ghz) czasem mialem spadki napiecia. DOpiero przy zmianie na 750W zasilacz jest wszysko pieknie.
Co do reszty zestawu pieknie. Grafika w tym momencie w stosunku jakości do ceny... nie znajdziesz lepszej. Ogolnie ta nowa seria Radkow dala niezlego pstryczka w nos Nvidia. Pomysl tez nad plyta glowna ASrock Z77 Extreme 4. Jak nie znasz sie na podkrecaniu(a masz procka z K) to ta plyta zrobi to za ciebie , Ty tylko nastawiasz jej wartosc podkręcenia procesora. Zmiana napiec i wartosci ona zrobi juz sama
.
Do tego zestawu markowe 450W nie ma co robic. Widocznie Twoj chieftec jakis był nie tego
Witam serdecznie,
Planuje złożenie samego piecyka do grania w nowości 2013 , głównie do BF 4 i prosiłbym was drodzy użytkownicy o pomoc
Jakiś rok temu pisałem o zestaw ale wtedy jednak musiałem zrezygnować, a sporo przez ten rok pewnie powchodziło nowych kart itp to planuje złożyć coś do grania na nowo razem z wami
Budżet od 2800 do 3000 zł /// +/- 100 zł.
To jest co sam złożyłem:
Karta graficzna: Właśnie tu mam dylemat, znalazłem dwie karty: MSI Radeon R9 280X 3GB 384BIT BOX - za 1099 zł, drugą nieco tańszą ASUS GeForce GTX 760 2048MB za 1049... Problem w tym, że nie wiem którą wybrać. Ta pierwsza ma 3 gb i 384 szynę z 1/6k Mhz... O drugiej zaś słyszałem pozytywne opinie i ma 2gb, szynę 256 i też 1/6k Mhz
Procesor: Intel Core i5-4670K ---- 860 zł
Płyta główna: Tu nie mam pojęcia, aby wszystko ze sobą współgrało dlatego oczekuję od was małej pomocy tak do 250 zł
RAM: GOODRAM DDR3 8GB 2x4GB 1333MHz i5 i7 DUAL - 170 zł
ZASILACZ: CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W GW/FV - 250 zł
DYSK: Seagate ST1000DM003 1TB Barracuda 7200 64MB - 240 zł
OBUDOWA: DO 150 ZŁ
Łącznie zestaw: 3019 zł
Przy okazji chciałbym się zapytać was ile drożej zapłacę jadąc do sklepu stacjonarnego u mnie w mieście z takim zestawem i prosząc ich żeby złożyli mi coś takiego? - Pytam bo do najbliższego sklepu komputerowego u siebie mam 5 km bo mieszkam obok miasta A ile jakbym chciał żeby ktoś mi na necie to złożył i wysłał i jaka strona do tego najlepsza?
Z góry wielkie dzięki