To są podjebki chłopie. 2-3 tygodnie czyli idą z Azji.
Słuchawki nauszne
Nie kupuj Steelseries Siberia v2! NIE KUPUJ żadnych słuchawek gamingowych, bo to jest syf. Naprawdę. W dodatku Siberia v2 nie ma zbyt dobrego mikrofonu według mnie.
acer a kto tu mówi o mikrofonie ? avitus szuka bez mikro to po 1. a w siberiach fanie się słucha muzyki tylko właśnie ta przesyłka. Zawsze możesz poszukać droższych z Polski.
Mówię o mikrofonie przy okazji. Za cenę Siberii v2 można kupić o wiele lepsze słuchawki. Zarówno do muzyki, jak i do gier.
Avitus jak nie chcesz siberi to sobie kup RH-2500 ktoś chyba już polecał też dobre słuchawki http://allegro.pl/rh-2500-sluchawki-reloop-super-jakosc-nowosc-i3327631408.html
Ja mówię, polecam kupić Sennheisery. Masz zapewnioną naprawdę dobrą jakość + masz pewność, że nie kupujesz syfu, który rozwali się po pół roku.
W tych Sennheiser'ach przeraża mnie długość kabla. Jak ma się to w rzeczywistości?
Czyli tak. Z pół otwartych Superluxy 668B biją na głowę wszystkie 2x droższe. Poczytaj kilka recenzji to dowiesz sie o nich wszystkiego. Dziwi mnie ze nikt nie podał jeszcze takiej firmy jak AKG, od nich AKG K514 MKII. A z zamkniętych AKG K518 DJ trochę małe ale dźwięk wyśmienity - raczej jako słuchawki przenośne. Bardziej domowe Pioneer SE-M390. Obejmują całe ucho. Ktoś może obok Ciebie stać i wrzeszczeć a Ty i tak nie uslyszysz. Sam je mam i gorąco polecam.
No tak, Sennheisery HD203 mają kabel o długości 3m. Zawsze można go sobie zwinąć, chociaż jak dla mnie, to długi kabel jest plusem.
Otwarte - najlepsza jakość dźwięku kosztem tego, że słychać większość dźwięków z otoczenia.Zamknięte - nie słychać dźwięków z otoczenia, przy dłuższych sesjach grzeją i bolą uszy.Pół-otwarte - coś pomiędzy, jednakże słychać też dźwięki z otoczenia, ale nie tak bardzo jak w otwartych.Teraz wybierz coś z tego, a napewno będzie łatwiej wybrać odpowiednie słuchawki
bullshit, skąd Ty się urwałeś : O
możesz mieć otwarte słuchawki, które całkowicie izolują dźwięki z otoczenia.
AKG spoko, ale jeśli chodzi o cenę 150zł to tak jak już powiedziałem wcześniej Avitus, nic Ci nie przebije Superluxów, wiem, że nazwa nie zachęca, ale jest to dość 'młoda' firma, której słuchawki działają na najlepszych podzespołach porównywalnych cenowo ze słuchawkami Sennków o cenie dwukrotnie wyższej
http://allegro.pl/sl...3352073561.html imho, najlepsza opcja - ciepły bass, dobra scena. model 330 bodajże, ma lepszy bass ale wszystko inne gorsze.
pamiętaj, że słuchawki należy wygrzać, więc nie będą Ci grać tak jak powinny od razu jak je podłączysz ; )
@up
Podaj mi proszę przykład otwartych słuchawek które całkowicie izolują Cię od odgłosów z otoczenia
W słuchawkach otwartych słychać dźwięki otoczenia, a także inne osoby (np. przechodzące) słyszą to, czego aktualnie słuchasz.
@2xUP, miałem na myśli półotwarte, uno momento
pół-otwarte - AKG K99
otwarte, tak są takie, które tłumią wszystko ; ) AKG K 702
Zgubiłem się w waszych propozycjach.
A w uja lecice. Ja kupilem sluchawki za 150 zl i po miesiacu wyrąbalem na allegro za 90 zł. Uszy w nich tak bolaly ze masakra jak z ludzmi bylem na instancji - a wiadomo farma 12h to niemoglem z uszów słuchawek ściągnąć bo taki ból ze masakra.
Teraz mam słuchawczeki pr0 koksik za 20 zł
Siedze w nich na mumble 12h dziennie i zero bólu, na dodatek są lekkie .
Te nauszne to każde bolą i na dodatek są ciasne- będiesz miać głowe jajko poźniej.
@UP
Trolle
Co do tematu - ja się wypowiedziałem. Polecam Sennheisery (wiele profesjonalnych muzyków używa sprzętu tej firmy). Inne firmy, które mogę tutaj ewentualnie polecić to AKG i KOSS. Co do Superlux'ów - robią je tajwańczycy/chińczycy.
owszem profesjonalnych muzyków, z tym, że oni mają studyjne za 2 klocki ; )
Myślę i myślę więc tak wybiorę pomiędzy Pioneer SE-M390 a Sennheiser HD203.
Dziwi mnie że nikt jeszcze nie polecił raczej najlepszej jakości dźwieku w tej cenie - Creative Aurvana Live. W tym przedziale cenowym raczej trudno o coś lepszego jeśli chodzi o jakość, natomiast sporą wadą jest dość mała muszla.

Witam.
Otóż w najbliższym czasie biorę się za zakup jakiś słuchawek nausznych. Powodem jest wyjazd na obóz oraz poprzednie już swojego dożyły. Chodzi głównie o to by dobre były do telefonu jak i do komputera do muzyki i do gier. Cena? Gdzieś 150-160zł.