Słuchawki nie działają

jest ale nie musi -.- nie jest to niezbędne aby działało boże człowieku czepiasz się szczegółów i wogole do tematu nie mówisz co ty posty nabijasz? zlutowane jest bardziej wytrzymałe ale jak sie odpowiednio skręci kable skręci i założy termoskórczke to wcale nie będzie gorzej

Cześć,

mam taki problem, a mianowicie:

Posiadam słuchawki Creative Fatality i zawsze podczas grania kabel w tych słuchawkach mi się 'zwijał' (po prostu komputer mam na tyle blisko, że nie wykorzystuję całej długości kabla, więc zwija się on). Z powodu tego zwijania, zazwyczaj ciągnąłem go (dość mocno), żeby go wyprostować (nie mogłem swobodnie ruszać głową podczas grania), no i dzisiaj jak tak pociągnąłem kabel, to chyba coś zepsułem, bo dźwięk zupełnie się zmienił (tj. niby coś tam słychać, ale o wiele ciszej, a np. w piosenkach nie słychać wokalu ani perkusji/basu). Miałem tak już kilka razy (ale ze słuchawkami dousznymi, wystarczyło przekręcić tę końcówkę, co się wkłada do wejścia i działały normalnie), ale nigdy nie miałem tak ze słuchawkami, których używam przy komputerze.

Próbowałem już rozprostować cały kabel, przekręcać końcówkę, dociskać wszystko, ale to nic nie dało. Może ma ktoś pomysł, jak to można naprawić?

A jeśli nie da się naprawić, to jakie dobre słuchawki polecacie (głównie do grania, mikrofon mile widziany, cena bez znaczenia)? :)