Słuchawki

Tylko, że jak szukasz słuchawek do gier to najlepsze będą słuchawki zamknięte. Najlepsze będą w tej cenie CAL! i jeszcze na mikrofon Ci zostanie

Matole jeden, po co się odzywasz jak się nie znasz.

Słuchawki zamnięte tylko w WYJĄTKACH się nadają do oddawania przestrzeni w dźwięki - takie wyjątki np jak JVC HS-680, które mają membrany z nanorurek węglowych i są dostępne tylko w Japonii. Brawo chłopie za takie bzdury!

Do gier dobre słuchawki półotwarte, jak ma być tanio to najlepiej superluxy, z resztą parę dobrych propozycji już było podawane, ale bez reloopow, CAL(to już nie to samo) sennkow hd201 i 202, bo ta propozycja to też jakiś nieudany żart. Tactic alfa cośtam też pewnie gra na poziomie markowych słuchawek za 99zł.... Ludzie zamiast przejrzeć tematy, które są tu tworzone co drugi dzień z tym samym przedziałem cenowym, to robią nowe tematy, a jeszcze inni ciągle podają badziewie dla graczy, warny powinny dac za takie spamowanie w kółko tymi samymi tematami

Ta z Creative może wystarczać, ale jeżeli jest to mozliwę to za niższą cenę można mieć lepszą jakość dźwięku. Jeżeli tak chcesz wbudowany mikrofon to bierz jakąś inną pozycję, ale większość użytkowników powiedziałoby superluxy/kossy/inne(bez mikrofonu) + jakiś zalman dołączany do kabla poprzez klips.

Odemnie z mikrofonem polecam:

http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-sluchawek-superlux-hmc631/

Sam na słuchawkach się nie znam, ale polecam artykuł od ludzi którzy się znają:

http://www.audiofanatyk.pl/jak-samodzielnie-wybrac-sluchawki/

Polecane słuchawki do gier:

http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/

Nawet audiofanatyk proponuje słuchawki + mikrofon :)

Sam już nie wiem na co się zdecydować, mało która opcja mi pasuje jeśli wg..

Jak chcesz kupić kolorowe dziecinne sluchawki "do grania" to bierz co chcesz, wszystko będzie równie żałosne. Ja bym polecał superluxy jeśli chcesz wydać jak najmniej, jeśli więcej to takstary pro-80 jak wcześniej ktoś polecał albo inne droższe markowe słuchawki (creative to też nie są markowe słuchawki, CAL były dobre, bo to przetworniki denona i to jedyne co w nich dobre, bo obudowa i okablowanie to była działka creative i jak z resztą wszyscy wiedzą, wsadzili super przetwornik do gównianej obudowy i dali gówniany kabel)

Jak wygląda kwestia pozycjonowania w słuchawkach muzycznych w grach? Czy będę w stanie z powodzeniem korzystać z nich w grach? Np: AKG K 512 MK II lub AKG K 512 MK II czy też AKG K518 DJ? Pytam ponieważ częściej słucham muzyki niż potrzebuje słyszeć kroki w CS:GO. Co do mikrofonu zdecydowałem się na Trust starzz microphone dzięki XarduneK. Pozostaje wybrać słuchawki z kilku dostępnych.

Akg k514 mk II wypadają całkiem nieźle szczególnie w sluchaniu muzyki, przyjemny bas , a z dobra karta dzwiękową rozwijają skrzydła , w Cs go rownież dają rade.Solindy długi kabel, nie meczą uszy , dłusze posiedzenia to nie problem :)

Jeśli słuchawki radzą sobie w grach to z grami również problemu niebędzie... czego nie można powiedzieć w przeciwnej sytuacji..

Czyli słuchawkach "for gamers" które zazwyczaj mają mocno podbity bass i tyle.

Tak, chodzi mi tylko właśnie o to pozycjonowanie, jedyna opcja która potrzebuję do gry, aby wiedzieć dokładniej co się wokół mnie dzieje, te akg bardzo fajne ale jednak nie wiem jak z tym pozycjonowanie no i w sumie w recenzjach wychodzi na to że w podobnej cenie dorwę coś lepszego i z lepszym basem który jest dla mnie istotny, nie chodzi i mocne podbicie jak to wspomniał XarduneK w słuchawkach "for gamers" tylko o bas na przyzwoitym poziomie.

Z tego co mi wiadomo CAL'e niezbyt sobie radzą w grach z oddaniem przestrzeni ( nie posiadałem, nie słuchałem - po prostu przekazuje plote ).

Superluxy są chyba najlepszym wyborem, tam koledzy wcześniej podali pare dobrych modeli. Ja osobiście posiadam Siberie V1 ( wcześniej V2, obecnie budżet nie pozwalał na lepsze ). Dla mnie pasują, są wygodne, w CS'ie słyszę tyle ile potrzeba. Najlepiej zainwestować w jakąś kartę dźwiękową do tego, bo na integrze to wiadomo jak to bywa. Do gier słuchawki półotwarte są najlepsze z tego co mi wiadomo.

Co do mikrofonu to korzystam z Zalman ZM-MIC1 od kilku lat, nic się nie psuje, kabla się trzyma znakomicie, dźwięk jest też dobry - znajomi nie narzekają.

Tutaj masz test słuchawek, co prawda niektóre opinie są subiektywne, ale przeczytaj opisy interesujących Ciebie modeli, i powinieneś sam sobie coś dobrać, bo czasami nie warto słuchać opinii innych :).

http://pclab.pl/art39650.html
Jak wygląda kwestia pozycjonowania w słuchawkach muzycznych w grach? Czy będę w stanie z powodzeniem korzystać z nich w grach? Np: AKG K 512 MK II lub AKG K 512 MK II czy też AKG K518 DJ? Pytam ponieważ częściej słucham muzyki niż potrzebuje słyszeć kroki w CS:GO. Co do mikrofonu zdecydowałem się na Trust starzz microphone dzięki XarduneK. Pozostaje wybrać słuchawki z kilku dostępnych.

Nie ma czegoś takiego jak słuchawki specjalne do gier i do muzyki! Piąty raz ci to powtarzamy. pisałem też, że słuchawki zamknięte tylko w wyjątkowych sytuacjach oddają przestrzeń tak jak trzeba, a ich dostępność w Polsce jest niemal zerowa, więc albo czytasz temat ze zrozumieniem albo bierz cokolwiek jeśli nie dociera to co piszemy, bo w takim razie nie ma co tutaj pisać.

Potrzebujesz przede wszystkim słuchawek półotwartych dookołausznych, co piszemy ci już któryś raz, a podajesz k518, które przestrzeni nie oddają W OGÓLE, bo są małe i nauszne

PS. Nie czytaj Pana, który pisał nad moim postem, bo wywalił kasę w błoto na "gejmingowe słuchawki" i do takich słuchawek nie trzeba nic poza zintegrowaną kartą, bo i tak nie mają nic więcej do pokazania. W tym dziale powinien być przyklejony temat, który zakazuje polecania "gejmingowych słuchawek" i tworzenia co 2 dzień tych samych tematów z tym samym przedziałem cenowym.

Witam, poszukuję nowych słuchawek, wiem że było kilka takich tematów, potrzebuje propozycji na podstawie moich doświadczeń z poprzednimi (Creative Sound Blaster Tactic 3D Alpha).

Słuchawki głównie do gier typu CS:GO, DayZ ( czyli takich w których dokładny dźwięk i tłumienie jest ważne) oraz muzyki.

Dźwięk, tłumienie, dokładność oraz mikrofon jak najbardziej mi odpowiadały w Creative, niestety jakoś wykonania, a dokładniej materiał doprowadził do ich uszkodzenia. Ważnym aspektem jest także to że po dłuższym czasie noszenia stawały się dosyć niewygodne.

Nie trudno zauważyć więc że poszukuję podobnych lub lepszych lecz trwalszych i wygodniejszych.

Przedział cenowy w którym chcę się wyrobić to 250 zł, max ok 300.

Zastanawiałem się nad Syberia V2, Razer Electra, Creative Aurvana Live + Zalman Zm-Mic1.

Z góry dziękuję za wszystkie rady i opinie.

Pozdrawiam.