Witam,
jako że potrzeba jest głównie matką wynalazków, a tym bardziej u Nas w Polsce, postanowiłem że może coś zaproponuję. Dla nikogo nie jest to tajemnicą, że w ustawieniach sygnatury każdego z Nas są limity. Chciałbym zaproponować lekką reedycję tych opcji.
Stare zasady:
Do 2 obrazków • obrazki do wielkości 400x130 pikseli • do 5 adresów URL • do 250 linii
Proponowane zasady:
Do 4 obrazków • obrazki do wielkości 400x130 pikseli • do 5 adresów URL • do 20 linii
Zapewne większość za Was chciałaby teraz jakieś konkretne uzasadnienia. Zacznę od tyłu. Nie wiem dlaczego sygnatura może zawierać aż 250 linii, zastanawiał się ktoś nad tym jaka ta opcja daje pole manewrów i jak przez tą opcję można zdenerwować użytkowników. Coraz częściej spotyka się, którzy mają coraz do dłuższe i dłuższe sygnatury, niekiedy nawet sama sygnatura jest dłuższa niż wypowiedz takiego osobnika. Drugim pomysłem (na którym bardziej mi zależy) jest ilość dozwolonych obrazków. Jako że jakiś czas temu wymyśliłem sobie bardziej złożoną img-sygnaturę, która wymaga przynajmniej 4 obrazków. Dokładnie mówiąc, działa to na zasadzie profili partnerskich na yt - jest grafika a w niej mniejsze elementy-linki. Dzięki temu sygnatura mogłaby być bardziej estetyczna oraz zawierać linki jednocześnie. Im więcej obrazków tym lepiej i nie chodzi tutaj o ich rozmiary, mogłyby się nawet zmniejszyć, aby suma wyszła i tak na to samo.
Zapraszam do przedyskutowania tej kwestii.