zamiast za redakcję to trzeba się zabrać za ten burdel który się dzieje pod newsami, kiedyś tak nie było a teraz portal poraża masa spamerów i trolów którzy kompletnie nie wypowiadają się na temat a obrażają innych lub też prowokują tylko do kłótni, coraz ciężej jest spotkać osobę na portalu aby normalnie z nią podyskutować, kiedyś pojawiało się ich sporo a teraz dużo normalnych użytkowników odchodzi na zagraniczne serwisy. Portale mają to do siebie w przeciwieństwie do gazet, że pod newsem można podyskutować, a na mmorpg dyskusja sprowadza się do trolowania i robienia z siebie debila.. Ja rozumiem, że ciężko to ogarnąć ale jakoś innym portalom udaje się to normalnie doprowadzać do porządku a tutaj albo się nie chce albo nie wiem... Ja rozumiem, że liczą się pieniądze i liczba odwiedzin, bo z czegoś trzeba się utrzymać ale kosztem takiego czegoś? Już raz podrzuciłem pomysł o minusach aby ktoś kto dostanie 7-8 minusów, jego komentarz usuwany jest automatycznie, powtórzy się tak 3 razy dziennie to ban na 72 h powtórzy się znów to permban i problem sam by się rozwiązał. Mam nadzieje, że w tym zbliżającym się nowym roku administracja zrobi coś z tym i serdecznie im tego życzę a portal na pewno zyska nowy blask
Sytuacja portalu w dniach dzisiejszych
Jako redaktor guru ma prawo dorzucić coś od siebie, swoją opinię. Przecież użytkownicy swoje zdanie pokazują w komentarzach i co? Mamy ich też za to hejtować? Ja do guru nic nie mam jednak czasem poziom jego wpisów trochę spada. Jednak potrafi wyjść z tego na prostą.
Wlasnie chodzi o to, ze tego prawe nie ma, a nie ma go dlatego, ze powinien trzymac sie ram wyznaczonych przez gatunki dziennikarskie. Forma, ktora uprawia guru, nie powinna zawierac jego zdania w danym temacie, winna byc bezstronna, wyprana z emocji. A swoja opinie powinien on przedstawiac w gatunkach publicystycznych, takich jak felieton, recenzja, itp. Ale jak juz pisalem wielokrotnie - mi to nie przeszkadza, nawet lubie czytac te nacechowane emocjami newsy guru, choc wielokrotnie nie zyja one w zgodzie z moimi przekonaniami, to mi to nie przeszkadza, ot lubie go czytac.
Pierdolenie pomimo że nie przepadam za jgo opiniami do tego hejtuje i jest trolem po przykrywką, ale robi tych newsów po kilka dzienie żebyście nie musieli szukać po wszystkich portalach, więc jebać czy co sobie popierdoli głupoty w jednym czy dwóch niech coś ma od życia. Guru za***rdalaj dalej aby wieszkość mogła się lenić jak ja, a tych paru miało się na kim pozwyzwierzęcać
@dadziu nasz troll numer 1 czyli Koneser w ostatnich newsach zaczął gadać z sensem. Myślę, że każdemu trzeba dać szanse na uspokojenie się.
Kamikadze zadziwię cię. Koneser zawszę moim zdaniem gadał z sensem, tylko lubił prowokować. Taki wyrafinowany troll.
Koneser potrafi gadać normalnie, tylko po prostu robi sobie jaja z tych mniej rozgarniętych userów. A co do guru - temat wałkowany wiele razy. Jako redaktor powinien byc bezstronny, ale mi to nie przeszkadza, nadal lubię czytać jego newsy i robi kawał dobre roboty zalewając nas taką ilością informacji.
Poważnie ludzie, jak chcecie informacje o grach pisane językiem "profesjonalnym" - tak to nazwijmy, to jest kilka takich stron np G%$z
Jak wam nie pasuje forma w jakiej przekazywane są tutaj newsy, to sobie możecie zmienić i na prawdę skończcie p#$%^&^ć , bo zachowujecie się jak jakieś n$%^&*(@#$%^&*e b%^&*i !.
ALe to wszystko nie zmienia faktu, że gurson jest najzwyczajniej w świecie SŁABYM redaktorem.
Jeżeli już do tego podchodzić w ten sposób, to tak, jak kiedyś proponowałem pod tym konkursem na screena (w którym się zrobił bajzel), Guru robi info, ktoś inny mieli to na język jakże kwiecisty i lekkostrawny dla większości userów.
i co z tego odwala za ciebie szukanie bet, kluczy, prezentów itd ciesz się
Hmmm... mi się zdaje, że komiks miał wyśmiać nie guru i jego newsy, ale jego hejterów. I faktycznie trafił w sedno. Kompletnie nie rozumiem skąd tutaj nagle znowu zaczynacie się kłócić na temat guru i tego, czy jest dobry czy zły pisząc w taki sposób...
dokładnie!!!! ale ciiiiii bo zakończysz gorący temat
Widocznie jest tutaj mało kumatych ludzi;/Po kilku postach pod moim wydawalo mi się ,że to ja się pomyliłem ;/A jednak nie;d
up2 +100 ;d
dlatego mówie, że samym problemem nie jest o tyle redakcja ( guru ) co urzytkownicy którzy to bagno pod newsami robią. Mimo, że guru dolewa oliwy do ognia to jednak na portalu powinien pojawić się jakiś strażak lub kilku co sytuacje by opanował
@UP
W sumie racja. Taka osoba odpowiedzialna tylko za to. Zagląda co jakiś czas do newsów i robi pożądeczek. Usuwa spam, albo obraźliwe komentarze, banuje odpowiednich użytkowników itp.
... przecież to widać, że w komiksie chodzi o użytkowników.
... przecież to widać, że w komiksie chodzi o użytkowników.
Tez to zauważyłem .
Kompletnie nie sledze NEWSow na portalu, jakos kompletnie mnie to nie obchodzi . Ale biorac pod uwage ze codziennie widze nowe NEWSy to raczej powinniscie sie cieszyc. Ja bym bardziej celowal w to by powiekszyc grono newsmakerow i dac troche odpoczac guru.
Dzisiejsze gimbusy uwielbiaja hejtowac ludzi ktorzy nie mysla tak jak oni(tak... nazywam te dzieci gimbusami bo sami zapracowali sobie na te opinie). Mentalność typowego nieletniego polaczka, nie myslisz tak jak on, to juz cie nienawidzi
Jeśli po prostu chciałeś się pochwalić komiksem który znalazłeś to odpowiem Ci w prost : jest do d*py...A jak nie chcesz to czytać nie musisz
Up- Czemu nic nie wnosisz do tematu? Wiesz , że tu chodzi o przekaz?
Guru jest świetny, a wszyscy ci hejterzy mu zazdroszczą, chcą doprowadzić do upadku portalu. Powiedzmy sobie szczerze. Jeżeli guru odejdzie portal umrze. Tylko on pisze newsy. Ozonek czasem coś doda, ale to dalej nie jest to co robi guru. Ludzie ogarnijcie się. Ale można rzeczywiście zwiększyć ilość administracji na portalu, która ogarnie ten syf.