Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.
Szukam gry mmorpg
xD serio? To sa twoje wymagania? … Wszystkie gry z Top 3 to posiadaja, ba nawet albion ma duzo klas postaci, teoretycznie xD, Najwiecej ludzi gra teraz chyba w wowa classica albo wotlka.
szukam ziemniaków najlepiej żeby były okrągłe
Nie mam pojęcia dlaczego tak niedorzeczny post, jakiś geniusz wstawił na główną z newsami. Duże to raczej określenie dosyć względne. Zgodzę się z tym co napisał MartwyTruposz, a nawet więcej, dla mnie większość gier ma dużo klas postaci. A przykład Albiona to też śmieszna sytuacja, bo z jednej strony albion ma ogromną ilośc “klas” ale z kolei przez to, że mamy ograniczoną ilośc umiejętności dużo większą różnorodność klas zauważam w grach o znacznie mniejszej ilości klas, taki paradoks.
Przechodząc dalej, to co my tu mamy wróżyć z fusów? Co znaczy dla ciebie “duża ilość”? Napisałbyś chociaż po co Ci ta duża ilość. Zakładam, że oczekujesz różnorodności i unikasz monotonni. Dlatego mogę zasugerować BDO, tam masz jakieś sezonowe serwery itp. postaci do engameu wbijasz w chwilę, masz bardzo dużo postaci (kij, że połowa jest out of meta, ważne że jest dużo, nie?) Więc możesz zmieniać postać do expienia zależnie od Twojego humoru. Masz też Vindictusa. FFXIV jedna postać wiele klas, na dunga chcesz iść tankiem klik, na raid wolisz leczyć klik i healujesz. Jak z kolei chcesz tworzyć indywidualne buildy, no to masz PoE, aczkolwiek nie wiem jak dużo wspólnego ma to z MMO. Maple Story tam też jest dużo klas. Ciężej jest znaleźć grę z małą ilością klas.
Na podstawie problemu BDO czy LA, pierdyliard klas, ale 10 grywalnych możesz sobie sam odpowiedzieć, dlaczego w grach zazwyczaj istnieje ograniczona ilość klas. Im więcej klas tym ciężej je zbalansować, ale lud jest głupi krzyczy “więcej!” to dostają więcej. Gracz woli złudne poczucie różnorodności, za którym kryje się to samo co w każdej innej grze, różnica jest taka, że jak źle wybierzesz/dostaniesz nerfa i dowiesz się, że twoja klasa jest do dupy po spędzeniu na niej 100h+ no to możesz poczuć się oszukany.
To samo tyczy się “duża ilość graczy”. Nie wiem, chcesz stać codziennie po kilka h w kolejce na serwer czy co? Najlepsza zawsze jest optymalna ilość graczy, ważne żeby po prostu znajdowało graczy do instancji itp.
Obecnie gram w Guild Wars 2, klas masz 9 ( jedna dostepna z dodatku HoT) i każda klasa ma 3 specjalizacje, 9 x 3 = 27, dodam, że klasy te mogą pełnić różne role, dps , tank , heal , dps dzieli sie na condition dps i power dps, również mozna być support dps czyli taki który daje boon’sy takie jak Quickness ( przyspiesza uzywanie skilli) i Alacrity ( przyspiesza cooldown skilli o 25% ), również te supporty mogą byc condi lub power. Healery też mają dostęp do alac lub quick w czasie gdzie healują, czyli party na 5 osób wygląda tak : Heal alac/quick , support dps alac/ quick , ( zalezy jakiego masz healera , jak masz pod quick to support alac i na odwrót ) i reszta do dps. Są bosy gdzie condi sie lepiej sprawuje i gdzie power. Choć najważniejsze to znać mechaniki walki, bez tego każda walka to dla reszty mordęga, jesli jeden gracz lub więcej graczy ssie. Oczywiście gdy 4/5 osób zna gre pociagnąć za sobą jednego noba to nie problem. Dodam również że twórcy gry zrezygnowali z ekskluzywności broni pod dane profesje , teraz każda klasa może używać każdej dostępnej broni( jaka ta klasa może używać) , dodatkowo, za niedługo będą dostępne nowe broni dla każdej klasy co oznacza więcej możliwości stylów gry.
Drodzy forumowicze. Ostatnio pojawiają się mało sensowne wątki w celu “trolowania”. Jeśli uważacie, że w tym przypadku również tak jest to oflagujcie taki temat, żebym mógł reagować. Dziękuję.
To kto niby wstawia “trola” na waszą główną stronę XD?