Jeśli nie jesteś cierpliwy i chcesz widzieć wyniki od razu, to polecałabym jednak tego sina. Chanter pomimo, że to mój main i ukochana klasa, to momentami bardzo niewdzięczna postać, która wymaga dobrego gearu, ogarnięcia i weavingu, aby zacząć robić solidny dps. A myślę, że coś na ten temat mogę napisać, ponieważ starałam się grać każdym fizykiem i dosłownie każdy ubrany po niższych kosztach robił dps, którego raczej nie ma co się powstydzić. Oczywiście każda klasa wymaga dobrego gearu i tak dalej, tylko, że u chantera najbardziej to widać, bo bazowo ma najmniejszy dps i jakoś nadrabiać to musi. Tymczasem tak jak napisałam, każdym fizolem ubranym średnio wyciągałam przynajmniej środkowy dps na instach bez żadnego wysiłku, więc przekalkuluj sobie co by było, gdyby wysiłek jakiś jednak był. A u chantera bez zabawy w weaving tego dps serio nie widać Absolutnie nie chcę cię zniechęcić, bo ogarnięty chanter, to świetny chanter. Tylko widziałam już wielu graczy, którzy rezygnowali bardzo szybko właśnie przez ten dps i całą resztę, niektórym podobno nawet ciężko się tą klasą lvluje.
1 godzinę temu, Zarcu napisał:
<div class="ipsQuote_contents">
<p>
Chanterem nie raz robilem inste zamiast clera...wystarczy dobre stigmy pozakladac i healowac rozsadnie.
</p>
<p>
</p>
<p>
Chanter od dawna jest mocny w pvp wystrazy zobaczyc na jineme...chociaz ten gosc deklasuje 100% chanterow to samo balls sinow...nvm
</p>
</div>
Ale po co? Od leczenia jest cler, chanter jest jedynie supportem. Łatwiejsze insty można, jasne, tylko to dosyć krzywdzące zagrania. Potem jakiś nieogarnięty gracz wyłapie, że w sumie chanter może leczyć i krzyk, gdy jednak mu się nie uda. Bo na Narakkali bez clera to raczej nie wyrobisz z dwoma w miarę ładnymi healami, jedną dotką, jedną obszarówką i jednym skillem po 1k hp xd
Zawsze znajdzie się gracz, który zamiata daną klasą koncertowo i to nic nie znaczy. Po raz kolejny, bo i do tego chanter potrzebuje solidnego gearu, aby wjechać w przeciwnika z porządnym dps, ale i przy okazji nie pozwolić mu wyjść ze stuna. Każda klasa potrzebuje ogrania, może kiedyś tylko gunner nie potrzebował nawet myślenia, ale i teraz to się zmieniło. Chociaż nie wiem jak z bardem, ale w 6.0 dostanie mocno po tyłku, więc chyba coś na rzeczy jest