Szukam muzyki z bassem :)

Jak słyszę słowo bas to od razu kojarzy mi się ta tragiczna piosenka z domówki u Hitlera ("Hitler W poszukiwaniu elektro")

Także ostrożnie, żeby Cię nie zabiło : P

Dajecie mi świetne tytuły ale chodzi mi mniej więcej o wolny mocny bass

Filhain , twoje za szybkie trochę , Genodice to nie muzyka tylko walenie sprężynowym młotkiem w kota. :(

2 idealne przykłady czego szukam :

(ten najlepszy)

"Szukam muzyki z bassem :)" muszę cię rozczarować ale prawie każdy utwór ma linię basową...

napisałeś - "nie trawię dubstepu ...Bardzo nie trawię . :)" pomimo tego, sam podałeś dwa utwory, które są nagraniami dubstepowymi..

Inni podobnie podają ci utwory z gatunku dubstepu, piszesz, że ci się podobają pomimo tego, że go nie trawisz.

"Witam , otóż jestem miłośnikiem ciężkiej muzyki" - a nie masz czego słuchać? Dziwne..zapewne się nie zagłębiasz i nie ściągasz codziennie muzyki, bądź co miesiąc. Szukasz czegoś w necie nie znając topowych artystów w elektronicznej muzyce i czekasz aż ktoś ci poda do ręki?

@Gruca napisałeś : "Poczekaj, albo ja jestem głupi i czegoś nie zrozumiałem, albo nie wiesz co to jest dubstep bo sam na początku podałeś dubstepy." - nie, nie jesteś głupi.. (czytaj niżej)

@Pan kremator - napisałeś ponownie : "to jest electo mix który podchodzi pod hard , nie myl z dubstepem

TO JEST DUBSTEP : Chociaż właściwie to nie , bo to Knife Party , a to robi tylko electro mixy więc nie wiem... o.O "

Niestety ale muszę stwierdzić, że twój poziom wiedzy na temat muzyki jest bardzo znikomy, jestem pewien, że nawet nie jesteś w stanie powiedzieć w jakim tempie są nagrywane dane gatunki, czym się charakteryzują itp (ps. nie musisz tutaj pisać bo i tak wiem, że skorzystasz z internetu) :).

Przykładowo, gdybyś naprawdę był miłośnikiem.. to byś zgłębiał wiedzę na jej temat, i potrafił rozrużnić dany gatunek, a także byś zwiększał swoją bibliotekę - uwierz mi.. gdy ja zwiększam zasoby swojej biblioteki muzycznej co miesiąc wychodzi mi od 400 do 500 nowych utworów (jeden miesiąc)...

Nie napisałem tego dla trolla, tylko po to abyś sobie uświadomił coś... (nie wyjaśnię ci co..)

Nie jestem znawcą techniaw i pochodnych, ale czy to co właśnie podałeś nie jest jakimś typowym elektro dubstepem

Ja wiem jedno , knife party z którego mam 16 koszulek nie nagrywa dubstepu , więc to co pokazałem nie jest dobstepem. Dupstep to typowa wiertarka i piła a to czysty mocny bass więc ? ocb ?

poza tym Mattheo , mogłeś mi to napisać na pm zamiast robić offtop :) Dziękuje.

Ah , w muzykę się zagłębiam bardzo , nawet za bardzo bo słucham jej 24/7 tylko w ostatnich miesiącach zaczął mi się taki typ podobać :)

"Ja wiem jedno , knife party z którego mam 16 koszulek nie nagrywa dubstepu , więc to co pokazałem nie jest dobstepem." - Popełniłeś błąd, knife party nagrywa Electro House a także dubstep kolego :)

Na ich fan page znalazłem że dubstepu nie nagrywają , jakiś na googlach znalazłem o.o

Podaj mi go :)

Oficjalny fanpage : https://www.facebook.com/knifeparty?fref=ts

P.S : I utwór Fire Hive, który podałeś to jest dubstep :)

Mattheo ma racje. Poza tym to , że masz ich 16 koszulek nie znaczy , że jesteś jakimś ogromnym fanem bo nawet nie wiesz co grają. Dubstep to wiertarka i piła? Od kilku lat słucham undergroundowego dubstepu i to jest konkretna miazga. Jednak tobie pewnie taki bass i utwory w tempie 140 bmp by się nie spodobały ale ty nawet się nie zdefiniowałeś.

Kremator mam pytanie, jakie to są najlepsze słuchawki o których mówiłeś w pierwszym poście?

Zły dział, przenoszę do muzyki.

Tadycja mmorpg.org.pl , jeden hejci reszta zaczyna , jeśli nie macie zamiaru podawać utworu nie piszcie nawet :)

Myślę, że użytkownikom wyżej nie chodzi o to, aby hejcić, tylko aby pomóc - jak mówisz, że nie lubisz dubstepu, to nikt Ci nie proponuje dubstepu, a sam podajesz utwory, które pod dubstep podchodzą i mówisz, że te Ci się bardzo podobają - w ten sposób nie da rady.

Mam wrażenie, że masz bardziej uprzedzenie do słowa "dubstep" (wszystko co dubstep to z góry złe), niż samej muzyki tego typu.

Popatrz na muzykę zespołu Justice (nie dubstep), może Ci podejdzie.

Nie wiem czy będzie Ci to odpowiadać ale :

Ogólnie polecam Ci wszystkie DirtyElectro Mixy

@PanKremator a nie mówiłem ? xD poza tym ten kolejny utwór co podałeś (tzn. od mt eden) to też jest dubstep.Siedzę w dubstepie od około 3 lat i co jak co ale knife party w większości nagrywa dubstepy a nie electro.Mam pytanie słuchałeś tego utworu ?

https://www.youtube.com/watch?v=AMs3QGU1Xyc

To jest naprawdę dobry bass (podawałem już ten utwór)

Oraz coś baaardzo znanego

(1:04 drop)

@Filhaln

Tak, serio słucham gabbera. xD

@Topic

Proponuje też coś z IDM np.:

Nie trzeba za bassem sięgać za granicę naszego kraju <_<