Szukam powolnej i odprężającej gry MMO

Ostatni raz się w sumie na premierę interesowałem GW2 i myślałem, że to poszło w bardziej nowoczesną stronę. Jeśli faktycznie jest tak jak piszesz, to chyba warto dać szansę.

Pamiętam, że najbardziej mnie kiedyś urzekło procentowe odkrywanie mapy i poczucie, że faktycznie coś eksplorujesz, a nie tylko przebiegasz przez lokacje.

Na pewno spróbuję jak wyjdzie :smiley: Tam raczej nastawienie na solową zabawę, co nie? Chyba że ten remaster trochę wprowadzi głębszych elementów MMO

Nigdy nie słyszałem, ale lubię takie klimaty. Już sobie zapisałem, w weekend obadam :smiley:

Grasz? Jak tam z populacją?

To raczej nie dla mnie. Nie lubię kosmicznych klimatów, ten poziom skomplikowania EVE też mnie jakoś odpychał. Ale dzięki mimo wszystko, zapewne mnóstwo osób chciałoby sobie powoli rozbudowywać statek i kosmiczne imperium :smiley:

Guild Wars 2. Gra która szanuje twój czas, możesz robić content jaki ci się podoba w swoim tempie. Podstawka jest darmowa, warto sprawdzić. Osobiście uważam, że expienie w tej grze jest chyba najfajniejsze ze wszystkich aktualnych MMO - jest zdecydowanie przyjemniejsze niż w takim WoWie.

1lajk

Wiem czepiam się ale z “dodatkiem” nie dodatkami 3 pozostałe to osobne częsci gry a dodatek był tylko jeden :slight_smile:

Wytłumaczysz bardziej na czym to polega? :smiley:

Na pewno się przyjrzę, brzmi super - dzięki!

Widze, że nikt nie napisał to ja napisze, może Lord of the Rings online. Raczej nie ma w niej try-hardu tylko raczej na eksploracje i community w stylu śródziemia( wiekszość graczy ma 30+ lat, w końcu to lotr a nie jakis roblox). Nie ma dzięki temu dzieciaków które tylko potrafią się wyzywać. jak ktoś jest fanem serii czy to książek czy filmów na pewno się spodoba. Dodatkowo do 7go grudnia jest aktywny kod na content(miał być do 3 listopada ale przedłużyli) dzięki któremu dostaje się na oko z 80% gry za free, a później, bez tego kodu powodzenia w wydawaniu tysięcy na paczki lub farmienia postaci na punkty do sklepu. Spróbuj, może ci podejdzie. Osobiście o tym pisze bo sam zmieniłem główną gre jakis czas temu i od tej pory chilluje właśnie w niej. Zdrówka.

1lajk

Musiałbyś zerknąć na reddicie co tam się dzieje, bo nie jestem aktywnym graczem. Grałem w becie i potem na early access, fajna gierka jak ktoś lubi powolny grind bez tych wszystkich ułatwień rodem z mobilki.

1lajk

Kurczę, faktycznie! Zapomniałem kompletnie o istnieniu tej gry, a widzę, że niezła ta promocja. Na pewno sobie przetestuję.

A jak się w ogóle zestarzała? Mechaniki i sam gameplay nie odstrasza?

Dzięki, poczytam sobie. Jak pierwszy raz zobaczyłem izometryczny widok z góry to mi się skojarzyło z mobilnymi grami właśnie. Ale jak nie ma tych ułatwień to super :slight_smile:

Guild Wars Prophecies, Factions, Nightfall to są 3 oddzielne kampanie pomiedzy którymi możesz sobie skakać w kazdej chwili ale żadna z tych częsci nie wymaga od Ciebie pozostałych do grania, tzn możesz miec sobie samo prophecies ktore wyszło jako pierwsze albo sam nightfall. Eye of the North jest zaś pierwszym i jedynym dodatkiem do GW1 które wymaga od Ciebie posiadania przynajmniej jednej z podstawowych wersji prop/fac/nightfall :slight_smile:

1lajk

Generalnie obecnie jeszcze jestem nubem totalnym w tej grze wiec nie wiem jak tam na tych max lvlach ale widząc po filmikach to jest co robić na bitwach, każdy ma swoją role w drużynie. Co do gry solo - mechaniki banalne ale można zmienic trudność świata na danej postaci jeśli jest zbyt łatwo(oczywiście otrzymując jakieś tam benefity za to). Jeśli chodzi o grafike to z tego co czytałem, przeszła lifting i jak dla mnie - jest w porządku. Świat jest ogromny i nie ma ładowania lokacji co 5 sekund czy innych instancji(jedynie w niektórych miejscach żeby upchnąć jakieś jaskinie czy coś z książek). Chyba nie ma lepszego tytułu w stylu środziemia. Moim zdaniem podobna jakość/styl co w wieśku 2. Nic, musisz spróbować i sie przekonać. Sam podchodziłem do niej 2x nim sie przekonałem ale to przez to, ze zacząłem w paskudnej lokacji(nie znoszę śnieżnych i wodnych w żadnej grze :P).

1lajk

A fabularnie jak wychodzą te kampanie? Każda trzyma porównywalny poziom czy jakąś lepiej ograć na samym początku?

Z tego co widzę to bardzo często wchodzą nowe aktualizacje. Pójdę za Twoją radą i spróbuję, dzięki! :slight_smile:

Thnag global - old school MMO

No nie wygląda to zbyt zachęcająco na razie :smiley: