Także szukam - małe wymagania

Witam podepnę się pod temat jeśli mogę...

Poszukuje anime max do 24 odc aczkolwiek preferuje 12

przeważnie oglądałem anime typu Shounen (naruto/Bleach/OP/Beelzeub) wszelkie mechy mam za sobą i wieksze serie powyżej 30 odcinków w jednej serii

ostatnio oglądałem:

ANSATSU KYOUSHITSU (TV)

i spodobało mi się to anime zacząłem szukać coś z tego stylu Szkoła+nadprzyrodzone+zagadki i natrafiłem tylko na BOku Dake ga Inai Machi

i to anime wciągnęło mnie i tylko 12 odcinków ;( dobra fabuła do końca trzyma w napięciu

i takiego anime szukam, bez laserowych mocy itp ma być szkolne życie+dramat+zagadki które będzie trzymać w napięciu

-Kokoro Connect(szkoła+nadprzyrodzone)[warto obejrzeć też specjale, które są kontynuacją i końcówką serii, co łącznie daje 17 odcinków]

-Yamada-kun to 7-nin no Majo(szkoła+nadprzyrodzone)

-Hyouka(szkoła+zagadki)

-Ao no Exorcist(nie wszystko opiera się na szkolnych relacjach, aczkolwiek jest tam zawarta szkoła dla egzorcystów, może a nuż w twój gust, tylko ma 25 odcinków)

-Another(szkoła+dramat)

-Akuma no Riddle(tak jak w Ansatsu Kyoushitsu mamy tutaj do czynienia z klasą zabójców)

-Charlotte(tutaj nie jestem pewien, czy cię to zainteresuje, bo jest mało wątków związanych bezpośrednio ze szkołą)

-Tokyo Ravens(podobne do Ao no Exorcist)

-Vampire Knight(mi się niezbyt podobało to Anime, ale może tobie przypadnie do gustu, jest o wampirach i o szkole)

Bym zapomniał. Jeszcze Angel Beats.

Witam podepnę się pod temat jeśli mogę... 

Poszukuje anime max do 24 odc aczkolwiek preferuje 12 

przeważnie oglądałem anime typu Shounen (naruto/Bleach/OP/Beelzeub) wszelkie mechy mam za sobą i wieksze serie powyżej 30 odcinków w jednej serii 

ostatnio oglądałem:

ANSATSU KYOUSHITSU (TV)

i spodobało mi się to anime zacząłem szukać coś z tego stylu Szkoła+nadprzyrodzone+zagadki i natrafiłem tylko na BOku Dake ga Inai Machi

i to anime wciągnęło mnie i tylko 12 odcinków ;(   dobra fabuła do końca trzyma w napięciu 

i takiego anime szukam, bez laserowych mocy itp ma być szkolne życie+dramat+zagadki  które będzie trzymać w napięciu 

Wczoraj oglądałem Kiznaiver (nowe anime, obejrzałem całe. 12 odc.) świetne anime, bardzo smutne, jednak zakończenie słabe, aczkolwiek niektórym ludziom się podoba.(zakończenie, anime podoba się każdemu)

Jestem kompletnym amatorem anime i szukam anime nieco podobnego do One Piece jak jest, jeśli jednak nie ma to fajnie jakby spełniało takie warunki:

-Komedia, nie musi być jakoś strasznie dużo, ale żeby była na jakiś poziomie

-Główny bohater to nie ciota (najsilniejszy z jakiejś grupy jak ma)

-Epickie sceny - sceny w jakiej nagle cały los bohatera się odwraca (nie koniecznie)

-Lekki dramat fajnie jakby było też nieco scen, że jak się widzi co przeżywa jakiś bohater to aż płakać się chce.

-Kreska byle nie cukierkowa i sprzed XXI wieku (chyba, że później się poprawi)

-Najchętniej tasiemce

-Mechy/współczesność wolałbym nie, ale jak naprawdę warto to mogę zobaczyć

To wszystko jak pisałem jestem amatorem i niczego właściwie jeszcze nie oglądałem :)

Jeśli można poprosiłbym link do strony gdzie znajdę większość anime (do tej pory oglądałem na wbijam.pl)

UPDATE:

tutaj macie moją listę anime https://myanimelist.net/animelist/Gitarrek21