Jedna z lepszych MMO w jakie grałem, biore sie za ponowne sciaganie.
Tales Weaver
powodzenia z 2 sekundowym opóźnieniem
Nie wiem, jak w tej grze, ale w japońskim maplu mam góra pół sekundy opóźnienia. Sądzę, że tu jest tak samo.
Ja też nie narzekam na hiper-lagi. Gra się przyjemnie.
Hej hej, witam wszystkich.
Jak wiecie, spory okres temu TalesWeaver został zamknięty w Europie i już raczej nie wróci. Jeżeli ktoś jest chętny do grania, udostępniam Wam poradnik, jak krok po kroku zagrać w tę grę na wersji JP. No to co? Jedziemy!
Najpierw wypadałoby założyć konto. Wchodzimy sobie tutaj: Nexon JP i w pokazane pole wpisujemy swój e-mail. Polecam jakiś osobny, co by to nam nie spamowało krzaczkowatymi mailami. Następnie klikamy duży niebieski przycisk poniżej:
Ten komunikat informuje nas, że czas zajrzeć na naszego podanego wcześniej maila:
Tutaj czeka na nas mail z linkiem do dalszego działania:
Bez zawahania wchodzimy w niego! Czas na wypełnienie 3 pól tekstowych:
No i lecimy dalej, zatwierdzając wszystko niebieskim przyciskiem.
Przedostatni krok to zwyczajne zaakceptowanie regulaminu i ponowna akceptacja wszystkiego poprzez niebieski przycisk:
Tadaaaaam! Rejestracja zakończona, a nasze konto jest gotowe do gry. Czas odwiedzić podstronę poświęconą TalesWeaver:
Gdy jesteśmy już na stronie TW, interesuje nas to okienko, znajdujące się po lewej stronie:
Powtarzamy czynność zjeżdżając delikatnie w dół:
No i już nam się kliencik ściąga. Instalacja jest prosta jak barszcz, także tutaj nie będę się rozczulał. Interesuje nas teraz kolejna rzecz, ponieważ granie na wersji JP ma jeden mankament. Blokada proxy! Jednak obejście jest równie proste! Podczas, gdy nasz klient się pobiera, my wskakujemy tutaj: klik i ściągamy tę pierwszą opcję:
Program instalujemy tam, gdzie go chcemy, no i odpalamy. Sama obsługa jest prosta, klikamy pierwszą opcję tak, jak ja, po czym otwiera nam się pełna lista VPNów, pod które możemy się podpiąć. Ustawiamy sobie od najmniejszego pinga w górę i szukamy pierwszego linka z przypisem Japan. No i connectujemy, kiedy chcemy pograć, ponieważ owy program nie jest wymagany do uruchamiania, tylko do grania.
Co dalej? Jeśli już wszystko nam się zainstaluje, a na pulpicie pojawi się ikonka z super ludzikiem "TalesWeaver", to klikamy w nią. Przeniesie nas na stronę główną TW. Tam trzeba się zalogować, a następnie nacisnąć ten super przycisk "GAME START". Odpala się patcher, jak wszystko się załaduje to klikamy ten pomarańczowy przycisk. Jakiś HackShield nas sprawdza, no i.. brawo, jeśli wszystko poszło dobrze to gra odpalona! Przywita nas miłe intro, super muzyczka, niczym prosto z anime. Miłego seansu Po skończeniu klikamy przycisk Start. Mamy do wyboru serwera, dobierzcie sobie dowolny.
Po kliknięciu, wyskoczy nam komunikat, proszący nas o ustalenie naszego in-game ID. Ten drugi długi pasek jest dla picu, więc nie patrzcie na niego.
No dobra, skoro już Wam się udało, to przechodzimy do założenia nowej postaci. Klas mamy sporo, a każda z nich dzieli się dodatkowo na 3 style. Nie jestem w stanie udzielić Wam póki co szerszych informacji, bo angielskich źródeł jest mało, toteż problem z wiedzą o czymkolwiek. Niemniej, tak powinno to wyglądać:
Po prawej wklepujecie swój nick, no i zatwierdzacie z tego co pamiętam przyciskiem pierwszym na prawo. Tutaj nas zaskoczą ponownie! Jesteśmy poproszeni o ustalenie PIN-u zabezpieczającego nasze konto. Musi być ono skomplikowane, np. Mmmo1%$30, dlatego polecam, abyście zapisali je sobie na jakiejś kartce. Pierwsze okienko to PIN, drugie to potwierdzenie go, a 2 następne to nasz e-mail i potwierdzenie:
Po wypełnieniu pól tekstowych klikamy przycisk poniżej, i jeśli wszystko poszło dobrze, zostajemy przeniesieni do okna wyboru postaci. Po wyborze bohatera, zostajemy ponownie poproszeni o PIN. Pamiętajcie go!
Jeśli wszystko ponownie się udało... Brawo! Jesteś w grze! Baw się dobrze Potem zedytuję posta i dodam informacje o Region Emulatorze, aby grać w pełnym języku japońskim. Mam nadzieję, że poradnik się przydał i parę chętnych na grę przybędzie. Do zobaczenia!