The Legend of The Gusty Ninja-Nowe 3D Mmorpg w klimatach Naruto

No niestety za mało jak na taką grę dlatego z czasem będzie kiepsko.Testy przewidziane są na czerwiec ale to wszystko może się zmienić.Mam dla was niespodzianke-być może ktoś się zainteresował tą grą więc prosze(koniecznie zobaczcie filmik)

Dzisiaj prezentujemy wam screeny prosta z silnika przedstawiające ulice w wiosce Konoha. I chcemy poinformować ze zrezygnowaliśmy z abonamentowego finansowania serwera, gra będzie w 100% za darmo co nie oznacza ze wcześniej była płatna, nigdy nie mieliśmy zamiaru pobierać opłat za grę, jedyne płatności były związane z utrzymaniem serwera, ale postaramy się pozyskać pieniądze na serwer inna droga dlatego wasz drodzy gracze żadne opłaty nie czekają zapraszamy do odwiedzania naszych portali i forum tam znajdziecie więcej informacji o projekcie.

Filmik - http://www.youtube.com/watch?v=F3zOsSxt9qw

65679427.jpg

33092555.jpg

62228649.jpg

14003491.jpg

Ten temat jeszcze żyje?

Każdemu kto myśli że ta gra wyjdzie muszę ostudzić głowę. Po pierwsze - administrator jest dzieciakiem, a z takimi gry w życiu nie wychodzą. Oto mały screen po tym, jak napisałem że gra łamie prawa autorskie:

http://img94.imageshack.us/img94/5668/screeny1.jpg

Dodatkowo, ich głównym założeniem jest prawdopodobnie maksymalne spartolenie tej gry. Bądźmy realistyczni - jeżeli już tworzymy grę 3D, to spodziewamy się czegoś więcej niż walki turowej (sic!), podobnej do Final Fantasy. Tak, Final Fantasy jest fajne, ale walka w nim nie jest, co twórcy gry już dawno zauważyli i odchodzą powoli od zwykłej turówki. Więc nie ma na co czekać. Dodatkowo patrząc po komentarzach użytkowników, 70% graczy będą stanowiły dzieci oglądające Naruto na Jetixie, więc prawdopodobnie ta gra będzie Metinem2 w realiach Naruto...

Gra skończy jak Limbo of the Lost.

/A Ty jak nie przestaniesz zachowywac sie jak skonczony idiota, to znikniesz z tego forum szybciej niz Najman z ringu.

Sal.

Dodatkowo, ich głównym założeniem jest prawdopodobnie maksymalne spartolenie tej gry. Bądźmy realistyczni - jeżeli już tworzymy grę 3D, to spodziewamy się czegoś więcej niż walki turowej.

Zgodzę się, że lepsza byłaby walka bez żadnych tur. Co do samych screenów z gry, wyglądają dobrze. Jeżeli chcecie ją stworzyć, to jesteście na dobrej drodze. ;) Powodzenia dalej.

Zgodzę się, że lepsza byłaby walka bez żadnych tur. Co do samych screenów z gry, wyglądają dobrze. Jeżeli chcecie ją stworzyć, to jesteście na dobrej drodze. Powodzenia dalej.

Panowie-bez zbędnego owijania w bawełne.Walkę turową postanowiliśmy wprowadzić z kilku powodów których niestety ale w systemie non-target się nie da zrobić.Sam nie jestem zwolennikiem systemu turowego ale aspekty tego są takie:

-możliwość wprowadzenia technik łączonych z członkami drużyny(playerzy) jak i pomocnikami(czyt.psy,marionetki,klony itd)

-odciążenie serwerów-->mniejsze lagi-->komfort gry

-nacisk na strategie i myślenie-w naszej grze dobrze zgrana drużyna będzie mogła pokonać przeciwnika silniejszego nawet o kilkadziesiąt lvl(zakładając,że jest nie używa on mózgu do myślenia).

Oczywiście wiele ludzi(w tym mnie)ten system turowy trochę razi ale mogę was zapewnić,że będzie on na tyle przyjemny,że każdy gracz znajdzie coś dla siebie.

Pozdrawiam

No to czekam z niecierpliwością :)

Powodzenia w dalszej pracy.

Proszę uważać na słowa-niektórzy z nas pracowali przy takich grach jak Wiedźmin-nie jesteśmy amatorską ekipą z boiska gdzie grupa kolegów umówiła się na stworzenie OTS.

A ja prosze, zeby kolega nie cytowal zdan w taki sposob, ze traca one pierwotny sens. Swoja droga, nie wiedzialem, ze slowo amator jest obrazliwe, ze sie tak uniosles...Zreszta, wpadasz na forum, zakladasz temat o grze Naruto, na ktora to nie posadajac licencji, pierw mowiac, ze bedzie platna, potem zas zmieniasz zdanie i gra ma byc darmowa. Troche amatorszczyzna tu pachnie i nie obchodzi mnie, ze ktos z was majstrowal przy wiedzmaku. Ja oceniam to, co widze w tym temacie (i screenia od Kozaka), a jest to na poziomie amatorki (TO NIE JEST OBRAZLIWE STWIERDZENIE!)

A co z tego, ze gra jest darmowa? Chyba nadal wymagana jest jakas licencja...

Zrob darmowa gre o Simsach, a EA dobierze ci sie do tylka. Tak samo bedzie tutaj...

Kozak, fajny screen, a on, jalby nie patrzec, oddaje powage ludzi, ktorzy pracowali przy Wiedzminie (swoja droga- swietna gra) :P.

Boze, a stworzenie wlasnego uniwersum jest takie ciekawe, daje tyle frajdy i do tego mozna zrobic cos, co bedzie 10 razy lepsze od swiata Naruto (a to akurat problemem nie jest).

Praktycznie gra nie miała być nigdy płatna-tak jak napisałem to wszystko było na serwer ale mamy inny sposób na zarobienie na niego więc miesięczne opłaty zostaną zniesione.A co do tego ss-ThoR'a poniosło i szczerze mu się nie dziwię skoro na forum wpada dzieciak i grozi nam sądami bo nie mamy licencji.

Zeby za bardzo nie odbiegac od tematu, przyznac musze, ze podoba mi sie ostatnia porcja screenow. Ladnie, czysto i do tego ta komiksowa (mangowa?) kreska. OK

Walkę turową postanowiliśmy wprowadzić z kilku powodów których niestety ale w systemie non-target się nie da zrobić.

Bullshit. Przyznaj się po prostu że to jest zbyt skomplikowane/nie chce się wam robić...

-możliwość wprowadzenia technik łączonych z członkami drużyny(playerzy) jak i pomocnikami(czyt.psy,marionetki,klony itd)

Chodzi o takie rzeczy jak "leci kula ognia, to ja dmuchnę w nią swoją techniką i będzie mocniejsza"? Nie potrafię sobie tego wyobrazić w systemie turowym (oprócz hammerowania przycisku), za to potrafię w non-target, ale za długo by się tu rozpisywać na próżno.

-odciążenie serwerów-->mniejsze lagi-->komfort gry

Na jakim serwerze to zamierzacie ciągnąć, z mozambiku? Dodatkowo sami piszecie że podzielicie grę na sektory, czym już mocno odciążycie serwery.

-nacisk na strategie i myślenie-w naszej grze dobrze zgrana drużyna będzie mogła pokonać przeciwnika silniejszego nawet o kilkadziesiąt lvl(zakładając,że jest nie używa on mózgu do myślenia).

W walkach turowych z FF nie ma właśnie nic z tego. Równie dobrze mógłby to być non-target z "jeden strzał - jeden trup". Byłby nawet bardziej taktyczny (musielibyśmy doprowadzić do odsłonięcia się przeciwnika), a na pewno bardziej grywalny.

A co do tego ss-ThoR'a poniosło i szczerze mu się nie dziwię skoro na forum wpada dzieciak i grozi nam sądami bo nie mamy licencji.

Kultura jest cechą ludzi inteligentnych. Nie potrafi nic odpisać na ten argument, więc broni się krzykami niczym przedszkolak.

W pierwszym momencie ekipa jak i sam projekt sprawiła dobre wrażenie, potem mgiełka opadła.

Wybuch wybuchem, ale jest to licencja, która jakby nie patrzeć jest ważna i przydałoby się informować ludzi co do tego. Jeżeli tak wam to przeszkadza, możecie umieścić odpowiednią notkę informującą w jakimś miejscu (np. stopka) i będzie po sprawie. Jeżeli ktoś wybucha w taki sposób (mówię to co myślę) powinien popracować nad rozwiązywaniem konfliktów w pokojowy sposób. Wielokrotnie sam miałem sytuacje, w której także puszczały mi nerwy, ale próbowałem się w jakimś stopniu hamować.

Co do samej gry. Projekt jak już gdzieś pisałem ciekawy, ale dla mnie system turowy to ślepa uliczka, jednakże mogę się mylić, nie znamy końcowego efektu. A strategia... strategie znajdziemy wszędzie, w grach turowych czy innego typu. Zależy od twórców jak wielki nacisk trzeba będzie położyć na taktykę.

No cóż, to tyle.

Kozak nie rozumiem po co znowu prowadzisz jakąś bezsensowną krucjatę. Co do projekty - powodzenia, jednak te klimaty to nie moja "bajka".

Wsumie też tego troche nie rozumie . Kozak , jeśli nie bedą mieli licencji , to ich wezmą za dupe nie Ciebie , więc po co te krzyki . Osobiście nie lubie Naruto , więc ten projekt interesuje mnie jak zeszłoroczny śnieg , ale życze powodzenia .

//Kozak już widać tak ma, nie lubi kiedy dzieje się coś nie po ogólnie przyjętych zasadach. - R3m4ke

Wsumie też tego troche nie rozumie . Kozak , jeśli nie bedą mieli licencji , to ich wezmą za dupe nie Ciebie , więc po co te krzyki .

Ale kto tu krzyczy? Grzecznie zwracam uwagę na licencję, otrzymuje bluzgi i dziecinadę...

Jeżeli chodzi o brutalne potraktowanie systemu walki, to wiedz, że zanim napisałem o prawach autorskich, zaproponowałem zmianę systemu walki, otrzymałem (oprócz bluzgów od paru dzieciaków) ostrzeżenie, że "to już jest ustalone, nie ma potrzeby tego poprawiać". Bez żadnego argumentu, nic. Więc jak teraz czytam te żałosne argumenty, to muszę je storpedować...

http://englishlotgn.artistsgames.eu/

BUAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHA xD

Tak się zaciekawiłem jak nasze robaczki dają sobie radę :D

Hah :P. A nieźle się zapowiadało.

To bylo oczywiste. Wszyscy im mowili, ze nie maja licencji, a oni dalej w zaparte. Ich wina, mogli robic cos swojego, a nie opierac sie na znanym uniwersum (do tego slabym : P).

I tyle kłótni o nic. Nie mieli licencji, więc się pożegnali z projektem. A ten temat już chyba będzie można zamknąć.

Powiem tylko na zakończenie żalowa sprawa :P.

Ogólnie, w to MMO, jeżeli anwet by powstało, to poprostu grały by same dzieciaki (przynajmniej tak mi się zdaje)

gdyby zrobili MMO o tematyce Bleach, albo DBZ, to co innego. Jednak niestety, szkoda że tak wyszło :)

Szczerze? Myślę po prostu, że ich możliwości przerosły ten projekt. A przecież nie powiedzą "sorry, robiliśmy was w ..." - więc ułożyli zgrabną bajeczkę, która wydaje się być całkiem prawdopodobna. Jakoś nie widzę "twórcy Naruto" piszącego do nich czegokolwiek. Jakby mieli jakiekolwiek rezultaty, oprócz kilku modeli to wtedy ktoś mógłby się tym zainteresować (a nie takie projekty istnieją a twórcy mają to w d*pie bo po prostu szkoda zachodu).