TOR-Czy bezpieczny?

A jeśli można spytać, co tam będziesz wyszukiwał?

japierdziu jakie durne pytanie :)

idż do sklepu w którym ludzie sprzedają broń z furgonetki i podejdź do jakiegoś kupca co robi tam zakupy i zapytaj co będzie tam kupywać :)

Ja tam mam nadzieje ze nie będzie wnikać i chciał tylko poczytać niektóre informacje które są tam ciekawe ,I NIC PO ZA TYM bo będzie robił to na własne ryzyko , każdy odpowiada za siebie ... , dlatego ja w sumie odradzam tora tym nie zdecydowanym ze względu na wirusy i wrażliwe treści

W ogóle sprawa wygląda tak, że mimo używania TOR'a mogą namierzyć użytkownika, ale jest to znacznie trudniejsze i bardzo czasochłonne, więc policja jak już to bawi się w wyłapywanie osób, które tworzą te strony niż tych, którzy je odwiedzają. Podsumowując, zwykły, ciekawy co tam się znajduje użytkownik nie ma się czego bać.

Witam nie wiem czy pisze w dobrym dziale i przepraszam jeżeli nie.

Moje pytanie: Czy TOR jest bezpieczny? Czy jest on bezpieczny na komputerze jak i na telefonie z androidem? Zainstalowałem oprogramowanie TOR na androida z google play i nie wiem czy policja lub inne władze nie mogą mi nic zrobić? Czy w tej sieci jesteś ,,w pełni'' anonimowy? Zaciekawił mnie ten temat przed chwilą i chciałbym zobaczyć jak to wygląda i ogólnie zaczerpnąć troche wiedzy o ,,alter ego'' internetu.