Trion jak zwykle spartaczył

bo jak srvery które się nazywają eu ma się na zachodnim wybrzeżu USA a pomocnicze w Holandi.

Ale beka, ludzie nastawili się na nockę, bo przecie dziś niedziela, a tak to po 15 będzie więcej graczy i jutro poniedziałek, więc większość graczy musi iść do gimnazjum i spanko po 22 XD - czas powiedzieć papa dobrym spotom, bo wątpię, że z problemem się wyrobią do 19

Stanę w obronie Trionu, bo Rift jest naprawdę dobry. Rift im wyszedł, bo Trion był producentem. W przypadku AA jest tylko wydawcą gry. Nie tworzył jej i nie zna jej tak jak XL Games. Nie może też nic z grą robić, bo o wszystko musi pytać producenta i to on robi to, co chce Trion. Jestem przekonany, że gdyby to Trion był producentem, to AA wyglądałoby inaczej i działało znacznie lepiej.

@Ukryty

Nie wydaje mi się, żeby większość graczy AA chodziła do gimbazy.

Servery działały dobrze.

Glyph posypał się niby i 10% graczy przepuścił.

Teraz każda firma chce mieć własną platformę, zazwyczaj nie są przystosowane do takiego obciążenia.

A wystarczyło zrobić stress test. Mieli dużo czasu i nie byłoby prawdopodobnie takiego obrazka.

Train%20Wreck%20One.gif

Glyph nieprzystosowany do obciążenia? Co ty gadasz? Na premierze było multum graczy i jedyny problem jak pamiętam to przepełnione serwery.

Zastanawia mnie czy jest to problem plików na których hostują AA (coś poszło nie tak podczas merge i aktualizacji) czy serwerów (login serwer).

Glyph nieprzystosowany do obciążenia? Co ty gadasz? Na premierze było multum graczy i jedyny problem jak pamiętam to przepełnione serwery.Zastanawia mnie czy jest to problem plików na których hostują AA (coś poszło nie tak podczas merge i aktualizacji) czy serwerów (login serwer).

"While the lands of Erenor were ready for you, our Glyph authentication systems unfortunately encountered an error that did not allow a large number of people to connect and join the launch.

After reviewing our logs, only 10% of players who attempted to log in made it into the game. Over 90% of you were unable to join the launch of Update 2.0.

ArcheAge 2.0 is the culmination of months of work by the ArcheAge team here at Trion and XLGAMES, and the errors that were caused were solely in Glyph’s Authentication.
The game is stable, and none of these problems were related to Update 2.0 or our Server Evolutions in any way.
Our Glyph team continues to investigate the bug that caused this error, and will be working to make sure it is solved and solid before we make any attempt to re-open the game.
Because we do not have an official time for when this Glyph Authentication issue will be solved,
and because our European adventurers have stayed up very late, we will be delaying both our North American and European launches until tomorrow, September 13, 2015."
http://forums.archeagegame.com/showthread.php?228461-Heroes-Awaken-Update-Staggered-launch-on-9-13-server-rollbacks-and-compensation

Z tego co śledziłem relację na twitterze, to problem dotyczył samego Glyph'a.

Wysyłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk 2

Powinni zwolnić pseudo informatyków którzy zrobili im ten update do glypha. Zapewne studenciaki go robiły.

Pozostaje poczekać jeszcze do 16:00 (o ile wystartuje normalnie) na start nowego servera evolution, jeśli po 15:00 ma startować wszystko co 30 minut.

Miało startować o 15 nie 16, trion znów się spóźnił.

A kto Ci tak powiedział? Ja od samego rana czytam że o 15 Legacy o 15:30 Evolution, a o 16:00 Fresh Server. No nawet dobrze że wszystkiego na raz nie robią na hurra.

Czyli o 16 ten nowy startuje? chętnie zagram na nowym, przy no-lifuje i farmy poszukam wolnej, trzeba wsio od nowa zacząć - jak zwykle biorę tanka :)

Dokładnie o 16 zaczyna się cała jazda, o ile wszystko dobrze pójdzie.

Znając trion to około 15 ale jutro będzie start, w sumie co się dziwić, nie ich gra :)

Teraz problemy są z "gods have disconnected you" i próbują rozwiązać ten problem. https://twitter.com/archeage

No to ciekawe czy ruszy ten Szerwer o tej 16:00 bo ciemno to widzę.

@edit: 20 min po starcie 200 osobowe kolejki...

gods have disconnected you ;p

Hej czego nie można się zalogować na nowy serwer tylko na jedne serwer mogę się zalogować ?

Hej czego nie można się zalogować na nowy serwer tylko na jedne serwer mogę się zalogować ?

A masz wolny slot na postać? :P

No mam dwie postacie na dwóch serwerach i nie mogę zrobić nowej postaci też.

2 postacie to maks, chyba, że kupisz rozszerzenie na AH lub CS

ok dzięki za odpowiedź.