bo jak srvery które się nazywają eu ma się na zachodnim wybrzeżu USA a pomocnicze w Holandi.
Trion jak zwykle spartaczył
Ale beka, ludzie nastawili się na nockę, bo przecie dziś niedziela, a tak to po 15 będzie więcej graczy i jutro poniedziałek, więc większość graczy musi iść do gimnazjum i spanko po 22 XD - czas powiedzieć papa dobrym spotom, bo wątpię, że z problemem się wyrobią do 19
Stanę w obronie Trionu, bo Rift jest naprawdę dobry. Rift im wyszedł, bo Trion był producentem. W przypadku AA jest tylko wydawcą gry. Nie tworzył jej i nie zna jej tak jak XL Games. Nie może też nic z grą robić, bo o wszystko musi pytać producenta i to on robi to, co chce Trion. Jestem przekonany, że gdyby to Trion był producentem, to AA wyglądałoby inaczej i działało znacznie lepiej.
@Ukryty
Nie wydaje mi się, żeby większość graczy AA chodziła do gimbazy.
Servery działały dobrze.
Glyph posypał się niby i 10% graczy przepuścił.
Teraz każda firma chce mieć własną platformę, zazwyczaj nie są przystosowane do takiego obciążenia.
A wystarczyło zrobić stress test. Mieli dużo czasu i nie byłoby prawdopodobnie takiego obrazka.
Glyph nieprzystosowany do obciążenia? Co ty gadasz? Na premierze było multum graczy i jedyny problem jak pamiętam to przepełnione serwery.
Zastanawia mnie czy jest to problem plików na których hostują AA (coś poszło nie tak podczas merge i aktualizacji) czy serwerów (login serwer).
Glyph nieprzystosowany do obciążenia? Co ty gadasz? Na premierze było multum graczy i jedyny problem jak pamiętam to przepełnione serwery.Zastanawia mnie czy jest to problem plików na których hostują AA (coś poszło nie tak podczas merge i aktualizacji) czy serwerów (login serwer).
"While the lands of Erenor were ready for you, our Glyph authentication systems unfortunately encountered an error that did not allow a large number of people to connect and join the launch.
After reviewing our logs, only 10% of players who attempted to log in made it into the game. Over 90% of you were unable to join the launch of Update 2.0.
Z tego co śledziłem relację na twitterze, to problem dotyczył samego Glyph'a.
Wysyłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk 2
Powinni zwolnić pseudo informatyków którzy zrobili im ten update do glypha. Zapewne studenciaki go robiły.
Pozostaje poczekać jeszcze do 16:00 (o ile wystartuje normalnie) na start nowego servera evolution, jeśli po 15:00 ma startować wszystko co 30 minut.
Miało startować o 15 nie 16, trion znów się spóźnił.
A kto Ci tak powiedział? Ja od samego rana czytam że o 15 Legacy o 15:30 Evolution, a o 16:00 Fresh Server. No nawet dobrze że wszystkiego na raz nie robią na hurra.
Czyli o 16 ten nowy startuje? chętnie zagram na nowym, przy no-lifuje i farmy poszukam wolnej, trzeba wsio od nowa zacząć - jak zwykle biorę tanka
Dokładnie o 16 zaczyna się cała jazda, o ile wszystko dobrze pójdzie.
Znając trion to około 15 ale jutro będzie start, w sumie co się dziwić, nie ich gra
Teraz problemy są z "gods have disconnected you" i próbują rozwiązać ten problem. https://twitter.com/archeage
No to ciekawe czy ruszy ten Szerwer o tej 16:00 bo ciemno to widzę.
@edit: 20 min po starcie 200 osobowe kolejki...
gods have disconnected you ;p
Hej czego nie można się zalogować na nowy serwer tylko na jedne serwer mogę się zalogować ?
Hej czego nie można się zalogować na nowy serwer tylko na jedne serwer mogę się zalogować ?
A masz wolny slot na postać?
No mam dwie postacie na dwóch serwerach i nie mogę zrobić nowej postaci też.
2 postacie to maks, chyba, że kupisz rozszerzenie na AH lub CS
ok dzięki za odpowiedź.