Tutaj wpisujcie swoje ulubione MMORPG-I

Piszcie zalety i wady skoro temat został ożywiony.

Archlord

+castle siege

+GvG

+dużo skilli

-potrzeba kupna za real kase w późniejszych etapach

-nudny grind

Aktualnie Kings Age. 0 stresu, 0 nachalnego "noobstwa", wchodzę kiedy chce i na jak długo... szkoda że efektów żadnych ni ma -.-

Wow. Nie będę pisać czemu, bo szkoda czasu, bo mnie ciągnie do grania :P

A tak na serio - wciąga niemiłosiernie. Gra nawet na prywacie potrafi zaprzeć dech w piersiach, a na globalu jest 100x lepiej. Zawsze uważałem, że płacenie za gry to największa głupota na świecie, ale WoW to przykład, że jest inaczej. Zaczne zarabiać to wykupuje abonament, ale jak narazie jeszcze 2 lata nauki, a bez własnych zarobków nie mam możliwości płacenia takiej kasy ;<

1.Prefect World

2.Archlord

3.Dekaron

4.Requiem Bloodymary

5.Tibia

Ja polecam Tales of pirates :P

Plusy:

- Duży świat

- wystarczająca ilość klas

- dużo skilli

- meazy czyli labirynty na których można nieźle zarobić

- bardzo dużo questów z fajnymi czasem nagrodami

-dużo polaków

- dobry system PVP

Minusy

-dużo Mellerów

:rolleyes: :rolleyes:

Obecnie gram Runes of Magic

wg. mnie

Plusy:

- Masa questów

- System dwuklasowości

- Ogromy świat

- Mało grindu

- Posiadanie domu

- Wyznaczone strefy na domy gildijne

- Ograniczenie poziomu do 50 (mi to pasuje)

- I wiele innych

Minusy:

- Dla mnie nie ma, gra idealna ;)

Guild Wars ;)

+ Nawet jeżeli mamy tylko jedna kampanie to i tak obszar na którym będziemy grać jest bardzo duży.

+ Ogromna ilośc skili

+ Piękne armory i bronie

+ Tytuły

+ Zero grindu

+ Fabuła

+ i wiele innych

- Polskie dystrykty... To co się tam dzieje to przekracza ludzkie pojęcie. Nie dziwie się że porządne polskie gildie i sojusze grają na angielskich dystryktach. Kilka cytatów z polskiego: "hcesz do gildji?" "niemoge ja jusz jestem w gildji", "som tu polacy?", "pomorzesz w quescie? - nie - to spier***aj".

Gra ma dużo plusów jak już pisałem różnorodnośc klas i buildów oraz eq graczy jest ogromna jedyny minus to właśnie polskie dystrykty.

The Chronicles of Spellborn

- B.Dobra Grafika

- Piekne krajobrazy i klimatyczne miejscowki

- Fabuła

- Sterowanie inne niz w wiekszosci MMO (jest celownik i jesli strzelasz z luku to musisz trafic/celowac w cel)

- Dobre sterowanie WASD+skakanie

- Dosyc ciekawe questy

rowniez zamiezam grac w TCOS ona jest darmowa?

1. Archlord - ładna grafa przede wszystkim, wygląd skilli, postaci, miast i świata

2. Martial Heroes - nie wiem czemu. Niby brzydka ale nawet przyjemni mi się grało.

Guild Wars:

Ma wszystko co cenie w grach mmorpg:

- Grywalność

- ZERO Grindu

- Fabuła / Ciekawe Questy

- Muzyka

- Grafika

- Różnorodność klas/pancerzy/broni itp ( Fajny patent, który pozwala nam barwic nasz pancerz ^.^ )

- Tytuły

- Maaaaaaasa Skillów :D

- Darmowa :) a dająca godziwą rozrywkę.

Ventis, co do dystryktów polskich, to się z Tobą zgodzę w 100% :) Sam siedzę na angielskich :D

Tyle ode mnie :P

Zdecydowanie Last Chaos. Uzależniłam się od tej gry od czasów wyjścia jej wersji niemieckiej i cieszę się ogromnie, że właśnie wyszła polska beta :D

Zwłaszcza podoba mi się grafika i prześliczne "ubrania" dla kobiecych chars ;)

Emocjonujące castle siege, guild war system, pvp, system ulepszeń z efektami świetlnymi... (samodzielne naciągnięcie broni do +15 to najlepszy zastrzyk adrenaliny jaki znam, raz mi się udało)

strasznie wciąga, choć trochę grinding

polecam wszystkim znajomym :)

poniżej screenshot z polskiej wersji beta

post-6379-1238095808_thumb.jpg

Archlord,Ether Saga Online, Sword of new world:)

Zdecydowanie Last Chaos. Uzależniłam się od tej gry od czasów wyjścia jej wersji niemieckiej i cieszę się ogromnie, że właśnie wyszła polska beta Zwłaszcza podoba mi się grafika i prześliczne "ubrania" dla kobiecych chars Emocjonujące castle siege, guild war system, pvp, system ulepszeń z efektami świetlnymi... (samodzielne naciągnięcie broni do +15 to najlepszy zastrzyk adrenaliny jaki znam, raz mi się udało)strasznie wciąga, choć trochę grindingpolecam wszystkim znajomym poniżej screenshot z polskiej wersji beta

Giera niezła swego czasu , ale z tągrafiką plizzzz nie żartuj

Po co mam pisać? Po prostu dam znak że jestem :)

Aha, a jednak trzeba wypisać plusy gry... sami się o to prosiliście:

+ Sześć klas, multum profesji.

+ Mimo iż ciągły grind, to się nie nudzi.

+ Świetne, rozbudowane PvP.

+ Ciekawy pomysł na crafting.

+ Spora ilość urozmaicaczy grindu - Seven Signs, Rift, Manor, Matsy i wieele innych.

+ Questy. Tak, serio! Są wyjątkowo długie i klimatyczne, a nagroda nierzadko wysoka (Enchanty do EQ choćby).

+ Ulepszanie EQ na wiele sposobów - Enchant, Augumentacja, Dodawanie do nich nowych skilli.

+ Raid Bossy, w tym Epici chyba największe w grach MMO.

+ Nawet siedząc w City i sprzedając itemsy można coś robić - np. zagrać w Mini-Gierkę :)

+ Ogromny świat, który wciąż rośnie, jest urozmaicony jak trzeba, a nawet bardziej.

+ Klimat! Świetny, przytłaczający epickością. Każde expowisko ma swoją krótszą lub dłuższą historię, i wystarczy pochodzić by się o niej dowiedzieć.

+ Dobra, wieczór jest i nie chce mi się ich dłużej wypisywać :) Zresztą wiecie o co chodzi.

Wytlumacz mi rozbudowane PvP w tej grze :) CHodzi ci o samo nawalanie sie miedzy graczami? Czy dodatkowo mowa o skillach? :)

Do tematu.

Z darmowych

Runes Of Magic

Podoba mi sie i tyle ma to cos.

Z platnych

1. Age Of Conan za ten klimat Conana i wkoncu jakis "brudny" mmo

2. WoW - za to ze jest utrzymacie w klimatach warcrafta i za ciekawe questy

3. Lineage2 - sentyment ktory zawsze gdzies tam zostaje :)

1. DDO ( Dungeons And Dragons Online ) - Niesamowita grafika, nawet jak na DX9+, Prawdziwy RPG a nie typ HnS

2. Rappelz ( Tylko PVP - Pantera ) - Gram już od E2 i jakoś tak mi zostało, wiele klas, choć podstawowych 3 rasy 3 klasy! pozniej zmienia się aż w 18.... Dobry, pet system! Coprawda Bred i SB są OP no ale trudno.

3. WOW ( Cóż moge... Ma dla mnie dużo minusów jak i dużo plusów! Nachętniej to bym grafike wyjeła z PW i DDO dołączyła do WOW, troszeczke wiecej itemow z manu dodała i tyle :D

4. Perfect World ( Bajkowe, z realistyczną grafiką, nawet słyszałam że wersja pod DX10 ma wyjść... Ciekawe efekty, armor/weapon.

5. X-Wars (www based) ( Ot tak sobie w pracy pogrywam )

Ot to tyle, za DDO trzeba niestety płacić. Ale cóż, giera przebija jednak wszystko.

Darmowe :

1. Runes of Magic

2. Archlord

3. Cabal Online

4. 9Dragons

5. Atlantica Online

6. Perfect World

7. 2Moons

8. Sword of the new World

9. ZX Online

10. RuneScape

Platne :

grałem tylko w 4 ^^

1. Guild Wars

2. Diablo 2 : LoD

3. World of Warcraft

4. Lineage II

La tale,wciąga na maxa :P:P POLECAM

gra 2d

@edit

Sorry zapomniałem ze napisałem tu posta :P

Moim ulubionym MMORPGiem jest Wonderking. Miła platformówka 2d Gra rozpoczyna się po 20-30lvl, czyli po jakichś dwóch dniach grania po 2-3godziny. Proszę nie zrażać się zbyt szybko, bo gra naprawdę warta uwagi :)

Plusy:

-Grywalność

-4 klasy które ewoluują na kolejne, co daje 24 grywalne postacie

-nie nudzi się zbyt szybko

-crafting

-cooking

-mili gracze

-da się spotkać polaków ( po 3 dniach grania miałem 3 w Buddy :) )

-naprawdę ładna grafika jak na MMO 2d

-Otwarty świat, nie jak w Grandchase

Minusy:

-po jakimś czasie staje się TROCHĘ monotonna, jak się nie ma party

-początek dość nudny