Mówimy o i5 Ivy Bridge z 2012 który oferuje wydajność na poziomie i3 6100 (lub w zależności od gry lekko wyższą). Stąd równie dobrze możemy mówić o i3.
To nie czytaj. Nie zmuszam cię. Tylko nie pisz bzdur jak nic nie wiesz na dany temat a jak ktoś ci tłumaczy to jesteś za leniwy by przeczytać kilka zdań.
Skrócić to można do jednego zdania które ja napisałem: "CPU "karmi" GPU danymi". Jak CPU jest słaby to jak ma przygotować dane dla GPU i odwalić jeszcze resztę swojej roboty? To co ty napisałeś można wyrzucić do śmietnika.
Ja tu nie wiem o czym mówisz, bo to konkretne zdanie nie ma najmniejszego sensu. Ja napisałem jak to DZIAŁA, w teorii i w praktyce.
To pisz. Ja poświęciłem wystarczająco dużo mojego czasu, aby wytłumaczyć ci podstawy tego jak działa komputer i jakie jest m.in. zadanie CPU. Nic udowadniać nie muszę, bo to są fakty. Tak jak faktem jest, że ziemia obraca się wokół słońca tak faktem jest to co napisałem. Testów szukać mi się nie chce, jakbym ja znalazł to i tak byś nie przeczytał bo czytanie jest dla ciebie męczące (zresztą tak jak pisanie z sensem widzę). Testów masa, nawet PPC zrobił kiedyś większy test tego typu a i robili kilka mniejszych.
Edit: facet jak sposób działania PC i zadania CPU maja być wyssane z palca xD to nawet nie jest żadną wielka wiedza tylko poziom szkoły średniej. Skąd ty się urwałeś