Na początku rób questy fabularne, są łatwe i kompas pokazuje gdzie iść, potem na około 20 lvl exp sobie na owcach czy tych Tofu, poszukaj party na dungi(klucze i matsy na klucze często lecą z mobów). Na około 25lvl szukaj questów na itemy z mobów, które można powtarzać raz dziennie(czy tam co ileś godzin, nie wiem) i ich alternatyw w różnych krainach.
Wakfu
Mówimy o Dofus
Ponawiam pytanie o Auction House i kolejne pytanie: http://scr.hu/1n2v/yr4kv
Tak mi się dzieje jak chcę coś napisać
A wiecie, że Wakfu ma trafić na Steama? Klucze mają dostać ci, którzy mają konto na globalnym Wakfu
Siemka, chciałbym wrócic do WAKFU i pytanie ktora wersja jest lepsza SEA, czy global i dlaczego??
@up Obie wersje się sprowadzają do tego samego jeśli chodzi o patche,item shop i content.Nie wiem jak jest obecnie na global ale jak byłem w 1 dzień po wprowadzeniu f2p to było tam tak pusto że szkoda gadać,osobiście siedzę na Wakfu Asia bo mam tam swoje postacie, gildię itp.
Dzieki za info, Pobieram juz wersje 'asia' a jak z populacja? jest z kim pograc?
Asia - stanowczo większa populacja niźli na SEA
@up Chyba większa niż global bo Asia=SEA.
Grałem na globalu ludzi mało??? Polecam zajrzeć. Sea z niewiadomych przyczyn przestało mi działać(brak połączenia z serwerem).
Wie ktos czy da sie zrobic taki myk zeby podmienic ewentualnie ip czy jakis pliczek zeby zmienic ewentualnie serwer z sea/global - global/sea? (po prostu chce sprawdzic populacje na obu serwerach) Bo jednak wolalbym grać tam gdzie biega wiecej ludzi.
Ja nie mam żadnych switcherów a mogę grać na obu serwerach,bo też chciałem to sprawdzić.Co do buga z nie możnością połączenia serwerem też mam coś takiego, wystarczy spróbować się zalogować ponownie i działa (przynajmniej dla mnie) + trzeba mieć na oku maintance które występują od czasu do czasu.
Jeśli ktoś chce spróbować swoich sił na Asia/SEA to proszę o PW, odpowiem na wszelkie pytania i mogę z kimś zagrać.
@up ja mam tylko jedno pytanko, bo mam 2 40 lvl na asia, różnią się wersje item shopem?
@Na asia masz kilka zwierzątek (które możesz normalnie zdobyć) jakieś ciuszki i reset (który też możesz sam zrobić).Główna różnica jest taka, że waluty item shopowej w SEA nie kupisz za nasze pieniądze.
Mam pytanie: Jak expić w Wakfu? Pytanie niby banalne, ale questy robi się strasznie ciężko, bo nie ma compassu i nie wiadomo, gdzie dana rzecz jest. Mapa, której nie da się przybliżyć nie pomaga. Zresztą i tak nic na niej nie ma wyróżnionego. Z kolei grind. Gdzie? Tutaj znowu mapa zawodzi, są tylko jakieś specjalne miejsca, ale tam potrzeba kluczy więc wątpię, by to była opcja dla 15-lvlowej postaci. Czytałem poradniki, ale one zakładają chyba, że mapa jest całkiem inna. Być może coś się zmieniło, ale teraz nie daje żadnych informacji. Jestem w tej chwili w Bonta, mam quest by odwiedzić jakiś garnizon. AHA. Nic więcej.
I tutaj moje pytanie. Co robić? Może są jakieś interaktywne mapy, które jakkolwiek mogą pomóc