Wakfu

Witam. Poszukuję gildii/klanu, który zaopiekuje się nowym graczem :)

z tego co wiem to trading company przyjmuje pisz do Shanise czy jakos tak :D

Dobrze byłoby dostać PW z informacją chociażby o Team speak'u. Bo wiadomo nie koniecznie musimy na siebie trafić w grze. Dzięki z góry.

Jest temat w dziale klanów na tym forum z detalami, zapraszam tam. Gildie polecam, mimo iż obecnie niestety nie mam czasu grać T_T

Gra ktoś jeszcze w Wakfu z tego forum? Niestety gram sam, a wolałbym w grupie. Mam aktualnie 19lv.

Ja gram, mało, ale gram. Zresztą już dzisiaj do mnie napisałeś w grze :).

To prawda xD.

ma ktoś linka lub sam na piszę opis wszystkich klas bo chcę zacząć grać ale 16 klas to trochę dużo i nie umiem się zdecydować :D

http://guidescroll.com/2012/03/wakfu-choosing-your-class-guide/

http://www.gamefaqs.com/boards/932622-wakfu/61687380

Miłej lektury :)

http://guidescroll.com/2012/03/wakfu-choosing-your-class-guide/http://www.gamefaqs.com/boards/932622-wakfu/61687380Miłej lektury

Dzięki :D

Jeszcze jedno pytanie, jak ogarnąć tyle skilli?

Skilli nie masz dużo, bo nigdy nie używasz wszystkich, to musisz sam ogarnąć. Bardzo mi przykro to mówić (może to zabrzmieć trochę chamsko), ale jeżeli o wszystko musisz pytać innych, to ta gra nie jest dla Ciebie. Wakfu wymaga BARDZO DUŻO myślenia od gracza, pójście w czyjeś gotowe buildy to najgorsza głupota jaką można robić, bo nawet jak masz mocny build, a nie potrafisz go sam od siebie wykorzystać (jak niepotrafisz swojego stworzyć, to tak samo nie będziesz potrafił wykorzystać w 100% czyjegoś), to będziesz zwyczajnie słaby, a na większym poziomie nie poradzisz sobie. Dlatego w Wakfu mimo F2P nie znajdziesz wielu dzieci/kretynów/chamów, oni odpadają po pierwszych 10-20 lvlach. Oczywiście piszę jako "Ty", ale chodzi mi o ogół, nie jest to kierowane bezpośrednio do Ciebie, możesz napisać do mnie PW to pomogę Ci z podstawami i zobaczymy co uda się wymyślić.

@P.S

Dopiero zauważyłem, nie double-postuj, bo zaraz któryś moderator Cię zaatakuje mieczem ostrzeżenia (Sword of the "Warn"). ^^

Skilli nie masz dużo, bo nigdy nie używasz wszystkich, to musisz sam ogarnąć. Bardzo mi przykro to mówić (może to zabrzmieć trochę chamsko), ale jeżeli o wszystko musisz pytać innych, to ta gra nie jest dla Ciebie. Wakfu wymaga BARDZO DUŻO myślenia od gracza, pójście w czyjeś gotowe buildy to najgorsza głupota jaką można robić, bo nawet jak masz mocny build, a nie potrafisz go sam od siebie wykorzystać (jak niepotrafisz swojego stworzyć, to tak samo nie będziesz potrafił wykorzystać w 100% czyjegoś), to będziesz zwyczajnie słaby, a na większym poziomie nie poradzisz sobie. Dlatego w Wakfu mimo F2P nie znajdziesz wielu dzieci/kretynów/chamów, oni odpadają po pierwszych 10-20 lvlach. Oczywiście piszę jako "Ty", ale chodzi mi o ogół, nie jest to kierowane bezpośrednio do Ciebie, możesz napisać do mnie PW to pomogę Ci z podstawami i zobaczymy co uda się wymyślić.@P.SDopiero zauważyłem, nie double-postuj, bo zaraz któryś moderator Cię zaatakuje mieczem ostrzeżenia (Sword of the "Warn"). ^^

O wszystko? Pierwsze pytanie zadałem ponieważ klas jest dużo, a opis nie jest zbyt długi w grze dlatego wolałem poczytać trochę i wybrać tą jedną, nie chodziło mi o build'y, wolę dodawać w to co mi się podoba a nie kierować się jakimś losowym buildem. Drugie pytanie zadałem bo zwyczajnie się przestraszyłem ilością skilli które praktycznie od początku gry mamy, po prostu chciałem posłuchać jakiś protipów dotyczących tych skillów.

Skilli zwykle używa się 6-7. Czasem więcej jak wymaga tego sytuacja. Jednak każde użycie oznacza skill exp i dzięki temu stają się one potężniejsze - więc lepiej trzymać się kilku niż mieć wszystkie elementy rozwinięte na byle jakim poziomie - mając 6 jesteś w stanie utrzymać je wszystkie w okolicy swojego poziomu.

Co do protipów - ciężko jeśli nie zna się klasy, którą wybrałeś, lub jesteś zainteresowany, bo nawet wewnątrz jednej klasy gra różnymi archetypami różni się diametralnie (przykład Osa - summoner, dragon czy gobgober to jak gra 3 różnymi postaciami).

Ogólnie wybierz sobie klasę, która Ci najbardziej odpowiada (1 link). Następnie z 2iego wybierz element, który najbardziej pasowałby Twojej wizji rozwoju postaci. Nie musisz się go twardo trzymać, jednak co tutaj ukrywać zwykle jest jakiś element dominujący pod który robisz postać - co przekłada się na ekwipunek i bonusy do niego. Gdy już masz element wybór skilli jest dość prosty, bo każda klasa ma "must have", których używa się w każdym buildzie z racji sporych obrażeń, niesamowitego buffa, albo cokolwiek innego - zwykle rzuca się w oczy niemal od razu jako potężniejszy niż reszta ;). Staraj się mieć przynajmniej po 1 skillu z danego elementu - by nie było sytuacji, że trafisz na kogoś, z ogromnym resistem i nie będziesz w stanie nic zrobić.

I co najważniejsze - nie bój się porzucać klasy, jeśli Ci już od początku nie leży w stylu gry. Nie ma sensu się katować, zwłaszcza, że gra jest dość wymagająca (jak zauważył Derp), więc nie ma co sobie jeszcze bardziej utrudniać.

Mogę dołączyć do gildii cra fire 15 lvl Macronim :D

Gra jeszcze ktoś? Jak coś piszcie do Bulbazaurusa :)

Z racji tego, że gra nas trochę z forum, a Wakfu nie ma swojego działu to tutaj można luźnie pogadać.

Aktualnie gram fire iopem level 57, ale dzis spokojnie myśle 60 dobije. Jakby ktoś chciał to mogę podrzucić jakiś adventurer set/gobball set ew. podexpić na Wild Gobballach(jest to wyspa bez nacji, każdy tam może iść, więc powinno się udać :D ) Podawajcie swoje nicki to się jakoś zgadamy