Wybór Słuchawek

widocznie twój 'znajomy' nie słyszał o serii PC sennheisera, akg (z gamingowych np GHS1), całej gamie superluxów , pioneer se-a1000 czy chociażby najnowszych qpad QH-85 / QH-90

@pwn HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHHAHAHAHAH Ty to na serio? :D

Po pierwsze to co wymieniłeś jest cholernie drogie a po drugie wcale nie jest takie fantastyczne jakościowo :D AKG ? już 2 razy moi koledzy się przejechali na gwarancji jak nagi d*pą po lodzie... Padły kable a gwarant odpisał, że jack był źle wkładany do wejścia w telefonie. Jak dla mnie to jakiś żart. Pioneery są fajne owszem, ale do nich trzeba dokupić mikrofon czego nie chce mieć nasz założyciel, dodatkowo nie każdemu podpasuje to podbicie basu. Co jak co ale Pionki to słuchawki robione praktycznie wyłącznie pod muzykę i mixery, bo z tego słynie ta firma. Podobna sprawa jeśli chodzi o superluxy. Ogar, kolega prosi o słuchawki do gier, które oddadzą w pełni otoczenie a nie bity co warto rozróżnić, bo gry a muzyka to trochę inne światy. Senhaizery bez mikro, pionki bez mikro, superluxy bez mikro, akg to kpina gwarancyjna jak dla mnie. Qpady ? Gigantyczna cena za, którą można zakupić Razer Tiamat 2.2 a nawet BlackSharki dedykowane do FPS'ów, które faktycznie się sprawdzają. Chcesz wiedzieć coś więcej ?

jezeli stawiasz marketingowe gówna razera nad qpad 85/90 czy sennki serii PC (wszystkie mają mikrofon) to nie mamy o czym gadac

edit;dobra obejrzalem jakis tam twoj filmik na yt i wynika z tego ze jestes po prostu fanbojem razera

smutne

To, że lubię to firmę nie oznacza, że będę ją wszędzie faworyzował. Do wyboru podałem mu Thermaltake, Saiteki i Razery. Miał wolność wyboru a skoro ostał przy razerach to chcę mu dać możliwość kupienia najlepszych słuchawek tej marki jako, że trochę tą markę ogarniam. Qpady są drogie nie rozumiesz tego tak samo jak i senki które w wersji Game to ok 400 + zł za coś co nie jest warte swojej ceny. Kolega i tak nadwyręży swój portfel kupując Krakeny za ok 320 zł. Dopasuj się trochę do sytuacji a nie walczysz o pozycję czegoś co jest drogie i trochę niepraktyczne. W cenie Twoich pupilków masz słuchawki Saitek Cyborg, Logitech G35, Ozone, Gamescom czy Roccat, które faktycznie kierowane są dla graczy aktywnych i posiadają dużo więcej opcji modernizacji niż to co podajesz. To jest ostatni mój post w tym temacie, gdyż nie mam zamiaru dawać możliwości nabijania postów osobie, która chce się koniecznie wbić do Szukam mmo.

P.s

Dzięki za minusa w filmiku. Nie ma to jak oceniać materiał przez wzgląd na to, że nie zgadzam się z fantastycznością Twoich słuchawek. Tym samym pokazałeś jaki z Ciebie misiu małolat. <3

nie ma sprawy ;)

pozatym zawsze uwazalem ze najwazniejsza jest jakość oraz odwzorowanie dzwieku jak i wygoda, wraz z porządnym wykonaniem, a nie marketingowy bełkot w stylu "7.1", 'gejmerski' dizajn i inne bajery

@Xaorus

Wszystkie które podałeś są kiepskie... Razer, Thermaltake czy Saitek jako firmy robiące dobre słuchawki? W porównaniu do innych słuchawek "for gamers" a i owszem są dobre, ale w porównaniu do prawdziwe dobrych słuchawek wypadają słabo. W jaki sposób słuchawki kierowane dla graczy miałby być lepsze? One są właśnie gorsze a firma zarabia na naiwności konsumentów, którzy jak widzą napis "for gamers", 5.1 czy 7.1 stwierdzają, że te słuchawki są super. Taki producent sprzedaje więc słaby sprzęt po zawyżonych cenach.

@TOPIC

Chcesz naprawdę dobre słuchawki z dobrym dźwiękiem? To nie bierz Razera i podobnych (żadnego gamingowego shitu). Wystrzegaj się też słuchawek z dopiskiem dźwięk 5.1 czy 7.1 (porządne stereo + dobra dźwiękówka zapewni znacznie lepszy dźwięk przestrzenny). Do 250zł masz Brainwavz HM3, Creative Aurvana Live czy Audio-Technica ATH-AD300. Dokupisz do nim Zalman ZM-MIC1 i masz bardzo dobry sprzęt. Warto jednak do takich słuchawek kupić też dźwiękówkę, bo różnica będzie wielka (polecam Xonar DG - nie jest droga a w swoim przedziale cenowym bardzo dobra). Polecam zapoznać się z tym artykułem:

http://www.techfanat...auszne-do-gier/

Zwłaszcza z zagadnieniem: Zjawisko powstawania słuchawek klasy „4gamers” i Słuchawki 5.1 / 7.1

Jeśli nie wierzysz w to co jest tam napisane możesz poprosić o radę na forum.mp3store.pl (osoby tam wypowiadające się to prawdziwi eksperci, którzy używali wielu rozmaitych słuchawek, odtwarzaczy i ogólnie sprzętu tego typu). Tylko nie kupuj gamingowego shitu.

Aktualnie mam KOSS porta pro słuchawki ( w grach dają rade, jednak najlepiej sprawują się do słuchania muzyki) + zalman zm - mic1. Taki zestaw kosztuje około 200 złoty,

Pojawił się mały problemik bo dostępność kranenów jest baaardzo słaba :/ , za to carcharias są :D

@Thunderbird

Czytałeś mojego posta czy wolisz kupić shit?

Kubus kubus kubus... , wybralem carcharias poniewaz na stronie cokupic jest 20 ocen z czego 19 jest 5/5 i jest jedna 4/5 . Posiadam rowniez karte dzwiekowa soundblastera specjalnĄ do przestrzennego dzwieku, jedyne co potrzebuje to ogromna wygoda podczas uzytkowania.

Nie podawaj prosze jakis badziewi ktorych nikt nie zna ( pozA live). Razer a bardzo uczciwy serwis. Duzo opinii pozytywnych, np kable wymieniaja bez zadnego problemu.

Ps: zdeplem juz 2 mikrofony :'(

Sory za bledy pisze na komie.

@Thunderbird

Thunder thunder thunder... czy wiesz, że te opinie wystawiane są głównie przez osoby, które właśnie kupiły razery nie mając nic lepszego? Ogólnie opinie na tego typu portalach są nic nie warte. Pewnie większość z tych osób przesiadła się z tracerów. Wierzysz opinii osób, które nie używały niczego oprócz słuchawek "for gamers" czy ekspertom (nie mówię o sobie, ale właśnie o panach z techfanatyk.net i forum.mp3store.pl)

To, że karta ma opcje do dźwięku przestrzennego nie oznacza, że słuchawki mogą być słabe. Słuchawki też muszą być odpowiednie. Jakbym miał super kartę dźwiękową genialną do dźwięku przestrzennego za 1000zł a słuchawki tracer za 80zł to dźwięk byłby gorszy niż jakbym miał słuchawki SENNHEISER za 150zł i dźwiękówkę za 80zł.

Nikt nie zna? Człowieku w tym momencie właśnie pokazujesz, że nie masz pojęcia o słuchawkach. Jak można nie znać firm Brainwavz czy Audio-Technica? Wejdź na stronę którą podałem i sprawdź. Te firmy robią sprzęt parę razy lepszy od razera. Serwis też stoi na wysokim poziomie. Jeśli te firmy to badziewie to razery powinny leżeć na złomie...

Ten jest przypinany do kabla, więc nawet nic nie zawadza.

Zresztą jak już napisałem nie musisz wierzyć mi, wejdź na techfanatyk.net i przeczytaj to co jest tam napisane. Wejdź na forum.mp3store.pl i zapytaj ich o opinię. Użytkownicy tego forum użytkowali zapewne więcej różnych modeli słuchawek (i to bardzo dobrych słuchawek) niż Ty czy Xaorus moglibyście znać.

chce razery niech kupuje razery. jego kasa. rzuciliscie pomyslami, wybral wedle swojego uznania. po co drazyc dalej.

sam mam zamiar kupic razer megalodon 7.1 i w rzyci mam ze na techfanatyk.net jakis typ napisal ze sa be. a kompletnie nie popularna szerszemu gronu ludzi firma robi duzo lepsze. na forum chodzi o to zeby wysluchac opinii i ewentualnych propozycji a nie zeby ktos wybral za autora.

Jeśli szukałby słuchawek z mikrofonem odpinanym to zamiast tego co podałem dałbym mu Pioneery, Reloopy, Denony czy nawet Numarki z nowej serii, na których grałem w klubach i ich tłumienie jest genialne a odbiór częstotliwości niskich jak i wysokich świetny tak samo jak i dźwięk przestrzenny gdyż służą do zabawy muzyką a dj potrzebuje sprzętu z górnej półki. Autor szuka słuchawek dla graczy a tutaj niestety ale wygrywają firmy, które podałem bo robią sprzęt dedykowany i w większości są to słuchawki robione od graczy dla graczy, a nie od techników dla graczy, gdzie dwie grupy niekoniecznie rozumieją swoje potrzeby.

Polecam lekturę: http://www.techfanatyk.net/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/

Czekam na KOSS'y UR40. Teraz mam Roccat Kave słuchawki "for gamers". Zobaczymy, czy to prawda, że dedykowane słuchawki to tylko marketingowy shit. Wcześniej miałem Gamecomy 367, i szczerze mówiąc Roccaty mają słabsze pozycjonowanie w stereo, a 5.1 to cyfrowy crap o muzyce nie wspomnę. za 300zł można sobie kupić SB Audigy i takie właśnie polecane słuchawki, zamiast napędzać marketing.

@fikus88

Jak niepopularna/nie znana szerszemu gronu firma? Co ty gadasz? Tych firm nie znają tylko osoby, które o słuchawkach wiedzą tyle co nic. To że ty czy autor nie znacie dobrych firm, bo jesteście ofiarami marketingowej gadki to nie znaczy, że firma jest be. Tracera znają wszyscy i to znaczy, że jest lepszy od Sennheisera? Raczej nie... Tak jego kasa, ale ja wychodzę z założenia, że jak coś kupuje to wolę się poradzić mądrzejszych i kupić sprzęt dobry i wart swojej ceny, ale widać niektórzy wolą kupić shit i chwalić się, że mamją razery niż kupić dobry sprzęt (no bo w końcu jakby powiedział: ja mam Audio-Technica to wszyscy pomyśleliby, że to coś kiepskiego bo o tym nie słyszeli...).

@Xaorus

W jaki sposób dedykowane? Słuchawki "for gamers" były i zawsze będą sprzętem gorszej klasy sprzedawanym za zawyżoną cenę i aż dziwi mnie, że tego nie rozumiesz. Nalepka "for gamers" nie czyni z nich słuchawek lepszych do gier. To nadal będą słuchawki gorsze jakościowo, ale jak widać wiele osób się na to nabiera. Sam kupiłem kiedyś słuchawki "for gamers" za ponad 300zł i byłem zszokowany gdy ponad 100zł tańsze słuchawki (CALe) zagrały lepiej a i w grach wypadały również lepiej.

@woytas

Troszeczkę interes kiepski zrobiłeś z tymi Roccat Kave, w tej cenie wyrwałbyś PC 330 Game (jedyne słuchawki "for gamers", które na prawdę do czegoś się nadają) lub SE-A1000.

@kubas246

W momencie ich kupowania Senki były od nich chyba 100zł droższe, a same Kave'y kupiłem taniej. Zastanawiam się nad zewnętrzną kartą dźwiękową np. Audiotrak Maya U5, bo wychodzi taniej niż jakakolwiek karta wewnętrzna na PCI-e, nie kupię sobie Audigy bo nie mam złącza PCI :(

Także moja propozycja to dźwiękówka + jakieś z polecanych w artykule podanym wyżej słuchawki.

Ludzie ale mącicie w głowie...

a to :

SENNHEISER PC 320 G4ME

@Thunderbird

Nie wiem jak się mają do PC330, a to właśnie PC330 są bardzo dobrze oceniane i polecane.

Mam kartę dźwiękową Soundblaster X-Fi Titanium

Będzie ładnie śmigać na tej dźwiękowej?