Wychodzące gry MMORPG

Questy na reputację, a nie questy pojawiające się w grze od samego początku - to różnica. Poza tym FF XIV zostawia też RO (i większość innych gier MMORPG) w tyle również pod względem fabuły, która - o ile jest dobrze poprowadzona - zachęca do czytania questów. Dla przykładu bardzo podobała mi się fabuła Blade & Soul i tam również z przyjemnością czytałam wszystkie questy. Poza tym serio nie widzę sensu przenoszenia do tego tematu konfliktu "RO kontra reszta świata".

Bez urazy ale w Twoich wypowiedziach widzę taką prywatną wojenkę FFXIV kontra reszta świata :P Nie zrozum mnie źle, tak się droczę tylko :* (ten moment gdy musisz tłumaczyć swoje zamiary by nie uznali Cię za przygłupiego hejtera... internety). No, ale w grach single player jest trochę inaczej nie mów, że nie. Tam przynajmniej cały świat obraca się w okół Ciebie i bardzo często rozwija się wraz z Tobą itd. To daje efekt lepszy w przypadku questów fabularnych niż w MMO gdzie świat się nie rozwija tylko Ty idziesz na kolejne, dalsze jego zakątki :P

Miałam niewielkie nadzieje związane z Revelation Online, ale po przetestowaniu gry mi przeszło.

Serio uznajesz to zdanie za prowokowanie? To po prostu stwierdzenie faktu. Zamiast RO mógłby tu być dowolny tytuł, na który miałam hype, a który mi się nie spodobał.

Bez urazy ale w Twoich wypowiedziach widzę taką prywatną wojenkę FFXIV kontra reszta świata Nie zrozum mnie źle, tak się droczę tylko :*

:*

Bez przesady. Nie wiem, czy widzisz, ale polecam FF XIV jedynie osobom, które szukają takiej właśnie gry. Jeśli ktoś preferuje grind i non-target, to prędzej polecę mu przecież BDO (chociaż nie grałam), bo FF XIV zwyczajnie nie spełni jego oczekiwań. Są różne gry dla różnych grup odbiorców. Może jakby mi zależało jedynie na parciu do przodu i robieniu wszystkiego w grupie, to RO trafiłoby w mój gust.

Bez przesady. Nie wiem, czy widzisz, ale polecam FF XIV jedynie osobom, które szukają takiej właśnie gry. Jeśli ktoś preferuje grind i non-target, to prędzej polecę mu przecież BDO (chociaż nie grałam), bo FF XIV zwyczajnie nie spełni jego oczekiwań. Są różne gry dla różnych grup odbiorców. Może jakby mi zależało jedynie na parciu do przodu i robieniu wszystkiego w grupie, to RO trafiłoby w mój gust.

Aż zainstaluję sobie tego Finala, żeby mieć jakieś kontrargumenty w kolejnych tematach xD

BDO... no właśnie, tutaj moim zdaniem jest mega zmarnowany potencjał. Najgorsze jest to, że wydawca chciał przystosować grę pod nasz rynek ale nieeee gracze zagłosowali, że chcą tak jak w korei. No i mamy, beznadziejnie długie podbijanie gearu dla samego podbijania, rng tak bardzo z d*py, że samo stworzenie postaci powinno być z pół procentową szansą powodzenia a gear dropi się z losowo spawniących się world bossów, które nic nie robią. Po prostu bądź zalogowany 24h na dobę i czekaj na bossa, świetnie. Ale combat chyba najlepszy na rynku no i klimat, gdzie nawet mała dziewczynka wygląda na 16 lat a nie 10 z pięc razy większym toporem w ręce :) I o tym cały czas mówię, coś jest super to całą resztę zepsują :P

A proszę bardzo! Jestem bardzo ciekawa Twojej opinii! :D

Mi tam nie przeszkadzają questy jakie są w aktualnych MMORPG, zupełnie nie o to się rozchodzi, wystarczył by jakiś ciąg questów głównych "kampanii" a między nimi grind ;] Całokształt mechaniki aktualnych MMORPG jest po prostu kiepska.

Witam Panów i Panie. Zastanawiam się jak to u was wygląda, czy wy też praktycznie na nic nie czekacie z tzw. hypem? Straszne rzeczy się teraz dzieją z tymi MMORPG, najgorsze jest to że na horyzoncie nic ciekawego nie widać, a co za tym idzie przez najbliższe lata nic ciekawego nie wyjdzie :P Jakiś czas temu czekało się na niektóre tytuły z gigantycznym wręcz wyczekiwaniem, osobiście czekałem, śledziłem informacje na niektóre tytuły np. GW2, SWTOR, Aion, WildStar i jeszcze można wymienić by kilka, z jednymi wyszło lepiej z innymi gorzej, może fenomen żaden nie postał ale było na co czekać, teraz straszna lipa, nie ma na co nawet czekać xd Jak to u was wygląda?