Questy na reputację, a nie questy pojawiające się w grze od samego początku - to różnica. Poza tym FF XIV zostawia też RO (i większość innych gier MMORPG) w tyle również pod względem fabuły, która - o ile jest dobrze poprowadzona - zachęca do czytania questów. Dla przykładu bardzo podobała mi się fabuła Blade & Soul i tam również z przyjemnością czytałam wszystkie questy. Poza tym serio nie widzę sensu przenoszenia do tego tematu konfliktu "RO kontra reszta świata".
Bez urazy ale w Twoich wypowiedziach widzę taką prywatną wojenkę FFXIV kontra reszta świata Nie zrozum mnie źle, tak się droczę tylko :* (ten moment gdy musisz tłumaczyć swoje zamiary by nie uznali Cię za przygłupiego hejtera... internety). No, ale w grach single player jest trochę inaczej nie mów, że nie. Tam przynajmniej cały świat obraca się w okół Ciebie i bardzo często rozwija się wraz z Tobą itd. To daje efekt lepszy w przypadku questów fabularnych niż w MMO gdzie świat się nie rozwija tylko Ty idziesz na kolejne, dalsze jego zakątki