Daje przykład http://allegro.pl/tera-online-eu-gold-5000-fraya-gratis-i3208532401.html dla mnie to mało ale może ten chłopak nie pracuje i jeżeli się postara to uzbiera na coś konkretnego,6h dziennie to nie jest tak mało ja gram 1,5h moim slayerem i robię ponad 5k wiec już jego sprawa no i trzeba znaleźć kupca oczywiście ale wystawienie na allegro nie boli wiec spróbować można, życzę powodzenia.
Zarobek
Dla sprostowania - pracuję jako grafik, oraz webdesigner w studiu reklamy, jasno określiłem, że pytam o "grosze". Dziękuję Avangardus - mógłbyś mi podać serwer, na którym grasz? Czy polecasz slayer'a do miningowania golda? Ile czasu w grę włożyłeś i jaki masz obecnie poziom?
Server Killian mogę ci polecić slayera jeżeli chcesz wyfarmic gold w tej instancji do której ja chodzę nadaje się na nią najlepiej Warrior i Slayer instancja nazywa się LOT mam max lvl-60 i jak zacząłem farmic to miną może miesiąc,w LOT farmisz masterwork alkahesty które sprzedajesz za golda w grze,idzie się nie źle dorobić, idę spać jak coś to staraj się pisać na gg.
Dziękuję za odpowiedź, jeśli ktoś jeszcze miałby jakieś cenne rady, prosiłbym o nie.
Tylko i wyłącznie LOT , teoretycznie da się zarobić... chwile po OB miałem golda o wartości 200-300zł właściwie bez żadnego wysiłku, niestety nikt na allegro nie chciał kupić, koledze udało się sprzedać 900g za 30zł, niestety bardzo szybko dostał bana.
Rada ode mnie, jak już sprzedajesz to rób to w taki sposób żeby GF się nie dowiedział, banują bez skrupułów.
Banują jak wszędzie ale jeżeli nie wiedza skąd gdzie i kiedy to nic nie zrobią nie raz dałem kumplowi ponad 2,5 kafla na start bez problemu,sęk w tym żeby nie dawać kasy swoim mainem tylko mainem przelać kasę na jakiegoś noob chara z innym accountem i z niego wysłać,wtedy nie będą wiedzieli ze twój main miał z tym coś wspólnego PS nigdy nie wiesz kto kupuje od ciebie golda,a może to własnie GM? radze stosować się do mojej porady. EDIT: I co bequert grasz na tym servie co ja czy gdzie indziej?
Tak, rozpocząłem grę na Killian'ie, Warrior, aktualnie 7lvl. Gra się przyjemnie, chociaż od razu czuć monotonię questów i grindu.
EDIT: no do 60 lvla nic innego cie nie będzie czekać,tylko questy no i PK
A jak wygląda craft, o ile coś takiego istnieje? Grając pamiętnych "ciężkich" (gdy 10 lvl'i wbijało się od dwóch do trzech dni) czasów Cabala ładnie się dorobiłem na aramidach.
Crafting jest w miarę duży ale na tym raczej się nie dorobisz chyba ze na robieniu potionkow to coś tam wykitrasz co do armorów to na max lvl są bindowane na osobie która stworzy dany item wiec na tym nie zarobisz.
Okej, a co do tych "Strongbox Locked", potrzebny jest do nich klucz, pewnie z IS. Wyrzucić, czy zbierać?
Ja mam tera club na 60dni co miesiąc dostaje 10 kluczy za darmo wiec mi się czasem przydają,ty zrób jak uważasz,czasem ktoś je skupuje.
Nie lepiej byś wyszedł zarabiając w Metin2? Widzę że na allegro nadal jest duże zainteresowanie tą "gra", jak chcesz bawić się w farmera to bierz pod uwagę zainteresowanie produktem, z tego co wiem tera nie należy do najbardziej "lubianych" w Polsce.
@GinoVino
Z tego co ja widzę, to należy, jednak trzeba przyznać, że liczba osób, którym owa gra odpali z takimi detalami, które przykują oko - po prostu jest mała.
@Edit
A co do Metina, to odpada, przegrałem dużo w tą grę, po prostu przejadła mi się.
gw2 i farm golda tez da sie zarobic
Nie chcę być dociekliwym, ale sprawdziłem z ciekawości jak sprzedaje się "tera" na allegro, jest gorzej niż myślałem. Topowa aukcja to sprzedane 3x 3,8zł w przeciągu 11 dni? Nawet prąd się nie zwraca Sądzę że zainteresowanie może być nawet spore, ale po co kupować gold z allegro skoro farma to kluczowy element w grze?
edit.
gw2 i farm golda tez da sie zarobic
Racja, znajomy gra 4fun i sprzedaje spore ilości.
Kolega chciał trochę zarobić przy tym dobrze się bawiąc,nic nie mówił ze chce dużo hajsu zarobić powiedział ze metin mu się przejadł wiec odpada a co do gw2 to trzeba kupić grę wiec? tu ma zysk na czysto tam musi zainwestować w grę żeby coś zarobić,niech robi jak uważa.
@Avangardus
Jak wygląda sprawa mountów i kluczyka na rocznicę gry?
Klucz wpisałem na stronie gry i nie dostałem żadnego powiadomienia, ani nic, co z tym zrobić?
A co do mounta, jaki trzeba mieć lvl, aby chociaż trochę szybciej się przemieszczać, ile kosztuje pierwszy mount i czy jest on na stałe?
Niżej poszukaj zakładki claim items i tam będą twoje itemy, trochę fajerwerek,czerwony barwnik i na 30 dni dostaniesz płonąca aureole czyli wielkie NIC.Pierwszego mounta dostajesz na 11 lvlu-zwykłego konia robiąc główny quest w 2 mieście a później to już albo kupisz sobie Nighmtare(tak jak ja) albo jakiś inny z AH albo zakupisz TC(Tera Club) i będziesz miał lwa. EDIT: 1 mount cie nic nie kosztuje masz go za darmo.
Co wy piszecie -.-... Grałem miesiąc wbiłem 60lv warriorem, miałem eq +10/12 ponad 50k golda... wszystko dropilem sam -.-... Konto sprzedałem wczoraj właśnie na tym forum za 250zł.... Może to nie dużo za miesiąc ale przy tym świetnie się bawiłem i do tego zarobiłem ^^ a nie włożyłem w tą gre ani 1zł... Ogólnie polecam Warriora do gry solo bo to taki DPS i Tank w jednym moim zdaniem, i server PvP Zuras, tam nawet kupujesz scroole do ulepszania u NPC za bodajże 6g a na TH idą za 10g jak świeże bułeczki... poezja ^^.
Co do tych kluczy i skrzynek to zbieraj je bo czasami tak jak np. na walentynki każdy dostał bodajże po 5 kluczy a drop z tych skrzyń jest boski ^^, ale nie zawsze. Sam zarobiłem na 16 skrztniach ponad 24k golda.