Szykują się dyskwalifikacje, oj szykują...
---
Saga przeniesiona z 3D do MMORTS. Za zgłoszenie dziękuję Grognakowi.
Szykują się dyskwalifikacje, oj szykują...
---
Saga przeniesiona z 3D do MMORTS. Za zgłoszenie dziękuję Grognakowi.
Sam nie wiem jak to nazwać: http://www.mmorpg.org.pl/game,393.html ani to opis, ani recenzja, bardziej przypomina jakąś przypadkową paplaninę, na dodatek nafaszerowaną emotą(?) "xD", trudno do takiego tekstu podejść poważnie, a po wszystkim pozostaje niesmak, co najwyżej tłumaczony tym, że autor ma pewnie niewiele wiosen. Już lepiej wygląda gra bez opisu.
Sam nie wiem jak to nazwać: http://www.mmorpg.org.pl/game,393.html ani to opis, ani recenzja, bardziej przypomina jakąś przypadkową paplaninę, na dodatek nafaszerowaną emotą(?) "xD", trudno do takiego tekstu podejść poważnie, a po wszystkim pozostaje niesmak, co najwyżej tłumaczony tym, że autor ma pewnie niewiele wiosen. Już lepiej wygląda gra bez opisu.
Jaka gra, taki opis. To najlepszy komentarz do tekstu, podanego w linku przez Cree. Rozrywka jaka przedstawia gra Menelgame może interesować tylko osoby niepoważne. A więc nie ma co się dziwić, że opis taki marny, bo nikt rozsądny nie skusiłby się na zagranie w tak denną grę. Wg mnie ten opis to jest fail, ale jeszcze większym failem jest w ogóle dodanie do spisu tej gry. Zgadzam się z ostatnim zdaniem Cree, lepiej już wyrzucić ten opis. A najlepiej w ogóle wyrzucić tą grę.
Zdaniem usera Taslama:
Opcja "dodaj grę" powinna przechodzić jeszcze przez administratorów, aby nie było takich opisów, przykładem jest właśnie "opis" gry Menelgame. Minie troche czasu i opisy będą pisane "FaL@ i sWeeet$nI€ (czy jak to coś nazwać) Moim zdaniem umieszczenie tej opcji jest w części oddaniem strony użytkownikom i widzicie co się powoli dzieje. Opisy są denne i .. i to nie są do końca opisy. Oczywiście sama opcja jest dobra, tylko przydało by się ją trochę przerobić, tak jak napisałem wyżej (jeśli się da). Dzięki temu strona uniknie większego bajzelu.
Moim zdaniem umieszczenie tej opcji jest w części oddaniem strony użytkownikom i widzicie co się powoli dzieje. Opisy są denne i .. i to nie są do końca opisy. Oczywiście sama opcja jest dobra, tylko przydało by się ją trochę przerobić, tak jak napisałem wyżej (jeśli się da). Dzięki temu strona uniknie większego bajzelu.
No tak. Tylko nie zawsze redaktorzy, czy administratorzy będą dodawać opisy gier. To jest dobra opcja, że userzy też mogą. Tylko to powinno być dokładnie sprawdzane, w celu, by nie było właśnie takich opisów.
Przykro mi, że opisy są tak denne, ale nie jest to moja wina. Na chwilę obecną nie wiem nawet kto ma dostęp do PA na stronie głównej portalu i nie mogę naprostować delikwenta, który je akceptuje.
Hmm... a dało by się dodawanie gier przez userów wyłączyć do czasu kiedy nie znajdziecie tego "haxora"?
Bo to http://www.mmorpg.org.pl/game,397.html jest smutne :<
No ja pier**le ku**a mac kto jest takim debilem, że to zaakceptował? To się ku**a w pale nie mieści -.-
@Taslam
Przecież pisał R3m4ke że nie ma pojęcia kto ma dostęp do tego....
Tez sądzę że to lekka przesada. Ja osobiście myślę, że ktoś po prostu to olewa, jak ktoś "dodaje grę", on to akceptuje bez sprawdzenia >
Może Administracja to weźmie jako swój priorytet? x3
@edit
Zlookajcie ten opis:
http://www.mmorpg.org.pl/game,392.html
Śmiech na sali...
A dokładniej ten tekst: "Co tu dużo pisać, obejrzyjcie filmik i sami się przekonacie jak to wygląda."
Jako, że jestem tu od niedawna i nie bardzo chce mi się czytać wszystkie posty to nie wiem czy była taka propozycja. Proponuje by artykuły były otwarte na możliwość edycji przez innych użytkowników portalu. Pozwoli to na zniknięcie:
Opis gry: Brak opisu. Dodaj go!
Wystepuje to dosyć czesto, tak samo jak kiepskie opisy lub zbyt rozbudowane. By się przydało, by edycja byłą dopuszczana po akceptacji admina etc.
Proponuje by artykuły były otwarte na możliwość edycji przez innych użytkowników portalu. Pozwoli to na zniknięcie:Brak opisu. Dodaj go.Wystepuje to dosyć czesto, tak samo jak kiepskie opisy lub zbyt rozbudowane. By się przydało, by edycja byłą dopuszczana po akceptacji admina etc.
Raczej admin może edytować te opisy gier. Chociaż jakby inni użytkownicy mieli taki dostęp to też, by dobrze było. Tylko wydaje mi się, że będzie tego też minus. Użytkownicy będą sobie edytować opisy, bo będą chcieli postawić na swój opis, który może być zły.
Jeżeli użytkownicy mogliby edytować opisy to byłby jeszcze większy syf niż teraz. Osobiście wolę dostać opis na PM czy też, aby ktoś go wkleił na forum. Wtedy albo ja albo inna osoba która ma dostęp do PA wsadzi ten opis i będzie po problemie. No chyba że każda edycja musiałaby zostać zaakceptowana przez odpowiednią osobę. Tylko że wtedy mielibyśmy w ch.. raportów odnośnie zmiany opisu i byłby burdel w PA.
ventis ma racje...
Na razie nie ma wyjścia z tej sytuacji... Trzeba się dowiedzieć przez kogo przechodzą te "opisy"...
ventis ma racje...Na razie nie ma wyjścia z tej sytuacji... Trzeba się dowiedzieć przez kogo przechodzą te "opisy"...
Najlepiej redaktorzy dostaną uprawnienia do akceptacji recenzji i będzie po problemie albo przynajmniej będzie mniejszy:)
''Opis'' Heroes of Gaia nie nadaje się raczej do umieszczenia na stronie głównej. Oprócz niezliczonej ilości błędów interpunkcyjnych, tekst zawiera pełno niepotrzebnych informacji jak i małą reklamę pod sam koniec. Poniżej kilka małych przykładów:
(fajnie się niszczy turków ), jednak system gry daje nam dużo więcej możliwości takich jak podboje kapitol, wojny guild'i...
Z tego co zauważyłem to jeszcze żadnego polaka poniżej 16 lat nie spotkałem
Stworzyłem polski portal ale brakuje mi kilku osób do pomocy przy nim jeżeli jest ktoś chętny to w 1 komentarzu do gry będzie mój nr Gadu Gadu.
Tak. To jest dobry pomysł. Można też zrobić jak napisał Ventis. Osoby, które chcą umieścić opis gry na stronę główną, niech napiszą PW do redaktora (lub do osoby odpowiedzialnej za to) w celu sprawdzenia, czy opis się nadaje. Tylko wszyscy Ci co wystawiają, musieliby się zarejestrować na forum, bo chyba nie wszyscy są tutaj na forum. Ale to jest 2 minuty.
A oto ogłoszenie w recenzji nowo dodanej gry "Heroes Of Gaia - Unite the Kingdom":
"Stworzyłem polski portal ale brakuje mi kilku osób do pomocy przy nim jeżeli jest ktoś chętny to w 1 komentarzu do gry będzie mój nr Gadu Gadu.Gildia o której wspomniałem przyjmuje graczy nawet początkujących wystarczy mieć 10.000 Fame , zaledwie kilka dni gry , pewnie i tak jezeli napisze się aplikacje przyjmą wcześniej.No co tu więcej powiedzieć, komentować i grać.Mój nick w grze Swiru."
Zajmuje jakieś 25% całości tekstu.
Interpunkcja fatalna, raz przecinki są, raz ich niema, czasem uprzedza je spacja, a w całym tekście po kropce nie ma żadnej,wygląda to fatalnie. Plus smaczki: "polaka" i "turków", oraz kolejna emota(?): "" zawarta w tekście.
Wiem, że się czepiam szczegółów, ale te opisy na głównej stronie świadczą o portalu, a przynajmniej o tym kto go tworzy, no i wstyd by było jak by sobie ludzie zaczęli myśleć, że robią to osoby o praktycznie zerowej wiedzy o interpunkcji.
/edit
Wybaczcie, przez te pomieszanie z godzinami na forum, nie zauważyłem nowych postów.
Pomysł dobry, tylko mam jedno ale. Czy to nie zaspamowało by poczty Adminów? Rozumiem parę maili na dzień, ale jakoś mi się nie chce wierzyć, że to na tych paru recenzjach się skończy. Na pewno znajdzie cie jakaś szuja która będzie perfidnie spamować pocztę. Ale to tylko moje drobne spostrzeżenie.
Bajzel będzie dotąd aż go nie uprzątniemy. Z całą szczerością powiem, że opcja "Dodaj Grę" powinna być wyłączona do czasu zrobienia porządku ze spisem gier. Inaczej... po prostu z tego nie wyjdziemy
A więc trzeba to wyłączyć, wiadomo kto ma dostęp do PA na głównej?