[1.12.1] "Emerald Dream" True Vanilla Expirence

Strona serwera : www.emeralddream.com

Patch: 1.12.1

Rate: 1x Blizzlike

Realm: Emerald Dream

Serwer EU

ed-banner-green.png

Opening August 25

1.12.1 Vanilla Wow | Full Blizzlike

1x Experience Rates | 1x Profession Rates | 1x Drop Rates

Fully Scripted Dungeons and Raids | Battlegrounds | World PvP | Pathfinding

Gradual content release | No gear rewards

E M E R A L D D R E A M . C O M

powered by

wow-one.com

Witam! Zapraszam was na bez wątpienia najlepszy serwer Classic WoWa. Jest to nowe dziecko developerów znanego już od paru lat Feenixa.

Realm posiada między innymi:

- Full Blizzlike - All rates 1x

- Fully Scripted Dungeons and Dungeon quests

- Fully Scripted server events ( Ahn'Qiraj, Naxxramas )

- Key attunements for Scholomance/Stratholme

- Attunement requirements for Upper Blackrock Spire, Molten Core, Onyxia, Blackwing Lair, and Naxxramas

- Fully blizzlike debuff priority system - max.16 debuffs per target

- Fully working class quests

- Over 400 fixed zone quests

- Pathfinding

.

Content wypuszczany będzie tak jak blizz robił to lata temu razem z patchami.

Na początku Molten Core oraz Onyxia, później pokolei:

Dire Maul

PvP Honor System | Warsong Gulch | Outdoor PvP

Blackwing Lair

Alterac Valley

Zul'Gurub

Arathi Basin

Dragons of Nightmare

The Ruins of Ahn'Qiraj | The Temple of Ahn'Qiraj

Naxxramas

odnośniki do forum dyskusyjnego na temat Emerald Dream:

http://www.wow-one.c...-emerald-dream/

Coś ode mnie ;)

W serwer włożono nie wiarygodną ilość pracy, developerzy postawili sobie za cel, stworzyć kolejny realm tym razem stu procentowo blizzardowski, to ma być kolejny sukces. Cel osiągnięty, realm zostanie otwarty już 25 sierpnia (sam czekam na niego od 4 miesięcy). Pomijając sprawy oskryptowania i działania wszystkich rzeczy które już niedługo będziecie mogli sprawdzić sami na własnej skórze, realmy Feenixa mają jedną rzecz której nie mają inni, jest nią populacja. To nie projekt na którym gra i będzie grało 100 ludzi, tam gra ich razem średnio 5 tysięcy, a Emerald dream, serwer 100% blizz którego jeszcze nie było, ma w założeniach przyciągnąć jeszcze większą grupe ludzi, w co nie wątpie. Nie ukrywajmy, że nie da się grać i czuć tego klimatu kiedy na serwerze gra 100 ludzi, nie istnieje coś jak world pvp, a na WSG można skoczyć raz na tydzień. Tu cofniecie się w czasie, do chwil kiedy zaczynaliście przygodę z wowem.

Zabieram ze sobą grupe kolegów z innego priva, jestem bardzo za tym, żeby dołączyła do naszej gildii nowa krew. Na serwerach feenixa grywało mało polaków i polskie gildie nie miały racji bytu, czas to zmienić.

Jako iż jest to forum dyskusyjne, postaram się wam w tym temacie odpowiedzieć na każde pytanie związane z tym realmem, mogę zamieścić cytaty developerów na temat jakie prace zostały wykonane jeśli ktoś lubi czytać takie informacje.

Realm jest i będzie całkowicie darmowy, żadnych dotacji na gear :)

Nie wstydzić się tylko pisać :) Realm rusza już 25 Sierpnia!!

Jezeli zobacze ze gra duzo graczy to napewno i ja do was zawitam :).

Jezeli zobacze ze gra duzo graczy to napewno i ja do was zawitam .

Wystarczy, że zawitasz na któryś z ich obecnych realmów, Warsong był pierwszy i ma już na prawde sporo za sobą :) Do tego poczytasz forum i zobaczysz aktywnośc ludzi. Na początku lokacje startowe to będzie jakieś nieporozumienie :)

Tak w ogóle to gramy po stronie ALLIANCE.

Można już tworzyć konta na www.emeralddream.com!!

Ściągam już Vanille . Nick w grze zapewne Xianter . Proponuje abyście podawali swoje nicki czy coś abyśmy sie znaleźli.

Do zobaczenia w grze ! ;)

P.s : mógłby ktoś wrzucić jakąś paczke addonów ?

Znajdziemy się, bo robię gildie ;)

W WoW'a ma globalu gram od dwóch lat (mam opłacony abonament), ale cały czas słysze jak to ludzie narzekają na to, że "to już nie to samo co Vanilla". Dlatego własnie mam zamiar przetestować ten server i oczywiście wiem, że to nic w porównaniu do globala, ale jestem bardzo ciekawy jak wyglądała ta wasza Vanilla.

@up

Dlaczego to jest nic w poruwnaniu do globala :D

Wkoncu działa wszystko co pare lat temu na globie :) tylko ze grasz za darmo :P

BTW. Bede grał pod nickiem Pannon i bede dawal znak zycia wiec invnijcie mnie jka ktos mnie obluka :D

bo tu niema DF i trzeba razem chodzic na insty na niskich lvlach :D

Gwarantuje Ci, że to tak nie działa. ;) Dużo więcej Bugów, dużo mniej zawartości, a poza tym mam pojęcie o tym, że mechanizmy w Vanilli są już bardzo stare, kiedyś to się ludziom podobało, a jakby dzisiaj wyszedł w WoW w takiej samej formie jak w 2004 roku to zapewniam Cię, że nazwany by został crapem i byłby niczym w porównaniu do dzisiejszych mmorpg. Wiem bo tak jest zawsze, a jak ktoś nie grał na globalu to nie wie jak tam jest, Gram w Vanille z ciekawości, nie dla funu (chociaż nigdy nie wiadomo). WoW wtedy był dzieckiem, miał słabą konkurencję i się rozwinął do tej genialnej formy którą znamy dziś. Każde mmo musi "dojrzeć".

No ja sam bede 1 raz grał na klasyku. W WoWa zaczynałem od tbc wiec bedzie ciekawie :)

A grałeś na Globalu?

P.S.: Vanilla jakoś strasznie nie różni sie od TBC.

Różni sporo:)

Tu na serwerze jest pare bugów, naprawiają na bierząco :). Gra pełno ludzi. A okrzyknięta może by była teraz gównem bo ludzie nie wiedzą już co dobre. Wchodzisz i tylko słyszysz "kurde nie ma quest helpera, jak ja mam wiedzieć gdzie mam iść?" No jak kurde, quest log czytać chyba nie?:)

Gra się super, każdy wbity level i zielony item cieszy. Poziom trudności jest bardzo duży, wiele questów zmusza do szukania grupy, bo samemu nie można ich zrobić.

Współczesny WoW się nie rozwinął, on się uwstecznił.

W grze można pisać od Saru, zaproszę do gildi ;)

Od groma rzeczy zmieniło się na dobre (oczywiście nie wszystkie, jest pare złych). ale przecież jakby WoW nie zmieniał się na dobre to czy by grało w niego w tej chwili aż 9 milionów osób na oficjalnym serverze (za czasów TBC grało zaledwie 2 miliony)?! Nie ulega wątpliwości, że server globalny jest lepszy od wszystkich serverów prywatnych razem wziętych. W sumie wystarczy posłuchać opinii osób które przeniosły się z serverów prywatnych ma globalny i tam pozostały. :)

Gdzie tu dyskusja na temat tego czy privy sa lepsze od globca. Pewnie, że nie są, przynajmniej pod wzgledem tego jak wszystko działa.

Na globcu jednak nie znajdziesz już klimatu vanilli:) Wszystko się już nieodwracalnie pozmieniało.

Jeszcze za to płacić tyle pieniędzy?:)

No cóż, co kto lubi ;)

Koniec tematu.

Strona serwera : www.emeralddream.com

Patch: 1.12.1

Rate: 1x Blizzlike

Realm: Emerald Dream

Serwer EU

ed-banner-green.png

Opening August 25

1.12.1 Vanilla Wow | Full Blizzlike