-aś jeśli już. Więc zgadłam west:) wolę na polakach i rosjanach niż franzucach.
i nie nakręcaj offtopu, powiedz lepiej coś mądrego
-aś jeśli już. Więc zgadłam west:) wolę na polakach i rosjanach niż franzucach.
i nie nakręcaj offtopu, powiedz lepiej coś mądrego
Ah, do tego kobieta, w takim razie zgaduje silver - gold?
Po co miałbym mĂłwić coś mądrego do głupich ludzi?
@up nie wiem czy jesteś rasowym trollem, czy serio takim idiotą. Powiem Ci że grałem i na EUNE i na EUW a nawet na NA. I to co mówisz to straszne bzdury, poziom między tymi serwerami się nie różni. Kiedyś może i east trochę odstawał poziomem ale obecnie to to samo. Na obu serwerach znajdziesz trolli, a tłumaczenie się że na EUNE są "polaczki" jest nie godne nawet gimbusowi. Wyżywasz się bo jakiś troll Polak przegrał Ci mecz? Jezu poczekaj na Francuza trolla i przekonaj się że WSZĘDZIE są debile. I nie mówię tu tylko ze własnych doświadczeń ale także kolegi który będąc diamentem 1 z EUW przeniósł się na EUNE.
Co do poradnika to według mnie jest napisany sensownie, jednak pisząc cokolwiek o adc trzeba się odnieść do supporta. Co z tego że wyjaśniłeś mniej więcej jak grać skoro ten opis oddaje bot lane tylko w małej części. W poradniku tego typu powinny być ujęte obie pozycję, aby początkujący mógł dobrać adc do supporta czy na odwrót lub jak ma reagować na różne działania supporta. Dzięki temu laning phase jest o niebo łatwiejszy a co za tym idzie takiemu adc będzie łatwiej wygrać mecz mając tak solidne podstawy.
Ah, do tego kobieta, w takim razie zgaduje silver - gold?Po co miałbym mówić coś mądrego do głupich ludzi?
Też gram na EU:W, przez pewien czas również się wywyższałem nad ludzmi z EUNE... w końcu na EUNE same tardy ( oczywiście według plotek nie urażając nikogo ). Różnica w skillu jest zauwarzalna, ale nie jest tez tak ogromna... Silver III west = Gold z czymś EUNE, tak mniej wiecej zauwarzyłem grając na koncie kolegi. Jedyny problem Nordica to ludzie, nic więcej niż ludzie. Miło jest grać w sród rodaków, ale nie gdy z ich ust nie pada nic więcej niż "kurw*" " je*any feeder ". Najlepsze jest to, że je^bany feeder mozesz usłyszeć po pierwszej smierci... smieszne ... Osobiście licze na to, że ludzie na nordicu nabiorą troszke dystansu do gry i potraktują ją trochę bardziej jak zabawe...
Skonczcie offtop, bo pojda warny.
@up nie wiem czy jesteś rasowym trollem, czy serio takim idiotą. Powiem Ci że grałem i na EUNE i na EUW a nawet na NA. I to co mówisz to straszne bzdury, poziom między tymi serwerami się nie różni. Kiedyś może i east trochę odstawał poziomem ale obecnie to to samo. Na obu serwerach znajdziesz trolli, a tłumaczenie się że na EUNE są "polaczki" jest nie godne nawet gimbusowi. Wyżywasz się bo jakiś troll Polak przegrał Ci mecz? Jezu poczekaj na Francuza trolla i przekonaj się że WSZĘDZIE są debile. I nie mówię tu tylko ze własnych doświadczeń ale także kolegi który będąc diamentem 1 z EUW przeniósł się na EUNE.Co do poradnika to według mnie jest napisany sensownie, jednak pisząc cokolwiek o adc trzeba się odnieść do supporta. Co z tego że wyjaśniłeś mniej więcej jak grać skoro ten opis oddaje bot lane tylko w małej części. W poradniku tego typu powinny być ujęte obie pozycję, aby początkujący mógł dobrać adc do supporta czy na odwrót lub jak ma reagować na różne działania supporta. Dzięki temu laning phase jest o niebo łatwiejszy a co za tym idzie takiemu adc będzie łatwiej wygrać mecz mając tak solidne podstawy.
Sorry ale jak napisalem nie jest to poradnik how to win botlane ( btw dzięki za pomysł ^^ ) ale zwykłe podstawy ad'carriowania ;P
@ProGmR
Tak tylko, że na topie jeżeli jest jungler to jest 2v1, a na bocie 2v3 ok może i są większe szanse na ucieczke, ale jak jest ogarnięty jungler to poleci bynajmniej 1 frag albo flash, nie mĂłwiąć, że może wpaść double kill.Co do tej zonhy to nie będę za dużo pisał, że tutaj sami doświadczeni playerzy są.Jest dajmy 3 assasynĂłw, tak ? Każdy stara się ciebie focusować i wjeżdżają w ciebie, a assasyni z reguły mają doskoki, więc jeżeli się w ciebie wszyscy wbiją i np. taki zed spali w ciebie ulta to wtedy włączasz zhonye i bam, co ci taki assasyn zrobi ? Będzie zdezorientowany bo się tego nie będzie spodziewał.Pytasz się czy ap się przydało, zaś jeżeli bym kupił shena na lee sina to byś się pytał czy mana się przydała, a jeżeli bym kupił na niego tem item na jugnle to czy mana reg się przydał, twoje rozumowanie jest rĂłwne 0 w tym momencie.Gram jako adc już od baaaardzo długiego czasu, a twoja main linia to jaka ?
Co do apc, że jak nie ściągnie na combo to d*pa nie apc, owszem jeżeli apc jest nukerem to go zdejmnie na combo, ale jeżeli apc to caster to w czasie castowania adc się może life stealować, podam ci przykład.Apc to malzahar/leblanc wbija zabija ok, apc to dajmy swain/kennen, widzisz rĂłżnicę ? Oczywiście kennen może zestunować, ale adc zazwyczaj się trzyma na odległości i powinien ucieć, jeżeli ma jakiegoś jumpa, a jak nie to może być problem.
@Arianna
Zhonya w tamtym meczu służyła mi jako item pod defa i gdy go zamieniłem zamiast guardian angela to jakoś nie żałowałem bo dzięki temu wygrałem.
@Azrael tutaj nie ma offtopu lecz jest dyskusja o adc.
@ProGmRTak tylko, że na topie jeżeli jest jungler to jest 2v1, a na bocie 2v3 ok może i są większe szanse na ucieczke, ale jak jest ogarnięty jungler to poleci bynajmniej 1 frag albo flash, nie mówiąć, że może wpaść double kill.Co do tej zonhy to nie będę za dużo pisał, że tutaj sami doświadczeni playerzy są.Jest dajmy 3 assasynów, tak ? Każdy stara się ciebie focusować i wjeżdżają w ciebie, a assasyni z reguły mają doskoki, więc jeżeli się w ciebie wszyscy wbiją i np. taki zed spali w ciebie ulta to wtedy włączasz zhonye i bam, co ci taki assasyn zrobi ? Będzie zdezorientowany bo się tego nie będzie spodziewał.Pytasz się czy ap się przydało, zaś jeżeli bym kupił shena na lee sina to byś się pytał czy mana się przydała, a jeżeli bym kupił na niego tem item na jugnle to czy mana reg się przydał, twoje rozumowanie jest równe 0 w tym momencie.Gram jako adc już od baaaardzo długiego czasu, a twoja main linia to jaka ?Co do apc, że jak nie ściągnie na combo to d*pa nie apc, owszem jeżeli apc jest nukerem to go zdejmnie na combo, ale jeżeli apc to caster to w czasie castowania adc się może life stealować, podam ci przykład.Apc to malzahar/leblanc wbija zabija ok, apc to dajmy swain/kennen, widzisz różnicę ? Oczywiście kennen może zestunować, ale adc zazwyczaj się trzyma na odległości i powinien ucieć, jeżeli ma jakiegoś jumpa, a jak nie to może być problem.@AriannaZhonya w tamtym meczu służyła mi jako item pod defa i gdy go zamieniłem zamiast guardian angela to jakoś nie żałowałem bo dzięki temu wygrałem.@Azrael tutaj nie ma offtopu lecz jest dyskusja o adc.
Cicho, typ dostał próbnego moderatora i pokazuje siłe Taki mały kompleksik ^^
Grałem dużo pod adc, jednego nie napisałeś a może nawet najważniejsze pominąłeś. Adc choćby nie wiem co by było, musi żyć zabijać, zrobić duży dmg. Martwy adc, to nie przydatny adc. Wyróżniłeś może 2-3 postacie, a co z resztą typu tristiana,Kogo'M., Vayne, itd, która nie odstaje od innych. Farma jest ważna dla każdej postaci, ale twój adc musi mieć więcej niż przeciwnik. Ważne aby na starcie mieć więcej farmy niż przeciwnik, i kontrolować lane. Nic nie napisałeś o masterkach, runach, zaklęciach. Dla mnie ten poradnik wygląda na opis adc, a nie jak grać pod tę dziedzinę. Napisałeś na bulidzie, iż trzeba kontrolować na jednej postaci, a co z resztoma 5 ?. A co z dragonem, iż jak jest okazja prosisz swego supporta, i idziecie dziada ubić jak, tego nie zrobił jungler. Na bocie lepiej kontrolować dragona, tym bardziej iż twój support na pewno wrzucił warda. A co ze współpracą support i adc, to też jest ważne. Nie jakoś to przeczytałem bez polotu, wszystko co napisałeś już wiedziałem, albo dowiedziałem samemu.
3/10.
Grałem dużo pod adc, jednego nie napisałeś a może nawet najważniejsze pominąłeś. Adc choćby nie wiem co by było, musi żyć zabijać, zrobić duży dmg. Martwy adc, to nie przydatny adc. Wyróżniłeś może 2-3 postacie, a co z resztą typu tristiana,Kogo'M., Vayne, itd, która nie odstaje od innych. Farma jest ważna dla każdej postaci, ale twój adc musi mieć więcej niż przeciwnik. Ważne aby na starcie mieć więcej farmy niż przeciwnik, i kontrolować lane. Nic nie napisałeś o masterkach, runach, zaklęciach. Dla mnie ten poradnik wygląda na opis adc, a nie jak grać pod tę dziedzinę. Napisałeś na bulidzie, iż trzeba kontrolować na jednej postaci, a co z resztoma 5 ?. A co z dragonem, iż jak jest okazja prosisz swego supporta, i idziecie dziada ubić jak, tego nie zrobił jungler. Na bocie lepiej kontrolować dragona, tym bardziej iż twój support na pewno wrzucił warda. A co ze współpracą support i adc, to też jest ważne. Nie jakoś to przeczytałem bez polotu, wszystko co napisałeś już wiedziałem, albo dowiedziałem samemu.3/10.
A wiesz co jest najlepsze? Nie wyróżniłem żadnej postaci tylko podałem przykłady To jest to, napisalem o PODSTAWACH GRY ADC nie był to tutorial POD POSTACI dlatego nie ma RUNPAGÓW. Sam gram adc i mam 7 runpagów pod same ad carry, więc raczej w poradniku TEGO typu nie pisał bym jak składac runpage pod ADC ponieważ podstawowy runapge to zwykly armor pen + armor + magic resy + dmg... sorry za brak przecinkow ale odpisywałem w trakcie gry... dlatego na szybko... pozatym piszesz głupoty, jezeli ty i twój support w 10minucie bez junglera zrobicie drake - jesteś moim mistrzem
Pozdrawiam, ToXzZ.
Chodzi mi o rozmowe z tym pr0 playerem. Nie wdawajcie sie z nim w dyskusje.
LoL i wykonywanie wielu czynności na raz?
Po za tym nie ma tutaj czegoś takiego jak orb walking. Tutaj w ogóle nie ma orbów, więc nie mam pojęcia dlaczego zapożyczasz terminy z innych gier...Pewnie chciałeś się pochwalić, że takowe znasz.
LoL i wykonywanie wielu czynności na raz? :lol:Po za tym nie ma tutaj czegoś takiego jak orb walking. Tutaj w ogóle nie ma orbów, więc nie mam pojęcia dlaczego zapożyczasz terminy z innych gier...Pewnie chciałeś się pochwalić, że takowe znasz.
I to wyjaśnia dla czego nie miałem pojęcia co to orb walking!
@ProGmRTak tylko, że na topie jeżeli jest jungler to jest 2v1, a na bocie 2v3 ok może i są większe szanse na ucieczke, ale jak jest ogarnięty jungler to poleci bynajmniej 1 frag albo flash, nie mĂłwiąć, że może wpaść double kill.Co do tej zonhy to nie będę za dużo pisał, że tutaj sami doświadczeni playerzy są.Jest dajmy 3 assasynĂłw, tak ? Każdy stara się ciebie focusować i wjeżdżają w ciebie, a assasyni z reguły mają doskoki, więc jeżeli się w ciebie wszyscy wbiją i np. taki zed spali w ciebie ulta to wtedy włączasz zhonye i bam, co ci taki assasyn zrobi ? Będzie zdezorientowany bo się tego nie będzie spodziewał.Pytasz się czy ap się przydało, zaś jeżeli bym kupił shena na lee sina to byś się pytał czy mana się przydała, a jeżeli bym kupił na niego tem item na jugnle to czy mana reg się przydał, twoje rozumowanie jest rĂłwne 0 w tym momencie.Gram jako adc już od baaaardzo długiego czasu, a twoja main linia to jaka ?Co do apc, że jak nie ściągnie na combo to d*pa nie apc, owszem jeżeli apc jest nukerem to go zdejmnie na combo, ale jeżeli apc to caster to w czasie castowania adc się może life stealować, podam ci przykład.Apc to malzahar/leblanc wbija zabija ok, apc to dajmy swain/kennen, widzisz rĂłżnicę ? Oczywiście kennen może zestunować, ale adc zazwyczaj się trzyma na odległości i powinien ucieć, jeżeli ma jakiegoś jumpa, a jak nie to może być problem.@AriannaZhonya w tamtym meczu służyła mi jako item pod defa i gdy go zamieniłem zamiast guardian angela to jakoś nie żałowałem bo dzięki temu wygrałem.@Azrael tutaj nie ma offtopu lecz jest dyskusja o adc.
Co do assassynów. Jak miałbym takich trzech w enemy, to wbijałbym w TF z lekkim opóźnieniem ( z 3s). To raz. Po drugie, Zonhya to item skierowany czysto do AP, a sheen, czy LB to itemy wzmacniające burst, nie ważne czy to Akali, czy Lux. Tak więc sr** w tym przypadku na manę, dostajemy burst, który jest najważniejszą rzeczą, np. u Akali. O ile się nie mylę, AP i przeżywalność nie są główną domeną ADC tylko Tanka/ AP Tanka. Po trzecie, znowu mylisz. Swain to nie APC (AP Caster co to jest?), on jest MAGE TANKIEM. On nie musi nic robić, wystarczy, że stanie z odpalonym R w TF, ew. Zonhya. Kenn natomist ma tą Zonhye, aby wycastować bezpiecznie full ulta. Chyba teraz już zauważyłeś korzyści Zonhyi i wiesz do czego jest przeznaczona. Jesteś immune, ale dmg i tak klepiesz (ew. czekasz na CD). Skoro ADC ma zadać jak największy DPS (czyli damage na sekundę), to nie możesz nie atakować, bo automatycznie się go pozbawiasz.
@Edit
Co z tego, że nie ma Orbów, skoro tak to zostało przyjęte? To nie znaczy, że nie ma takiego manewru w LoL'u :/. Nie mówię, żebyś go opisał, tylko, że takie coś istnieje. No, ale jak już ktos tak bardzo chciał to masz. A>LPM na ziemię>RPM na ziemię>A>LBP na ziemię>RPM na ziemię etc. etc. etc. etc. Nie ma co tu dużo pisać.
Widzę, że ten poradnik cieszy się dużą popularnością no i nie został zhejcony ( przez większość ) wiec zabieram się za coś nowego... Macie jakieś pomysły na temat ? Chcecie tutorial na jakąś konkretną postać? A może znowu opis linii i czynności które powinno się wykonywać? Piszcie w komentarzach
Co do assassynów. Jak miałbym takich trzech w enemy, to wbijałbym w TF z lekkim opóźnieniem ( z 3s). To raz. Po drugie, Zonhya to item skierowany czysto do AP, a sheen, czy LB to itemy wzmacniające burst, nie ważne czy to Akali, czy Lux. Tak więc sr** w tym przypadku na manę, dostajemy burst, który jest najważniejszą rzeczą, np. u Akali. O ile się nie mylę, AP i przeżywalność nie są główną domeną ADC tylko Tanka/ AP Tanka. Po trzecie, znowu mylisz. Swain to nie APC (AP Caster co to jest?), on jest MAGE TANKIEM. On nie musi nic robić, wystarczy, że stanie z odpalonym R w TF, ew. Zonhya. Kenn natomist ma tą Zonhye, aby wycastować bezpiecznie full ulta. Chyba teraz już zauważyłeś korzyści Zonhyi i wiesz do czego jest przeznaczona. Jesteś immune, ale dmg i tak klepiesz (ew. czekasz na CD). Skoro ADC ma zadać jak największy DPS (czyli damage na sekundę), to nie możesz nie atakować, bo automatycznie się go pozbawiasz.@EditCo z tego, że nie ma Orbów, skoro tak to zostało przyjęte? To nie znaczy, że nie ma takiego manewru w LoL'u :/. Nie mówię, żebyś go opisał, tylko, że takie coś istnieje. No, ale jak już ktos tak bardzo chciał to masz. A>LPM na ziemię>RPM na ziemię>A>LBP na ziemię>RPM na ziemię etc. etc. etc. etc. Nie ma co tu dużo pisać.
Mówisz, że wbijesz z lekkim opóźnieniem ? Tylko musisz też zauważyc te minusy-w ten czas enemy adc/apc może robić już ten dmg na członkach z twojej drużyny co też może doprowadzić do klęski team fightu, zaś zhonya na adc (powtarzam był tylko 1 taki przypadek, ale przez to wygrałem) zastępowała mi ulta od kayle której nie było w drużynie, no bo na dobrą sprawę co może zrobić adc jak wlecą w niego assasyni ? (w tym przypadku w enemy teamie był zed na topie, talon na midzie oraz shen w jungli) Warmog ? nic tutaj nie da-oberwiesz taunta 2x ulta i nic komletnie nie zrobisz, a tak z zhonya co zrobiłem ? Wszystkie team fighty pod koniec zaczęliśmy przegrywać ze względu na focus enemy team no po prostu team nie potrafił mne protectować czy tak dużej liczbie doskoków.Po prostu ukazałem się wrogą i pierwsze co zed wleciał we mnie ultem potem zaś talon leciał ze swym silencem i w tym momencie-zhonya w tym czasie mija ult zeda talon spala swojego ulta oraz shen missuje z taunta co ty byś w takim przypadku zrobił ? Zlożył marne ga (na tą grę bo ga to dobry item) wyglądałoby to tak wbijają się w ciebie, sciągają cie leżysz i czekasz na odrodzenie assasyni wybijają w tym czasie innych a jak wstajesz dobijają-gg.
Widzę, że ten poradnik cieszy się dużą popularnością no i nie został zhejcony ( przez większość ) wiec zabieram się za coś nowego... Macie jakieś pomysły na temat ? Chcecie tutorial na jakąś konkretną postać? A może znowu opis linii i czynności które powinno się wykonywać? Piszcie w komentarzach
Myślę, że można wytłumaczyć co to znaczy hyper carry, oraz przybliżyć taką postać jaką jest vayne-gdyż spora część użytkowników tego forum narzeka jak to się nią trudno gra i że nie ma dmg.
@UP
Z tym lekkim opóźnieniem trzeba wyczuć, ale najlepiej to wygląda z Vayne, jak na ulcie wbijasz się gdy enemy mają 50% HP. Co ja bym zrobił w tej sytuacji z Zonhyą? Emmm.. Pewnie bym wyszedł xD. To zależy jakim ADC grałeś, bo jak np. Vayne to jeszcze pół biedy, ale jak kog, czy ashe etc. to już lipa.
Tylko żeby były konkrety, aha a nie słaby opis .
Ok, dziś po południu możecie sie spodziewać Vayne. Dobrze się składa bo to mój main adc
Też gram na EU:W, przez pewien czas również się wywyższałem nad ludzmi z EUNE... w końcu na EUNE same tardy ( oczywiście według plotek nie urażając nikogo ). Różnica w skillu jest zauwarzalna, ale nie jest tez tak ogromna... Silver III west = Gold z czymś EUNE, tak mniej wiecej zauwarzyłem grając na koncie kolegi. Jedyny problem Nordica to ludzie, nic więcej niż ludzie. Miło jest grać w sród rodaków, ale nie gdy z ich ust nie pada nic więcej niż "kurw*" " je*any feeder ". Najlepsze jest to, że je^bany feeder mozesz usłyszeć po pierwszej smierci... smieszne ... Osobiście licze na to, że ludzie na nordicu nabiorą troszke dystansu do gry i potraktują ją trochę bardziej jak zabawe...
Dlatego wolę grać na eu west, bo tam ludzie jak połeni błąd to nie jesteś zaraz wyzywany od k**wy i jak tylko. Przykład dzisiaj grałem jako jungler, i przeciwnicy zrobili invade na mnie. I co padłem, jako pierwszy bo na mnie kontra poszła. Napisałem coś w stylu przepraszam, i fail start. Odpisali np. Rozkręciłem powoli, i nadgoniłem przeciwnego junglera. Wygraliśmy z statami 6 4 10. Aczkolwiek nie powiem bo największy trolle jak załważyłem to hiszpanie, ci dopiero potrafią trollować .