1 z 4 MMO

Polecam FF lub GW2. W FF masz więcej do roboty więc i czasu musisz więcej poświęcić a GW2 to taka lekka gierka gdzie możesz se robić przerwy od grania i nic nie stracisz :) Idealna gra dla ludzi którzy mają mało czasu na granie.

Do eso podchodziłem kilka razy i za każdym razem się odbijałem :/ Najbardziej mnie boli, że kupiłem na steamie aby mieć +1 :)

Z podanych przez Ciebie gier polecam GW2 oraz oczywiście WOW.

GW2 to naprawdę świetna gra, duży nacisk na eksplorację świata i odkrywanie jego tajemnic, wspaniale prezentujące się zbroje i bronie postaci, naprawdę dynamiczna walka, bardzo ciekawy lore, oryginalny świat, nic dodać nic ująć a teraz wyszedł dodatek. No i oczywiście tak jak pisali inni dobra gra dla casuali możesz odstawić na dowolną ilość czasu i nic nie tracisz.

Co do WOW'a no cóż... Grałem bardzo długo za czasów The Burning Crusade, po dłuuuugiej przerwie wróciłem na chwilę do Warlords of Draenor, po kolejnym roku przerwy znów wróciłem i mogę śmiało powiedzieć, żę król na zawsze pozostanie królem. Świat Azeroth ma nieograniczony potencjał, mega rozbudowana rozgrywka w parze z prostotą i świetną grywalnością. Jakbym miał komukolwiek polecać jakieś MMO to tylko WOW.

Napisze tak. Każda z tych gier jest bardzo dobrym mmorpg. Każda ma wiele zalet i dużą populacje. To co wybierzesz, zależy tylko od tego, która z tych gier jest najbliższa twoim klimatom. To zależy w czym gustujesz. Jesli sam jeszcze nie wiesz, i szukasz typu gier które, by Cię przyciągnęły, to wypróbuj wszystkie. Na każdą poświęć swój wolny czas. FFXIV, Wow - mają traile, więc nie problem je wypróbować. GW2 - podstawa jest darmowa, płatne są tylko dodatki. Co do ESO - nie ma traila, ale jeżeli grałeś w inne gry z serii The Elders Scroll i było to coś co Ci się naprawdę podobało, to ESO też Ci przypadnie do gustu.

W FF nie grałam, ale z pozostałych trzech - zdecydowanie WoW.

ESO jest dobrą grą dla nowego gracza, zrobić questy i zapomnieć. End game zdecydowanie nie wciąga na długo, nie ma tam zbyt dużo trudnego contentu, a jak już jest to taki, że trzeba go robić gildią i to taką pro. Do takich oczywiście ciężko się dostać. W dodatku te smaczki w postaci 8 godzinnych maintanców w poniedziałek od 10 do 20... gdzie po tym czasie Zenimax pisze na forum, że gry nie włączą do jutra, bo nie wiedzą, co jest nie tak i idą spać. No, nie zauważyłam, by w innych mmo takie sytuacje się zdarzały. A, i bugi nie naprawione od bety oraz reklamowanie nowych dodatków z nowymi mapami na battlegroundy.... gdzie kolejka na bg dalej nie działa. Nie polecam.

GW2 jest bardzo miłe, ale potrafi skutecznie odepchnąć długimi przerwami pomiędzy nowym contentem. Oczywiście ma swój klimat, mimo że lore jest według mnie dość ubogie... przynajmniej w porównaniu do reszty gier, o których mówisz.

WoW jest bardzo dobrze zrobiony, ma dużo lore, Blizzard bardzo dba o swoje dziecko :D. Bardzo łatwo wczuć się w klimat.

W sumie między gw2 i wowem można się zastanawiać, ale eso... tylko jeśli interesują Cię wyłącznie questy.

Właśnie jako, że nie jestem pewien jak będę się czuł ze stałym opłacaniem abonamentu to bardziej skłaniam się na gw2 lub wow'a bo wiem że potem idzie wyfarmić te tokeny. Fajnie byłoby usłyszeć opinię jakiejś osoby, która grywała głównie w Finala i spróbowała przejść na WoWa. Widzę, że z tych osób które polecają gw2 wynika, że ciężko się tam później nudzić czego się obawiałem.Sporo osob też stawia je w porównaniu głównie z Eso. W sumie to chciałbym też żeby pvp w grze coś znaczyło a nie było pustym dodatkiem

Czas tokenow się skończył. Spadła liczba subskrypcji i teraz grasz za abo, bo 300tys Gołda się za miesiąc nie opłaca dać a sfarmienie 300k to już nie takie proste.

Zacznij od gw2 dobił 80 jak gw2 ci nie podejdzie nic nie tracisz jest za free. Dodatkowo jak gw2 niet to pewnie ESO też niet.

Potem przetestuj ffx tylko dobije chociaż 35lv, bo na starcie jest sztywno(brak spelli). 7d trial

I będziesz wiedział.

Czas tokenow się skończył. Spadła liczba subskrypcji i teraz grasz za abo, bo 300tys Gołda się za miesiąc nie opłaca dać a sfarmienie 300k to już nie takie proste.

Ty tak na serio ? Zdobycie golda na token to kwestia 2h grania (jeśli wiesz co robic i ekonomia serwera nie została zniszczona)

Od siebie mogę polecić właśnie Wowa, grałem we wszystkie z tych 4 gier i najlepiej bawię się przy Królu.

Ty tak na serio ? Zdobycie golda na token to kwestia 2h grania (jeśli wiesz co robic i ekonomia serwera nie została zniszczona)

Od siebie mogę polecić właśnie Wowa, grałem we wszystkie z tych 4 gier i najlepiej bawię się przy Królu. 

dwie godziny na zdobycie złota? No chyba nie dla nowych graczy. Za nim będzie mógł zdobyć tyle złota w tak krótkim czasie to i tak będzie musiał pare razy płacić abonament.

na bank zrob konto wbij i zarob 300k ziomek.

Część. Postanowiłem po długim czasie wrócić do MMO i mam problem z wyborem. Udało mi się wybrać najlepsze według mnie, zapoznać się z ich mocnymi i słabymi stronami, ale nie wiem, które z nich byłoby najlepsze jako główna gra, gdzie niezbyt ważne by bylo czy będę grał dużo czy też mało ale zawsze znajdzie się coś do robienia co potem po miesiącu się nie skończy. Co do wybranych mmo to zastanawiam się pomiędzy: WOW,FFXIV, GW2,ESO. Jakiś czas temu kupiłem BDO ale im więcej czytam tym więcej widzę negatywnych komentarzy dot. p2w i grania multum czasu. Za dzieciaka miałem dlugi epizod z WOWem więc zawsze ku niemu się skłaniałem, ale też widzę bardzo dużo negatywnych komentarzy. Prosiłbym o jakieś podpowiedzi osób które mają spory staż w którejś z gier lub ograły kilka tych tytułów. Z góry dzięki.