10 Gier MMO 3D - jak tam jest?

@UP
Okey dzięki :D

Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć o reszcie gier ??

- Battle of the Immortals/War of the Immortals - global
- Eden Eternal - global
- Lord Of The Rings Online - global
- Silkroad Online/ R - global

I jeszcze takie jedno pytanko ogólnie gdzie najwięcej będzie graczy ? z tych wszystkich 10 gier co podałem na samej górze ;)

War of the immortals - Aktualnie gram i jest pełno graczy. Gra się nawet przyjemnie, jednak się nie wypowiem, bo gram od wczoraj.

Eden Eternal - Stara gierka = mała populacja. Gra nadal się trzyma, jednak kiedys było lepiej. Jest mnóstwo klas, i gra może sprawić sporo frajdy.

Lord of the rings online - graczy jest duuużo, jednak gra wybitna nie jest. Gra jest mocno średniawa..

silkroad online - populacja jest niestety bardzo mała. Gra jest bardzo dobra, jednak na skraju "wyginięcia"

@UP
Kesher dzięki wielkie pomogłeś ^_^

No to teraz mam ostatnią prośbę do was albo dwie ;)

1. Jakbyście mogli napiszcie mi tzw. TOP 3 gdzie gra najwięcej ludzi :)
2. I też TOP 3 ale względem IS(gdzie nie daje dużej przewagi) i do tego bardzo wciągającego klimatu w grze :D

I za to wszystko wam bardzooo będę dziękował ;)

najwięcej ludzi.., Naprawdę ciężko ci to z tego wywnioskować, ale najwięcej ludzi jest w eden eternal, LOTR i WOI.

Przewagi IS nie daje w - Eden eternal, WOI i.. I to wszystko? W LOTR nawet postać kupisz.

Ja ci osobiście nie bardzo polecę te gry, lepiej zagraj w Rifta.

Jedynie tutaj mogę pomóc jako bardzo doświadczony gracz Dekarona, odnośnietego tytułu:

1. Jak się rozwijają:
Dekaron się... nie rozwija. Znaczy, tego nie widać, dawno nie było nowych klas zapowiedzianych dawno temu, dalej gra stoi dość mocno w miejscu a jedyne co dodają to eventy na lvle rzędu 150+, plusem jest to że Nexon wprowadza polskie comunity przez co dekaron ma szansę być po polsku.

2. Jaka populacja:
marna. po prostu na levelach 1-100 ciężko żywą duszę spotkać.

3. Warto wrócić do jakiejś z gier.

Dekaron... global... tylko z ekipą, tak z 4osoby minimum.

4. Jak z IS ?

Jak to Nexon, jak zawsze.

5. Co jeszcze mozecie innego o nich powiedzieć:
Że Dekaron jest awesome grą, bardzo brakuje mi jej w życiu, ale nie mam z kim grać, i czuć mocny drop po 90 lvlu (czas gry)

2xUP
Niestety mam nie za dobry ram RIFT mi nie pójdzie :wacko: co dopiero że mam 1GB RAM dlatego szukam gry która sprosta moim wymaganiom sprzętowym ;)

Może znacie jakąś gierkę?, gdzie duże jest teraz graczy (troszeczkę polaków żeby było) i IS nie jest przesadzony ^_^

I ty chciałeś w LOTR'a grać? Nie wiem czy by ci poszedł. Spróbuj w Aura Kingdom, raczej pójdzie,.

Patrzyłem na taką stronę http://systemrequirementslab.com/cyri i pokazuje że LOTRO na rekomendowanych zadziała a potem daje RIFT i patrze nie pójdzie nawet na minimum :(

Lotro ma dwie wersje klienta co do grafiki standard i high. Na standardowej ci na bank pójdzie, bo mi nawet na netbooku chodzi. W lotro jest dużo graczy, ale żeby pograć jak człowiek musisz po 40 lvl'u wydać coś kasy. Nie oszukujmy się jak chcesz pograć w sensowną grę bez wydawania kasy to takiej nie znajdziesz, bo albo to będzie crap totalny, albo p2w gdzie owszem można grać za free, ale ktoś kto płaci jest bossem. Ponadto trzeba sobie zdać sprawę, że nie opłaca się być polaczkowatym dzieckiem i kiedy za grę trzeba zapłacić jakiekolwiek pieniądze to zacząć mówić o niej, że to gówno, albo p2w (tak jak ktoś we wcześniejszym poście mówił o lotro). Pamiętajcie, że warto zapłacić za grę, bo jest to czyjaś praca, z której czerpiesz frajdę. Jeżeli ktoś twierdzi, że Lotro jest p2w to jest debilem i ignorantem, który wmawia to sobie dlatego, że nie może w tą grę zagrać i chce poprawić sobie humor, tak jak było ostatnio z teso, o którym ludzie przed betą mówili jak o totalnym crapie a nawet raz nie grali.

Jeżeli ktoś uważa, że gry freemium jak lotro czy swtor są totalnym idiotyzmem to niech idze do supermarketu, weźmie paczkę popcornu, colę i kilogram cebuli, i wyjdzie bez płacenia, poczym niech drze się na ochronę, która go złapała, że market jest p2w a ktoś kto ma kasę może się najeść i niech powie nam później czy oni podzielili jego zdanie.

@UP

Wiesz ja się za bardzo nie znam na tej grze.

A szukam gry z dużą populacją graczy w tym trochę polaków (obojętnie jaka gra) no i żeby IS nie dawał za bardzo przewagi np. w PvP

Może metin2 (po połączeniu serwera jest sporo graczy) ale nadal to metin2 gdzie są starzy wyjadacze i dużo neo dzieci :wacko:

Metin 2? W to nie da się grać. Kiedyś dało się grać bez craftingu, bez ciekawych rozwiązań, bez ciekawych dungeonów i robiąc tylko jedno - grindować. Ale teraz są gry ROZWINIĘTE, tak samo jak rynek już dawno się rozwinął. Nie cofajmy się w czasie.

Możesz spróbować LOTR'a, bo nie widze innej rozsądnej decyzji,

Witam. :)

Chciałbym się dowiedzieć co nieco o tytułach tych gier:
1. Jak się rozwijają ??
2. Jaka populacja ??
3. Warto wrócić do jakiejś z gier
4. Jak z IS ?
5. Co jeszcze mozecie innego o nich powiedzieć ??

- Battle of the Immortals - global
- Cabal Online - global
- Dekaron - global
- Eden Eternal - global
- Flyff Online - global
- Kal Online - global
- Knight Online - global
- Lord Of The Rings Online - global
- Silkroad Online/ R - global
- WoW - priv

To wszystko ;) oczywiście za pomoc będą lajki :)

Wielkie dzięki ;)