Witam.
Chciałbym się dowiedzieć co nieco o tytułach tych gier:
1. Jak się rozwijają ??
2. Jaka populacja ??
3. Warto wrócić do jakiejś z gier
4. Jak z IS ?
5. Co jeszcze mozecie innego o nich powiedzieć ??
- Battle of the Immortals - global
- Cabal Online - global
- Dekaron - global
- Eden Eternal - global
- Flyff Online - global
- Kal Online - global
- Knight Online - global
- Lord Of The Rings Online - global
- Silkroad Online/ R - global
- WoW - priv
To wszystko oczywiście za pomoc będą lajki
Wielkie dzięki
10 Gier MMO 3D - jak tam jest?
1. Jeśli chodzi o WoW'a to mogę Ci polecić server Sunwell. Server nie ma już prawie żadnych bugów i nie słuchaj tych co nazywają go Bugwellem, bo to stare dzieje, teraz wszystko się poprawiło.
2. Jeśli chodzi o populacje to wieczorami jest +/- 3500 osób.
3. Jak najbardziej warto, bo to fajny server. Porządna administracja, community też niczego sobie.
4. W is można kupić punkty premium za które wykupujemy 2x exp, teleporty do stolic i kilka innych bzdetów. Punkty premium można jeszcze sprzedać na bazarze za golda. Osoby kupujące PP nie mają przewagi nad graczami którzy ich nie kupują.
5. Podsumowując, bardzo fajny server, w miarę przyjemne community, porządna administracja, mało bugów, czasem organizują swoje własne eventy.
napiszę tylko o tym w czym się orientuje
Cabal global nawet sporo ludzi jeszcze siedzi ale bez is teraz w miarę ciężko jest ale można grać można powiedzieć że po staremu
Dekaron global jak dla mnie upadł może jak znajdziesz jakiś dobry priv to można jeszcze popykać
Flyff oj panie panie ludzie wracają i odchodzą jak zawsze to było w flyffie ale teraz jest trochę większy napływ populacji, jak zawsze polecam tą grę czy na priv czy na globalu !! jest świetna
Knight Online EU <<< mało turków chyba nawet blocka regionowego już dostali nawet sam nawet czasem jeszcze wpadam na mojego sina 84 lvl żeby pobić się na bg bardzo przyjemna gra polecam global się trzyma dobrze a co item shop jak dla mnie nie robi takiej kolosalnej różnicy
WoW priv Sunwell kiedyś zwany Bugwellem ale teraz nowy silnik jest ? jest, wszystkie questy działają ? działają, co tu więcej chcieć exp x1 żeby mieć x2 trzeba wykupować PP a za PP te exp x2, tp ale to są grosze a jak się dobija do 80 to idzie w zapomnienie, obecnie na sunwellu sam gram jest przyje.... już chciałem napisać że przyjemnie no cóż jak by tu powiedzieć noobów na potęgę są też ludzie którzy kupują postacie z 6k gs na slave market (market na którym można kupować/sprzedawać postacie za pp) i ich nie ogarniają a potem wychodzi że ICC 10/25 kończysz przed pugiem albo nie wychodzi TOC 10/25.... no ale jak znajdziesz gildie to idzie dobrze. Ale ten server można polecić a jeszcze co do item shopu to są tam mounty, fly mounty i inne duperele ale jak wiesz jak ogarniać profki albo poczytasz parę poradników to zbijesz golda w grze i kupisz sobie pp teraz bodajże 100 pp to 380g.
O WoW'ie - priv co nieco się dowiedziałem, tak czy siak o WoW - priv teraz wiem (dzieki wam) jaka jest sytuacja
A jak z resztą ??
Knight Online EU
1. Teraz powiem ci, że słabo się rozwija.
2. Populacja w skali od 1 do 10 to góra 4 może takie 3+
3. Oj ja nw czy warto do niej wracać teraz jest mnustwo podobnych gier do niej
4. IS no dość i nie dawał takiej strasznej przewagi
5. Szczerze, nie polecam grać już w tą grę, ta gra miała swoje tryiumfy w starszych latach ale teraz to już nie warto zwracać na nią uwagę.
KalOnline
1. Tak samo jak wyżej
2. O tu to dopiero serwery świecą prawie pustkami mniej osób niż w Knight Online
3. Nie polecam
4. Kiedys IS był dobry teraz to ja już nw
5. Tak samo, grać już w nią nie warto "przegrzała" się.
Oczywiście ja mam swoje zdanie nw jak koledzy
@UP
Okey dzięki
No to co jeszcze ktoś może powiedzieć o:
- Cabal Online - global
- Dekaron - global
- Eden Eternal - global
- Flyff Online - global
Za pomoc jestem z góry wdzięczny
FlyFF Global - nie ma sensu zaczynać. Obecnie startując od zera nie da rady się wybić. Spieprzona ekonomia, ciężko znaleźć party (co jest konieczne do expienia), bez scrolli z item shopu nie da rady enchantować sprzętu powyżej +3. We FlyFFie królują privy i to jedyny sensowny wybór na początek przygody. Polecam Insanity Flyff i Aether Flyff.
A co z bettle of the immortals?
2xUP
Okey dzięki wielkie
No to co nie co wiem zostało jeszcze kilka gier
prosiłbym was żebyście się coś wypowiedzieli na ich temat względem tych 5 punktów
- Cabal Online - global
- Dekaron - global
- Eden Eternal - global
Z góry dzięki wam za to
Battle of the Immortals to quest, autotracker, nagroda, log out, log in, daily quest, autotracker, nagroda, 10 lvli, log out. I tak w kółko. Rozumiesz, o co mi chodzi?
LOTRO p2w, takie freemium.
Battle of the Immortals to quest, autotracker, nagroda, log out, log in, daily quest, autotracker, nagroda, 10 lvli, log out. I tak w kółko. Rozumiesz, o co mi chodzi? LOTRO p2w, takie freemium.
A ta gra podobna do Battke of the Immortals - War of the Immortals - co o niej można powiedzieć to samo ?
LOTRO czemu p2w ??
WoI to jest jak BOI tylko że ulepszone graficznie po za tym prawie wszystko jest to samo
@UP
Aha okey xD
Opiszcie mi jeszcze resztę tych gier bardzo bym prosił
Mogę się wypowiedzieć jedynie co do Flyffa .... Gra niestety upadła całkiem. Cały czas widać tylko część starych wyjadaczy ;/ Wystarczy zobaczyć na ilość sklepów i porównać z tym co było kilka lat temu. Z całą odpowiedzialnościa mówie, że nie da się już grać( Jeżeli patrzymy na populacje) ;/
@UP
okey rozumiem
Ktos jeszcze mógłby się wypowiedzieć co do tych gier ??
CABAL - czasy tej gry upadły, na serwerach pustki ( z wyjątkiem Jupitera, są tam gracze, ale to starzy wyjadacze only, jest tam kilka low lvli ale 90% to alty, na które już ktoś ma gotowe eq )
Dekaron - tak jak up, zostali tylko starzy wyjadacze, przyjemnie się gra, ale tylko grind, grind, grind, nic poza tym.
LOTRO p2w ? Waluta gry wypada podczas gry (nieczęsto). Za nią się kupuje quest packi, ale nie tylko.
Dzięki wielkie panowie za info
Zostały jeszcze 4 gry
- Battle of the Immortals/War of the Immortals - global
- Eden Eternal - global
Opowiedzcie coś o nich tak samo 5 punktami
Silkroad Online jak i Silkroad R - tak samo nie opłaca się już grać ponieważ kiedyś to było coś teraz jest już słabo, bardzo mało graczy
Poprawię osobę wyżej na temat KalOnline(względem servera pierwszego tj. Hanin)
1. Raz w miesiącu jest coś wprowadzane, w tym tygodniu wszedł event z medalami olimpijskimi gdzie 20 (a bardzo łatwo je wydropić) można wymienić na różnego rodzaju buffy,a także godzinną premkę do exp'a. Od 13.02 rusza event za logowanie się, w którym można zgarnąć za darmo rzeczy z item shop'a. To tylko przykład tego,co właśnie weszło
2. Populacja regularna, ostatnio pojawiło się paru nowych graczy i wywiązała się jakaś świeża gildia. Jest z kim pograć, wystarczy wiedzieć na jakich spotach ludzie grają a gdzie się po prostu nie opłaca bo w Kal'u z racji update'ów tych miejsc jest dosyć sporo.
3. Ja mówię,że warto wrócić do Kala. Zacisnąć zęby(jak wiadomo to tytuł starego grindownika), znaleźć dobrą guild i śmigać z ziomkami na team speak. Co do reszty nie wiem, w Silkroad gra regulanie około 50k osób ale pamiętaj - boty. BoI nudzi się po czasie,a dekaron rzeczywiście ciężko sobie pograć co bardzo boli patrząc na godziny przegrane w ten tytuł(pamięta ktoś ile parę lat temu biło się 102,a co teraz się dzieje? ).
4. Itemy z IS idzie kupić za geony, nie ma z tym najmniejszego problemu jednak wiadomo - za IS sobie liczą. Bawiąc się w handel jesteś w stanie się na tym trochę dorobić
5. Ostatnio na portalu mmorpg.org.pl wstawiono obszerny tytuł na temat KalOnline, zapraszam do lektury - http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Popularny-acz-leciwy-Kal-Online-wprowadza-ton%C4%99-nowo-ci-mi%C4%99dzy-innymi-u%C5%82atwiaj%C4%85c-rozgrywk%C4%99-nowym-graczom .
pozdrawiam