10 Mb/s od neo

Napisze tak. W internecie masz gwarantowane do 10mb. Najlepiej to sprawdzic poprzez pobranie kilku plikow by wyszlo 1024kb/s.

Linie ADSL+/DSL sa lipne ja sam mam netie 20mb, a wyswietla mi okolo 15mb na testerze. Przy pobieraniu max predkosc to 1700+/- kb/s

Wszystko chyba zalezy od jakosci lini i odleglosci od glownego servera DNS (sprawy techniczne).

Rozlanczanie modemu codziennie o danej godzinie jakos sie da naprawic widzialem poradniki na ten temat.

Wiele slyszalem ze Neo ma bardzo zle modemy (gorsze od netiaspota) i problemy z laczem, dlatego ja korzystam z netii, ale wolalbym Upc albo vectre.

współczuję problemów z tym. Osobiście posiadam Ynet (obecnie dostępny tylko u mnie w miejscowosci jednakze wczesniej byl takze w Warszawie) wiec byc moze kiedys ponownie rozszerzy horyzonty terytorialne bo nic tylko moge polecic 3079255426.png to tak dla przykladu jezeli ktos bedzie w przyszlosci sie zastanawial nad wyborem tego uslugodawcy. Dla pelniejszej informacji: posiadam internet 25mb( nie do tylko bite 25mb) jednakze w godzinach 24:00 do 12:00 jest to juz 50mb :) przy abonamencie 49zl (pingi w grach sa jedne z najnizszych) .

Od okolo 2 miesiecy jestem w stanie korzystac z internetu za ktory place tylko w nocy i wczesnym rankiem, w przeciwnym razie moje 20mb zamienia sie w 0.2, powaznie. Liczne telefony, proby napraw, etc, doprowadzily do tego, iz neostrada powiedziala nam wprost - chcecie to zerwijcie umowe, my wam nie pomozemy. Ja mieszkam kawalek od miasta, (5~km) wiec nie mam sporo alternatyw jezeli chodzi o internet, ale kazdemu kto ma ODRADZAM!! neostrade, a mowie to jako ich klient od 8~ lat.

Też odradzam neo. Nie dawno podpisałem umowę na internet Neostrada do 10mb. Niby wszystko fajnie. Telefon stacjonarny miałem u innego operatora, ale i tak Orange chciało żebym płacił dodatkowe 29zł co miesiąc za "utrzymanie łącza" lol. Musiałem do nich wysłać list żeby przestali kazać mi płacić za za coś, czego nie powinienem płacić. Potem jeszcze przepraszali, że to było przez nieuwagę, że tak nie powinno być. Ale żebym nie napisał to bym był o 29zł co miesiąc w plecy.

A co do samego neta: mam do 10mb ale standardowo to jest 7mb. Kiedyś tak było że wieczorami zwalnia że youtube'a nie odpalisz. Teraz jest troszkę lepiej.

Kiedy skończy się mi umowa lece chyba do netii.

Generalnie widzę, że problemy z netem od jakiegoś czasu od Neo to powszechny problem. Też miałem przez ostatni miesiąc tak, że

1. Albo net mi po prostu zwalniał koło 19-20

2. Albo w ogóle padał jak ktoś wchodził do pomieszczenia między moim pokojem a routerem.

Ja wtedy leciałem po wifiku i z mojego 40dl/4up zostawało 0.7dl/0.1up dlatego w szale chęci wybicia wszystkich pracujących tam patałachów, którzy pomocą nie byli żadną przewierciłem się przez mieszkanie i podpiąłem się kablem co zaowocowało :

3079903628.png

Żeby wywrzeć presję na nich, to po prostu musisz im cały czas truć d*pę. Dzwonić nawet i codziennie, że znów dzieje się to samo i prosisz o opanowanie sytuacji albo zgłosisz sprawę odpowiednim służbom i odstąpisz od umowy za niewywiązanie się jednej ze stron ze zobowiązaniami.

Wiem, że to nie licytacja na to, kto ma szybszego neta, ale jeśli mieszkasz w okolicach Bytomia/Radzionkowa/Katowic/Tarnowskich Gór czy Chorzowa, to polecam Protonet.

3079977219.png

Sam korzystałem kiedyś z neostrady. Na umowie było 512kb/s (to już kupę lat temu było), a internet chodził z prędkością około 32kb/s + non stop rozłączało. Technicy nic nie byli w stanie zrobić, więc umowa podpisana na 3 lata została zerwana, bo się z niej nie wywiązywali. Potem trafiłem od kolegi właśnie Protonet, gdzie najtańszy pakiet był bodajże za 40zł/msc (teraz płacę 60zł/msc, ale przy takiej prędkości pobierania i pingach naprawdę warto). Generalnie jeśli jesteś ze Śląska, to dzwoń do nich, bo sieć jest mocno ekspansywna i możliwe, że są już dostępni u Ciebie.

Nie wiem czy to właściwy dział ale lepszego nie znalazłem.

post-17544-0-28826400-1383588862_thumb.j

Myślę, że grafika obrazuje to z czym mam obecnie problem... od jakiegoś czasu właściwie. Kiedy tak się dzieje? Od poniedziałku do piątku w godzinach 16-22... w weekendy niemal non-stop. Mam internet stacjonarny od NEO 10 Mb/s... tak wiem... DO 10 Mb/s... ale to co widzicie na screenie to chyba lekka przesada. I nie jest to przypadkowo zrobiony ss. O wspomnianych porach internet wskazuje od 0-1,5 Mb/s max. Rozumiem, iż są jakieś przeszkody... centrala itp... ale bez kitu... to chyba jakiś joke.

Moje pytanie jest następujące czy ja jako użytkownik mogę coś z tym zrobić? Warto o coś walczyć?