10 Mb/s od neo

Nie wiem czy to właściwy dział ale lepszego nie znalazłem.

post-17544-0-28826400-1383588862_thumb.j

Myślę, że grafika obrazuje to z czym mam obecnie problem... od jakiegoś czasu właściwie. Kiedy tak się dzieje? Od poniedziałku do piątku w godzinach 16-22... w weekendy niemal non-stop. Mam internet stacjonarny od NEO 10 Mb/s... tak wiem... DO 10 Mb/s... ale to co widzicie na screenie to chyba lekka przesada. I nie jest to przypadkowo zrobiony ss. O wspomnianych porach internet wskazuje od 0-1,5 Mb/s max. Rozumiem, iż są jakieś przeszkody... centrala itp... ale bez kitu... to chyba jakiś joke.

Moje pytanie jest następujące czy ja jako użytkownik mogę coś z tym zrobić? Warto o coś walczyć?

ojj kolego ja też mam właśnie z tym problem od 3 tygodni zamiast 10 mb/s na speedtestach wykazuje mi od 1,5-2,7 Mb/s przyjeżdżali technicy i nic zero reakcji i są bezsilni. Nie wiem co mam robić z tym chu..owym netem masakra.

To i tak lepiej panowie niż u mnie i okolicach, sporo osób z moich rejonów miało internet 56kb's a pingi po 100000k ;D Nie dało się nic, nawet google sie nie ładowały. Zajeło im to 3 tygodnie więc powodzenia!

ps. Oczywiście neostrada 10mb/s ^^

Zawsze możesz zrezygnować. :) sam tak zrobiłem przeniosłem się do netii i od pół roku brak jakichkolwiek problemów :)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem czy to właściwy dział ale lepszego nie znalazłem.Myślę, że grafika obrazuje to z czym mam obecnie problem... od jakiegoś czasu właściwie. Kiedy tak się dzieje? Od poniedziałku do piątku w godzinach 16-22... w weekendy niemal non-stop. Mam internet stacjonarny od NEO 10 Mb/s... tak wiem... DO 10 Mb/s... ale to co widzicie na screenie to chyba lekka przesada. I nie jest to przypadkowo zrobiony ss. O wspomnianych porach internet wskazuje od 0-1,5 Mb/s max. Rozumiem, iż są jakieś przeszkody... centrala itp... ale bez kitu... to chyba jakiś joke.Moje pytanie jest następujące czy ja jako użytkownik mogę coś z tym zrobić? Warto o coś walczyć?

KAmera w dlon nagraj idz do nich i postrasz sadem zadziala

Heh, mam to samo przez bite dwa miesiące miałem ciągle 200kb/s, przez jakiś tydzień miałem 900kb/s (WOW) a teraz mam tylko 400kb/s max.

Masakra jakaś. Domyślam się, że nie tylko ja tak mam. Można się nieźle powkurzać =)

Ja mam co prawda neo 20mb/s, ale jest w miarę OK

Na pewno warto iść do salonu i opowiedzieć o sprawie, bo nie powinno to mieć miejsca.

Zawsze możesz powiedzieć że nie zapłacisz za ten okres internetu.

P.S. Rachunki na pewno zapłacone? W przeciwnym razie jest to normalne :P

w moim przypadku powiedzieli że zmniejszyli ponieważ coś robią ze stabilizatorem ale nie powinno aż tyle zabierać dokładnie 80% neta. Technicy myli już u mnie dwa razy i nic się nie dzieje zero reakcji wręcz przeciwnie coraz gorzej z 10 spadało do 6 z 6 na 4 a teraz 2 jakaś masakra totalna.

Przeciążona centrala. Mam podobną sytuację z tą różnicą, że internet w netii. Dzwoniłem parę razy i udało mi się wynegocjować obniżenie miesięcznych opłat.

Mi raz na 3-4 mc z netii wyłaczają neta na góra 2-3.

Ja nie narzekam, ale chciałbym te 10/1 równe :P

3078881223.pngna speedtest.pl wynik podobny lecz ping 39

@edit

Od 2-3 tygodni, zrywa mi połączenie (na 5 do 30 sek. raz na kilka godzin).

Ciągle liczę na lepsze czasy w Orange, ale się nie doczekam :l

Widzę że ładnie jadą u nas z tym netem. Czy to netia czy neo... ciekawe czy tak samo jest na zachodzie... hah

Mi zawsze rozlaczaja neta od 20 do 21 jak nie rozlacza to kur zyc nie moga xD

Do tych co mają ten problem.

1. Sprawdźcie na routerach linię na jakich obecnie jesteście jeśli na G.DMT to znak że was przepięli na linie obsługującą do 8Mb

2. Dzwońcie na linie i nie dajcie sobie wmówić że sytuacja ta jest zgodna z umową. Jeśli nie zaproponują wysłania techników to sami poproście o to

3. Piszcie na forum.orange@orange.com i tam też domagajcie się rozwiązania.

4. Nie olewajcie sprawy tylko dzwońcie co 2-3 dni i na bieżąco piszcie na wskazany adres email

5. W razie braku kontaktu na wskazany adres email napiszcie że jesteście rozczarowani brakiem pomocy i w razie nie uzyskania żadnej pomocy to zgłosicie sprawę do UOKiK

W moim przypadku zadziałało

dzwoniłem technicy byli ale co z tego nic nie zrobili 0 poprawy technicznej. SpeedTesty wykazują mi nadal tyle ile było dodatkowo przychodzi do mnie jakiś grupas 180kb wagi i mowi że w umowie jest że internet od 1 do 10mb więc wszystko się zgadza. Ja płacę za 10mb a nie za 1mb do kur.. nędzy

No tak w umowie masz od 1 do 10. Ale sprawdź na jakiej linii jesteś. Jeżeli nie na ADSL + to nie wywiązują się z umowy jako że łącze na które cię dali nie obsługuje maksymalnej prędkości. Napisz też na maila i ogólnie nie odpuszczaj. Miałem identyczny problem.

U mnie przy 10mb nie schodzi poniżej 9mb wiec jest ok, nigdy nie zerwalo mi polaczenia, ja na neostrade zlego slowa powiedziec nie moge

Neostrada od dłuższego czasu na dobrą sprawę leci w kulki. Sam mam podobny problem tyle, że mi bardziej zależy na upladzie a ten jest stały, aczkolwiek rutynowo już internet w godzinach 19-22 potrafi zjadać masę czasu przez samo wczytywanie, dodatkowo w godzinach 18-20 livebox po prostu sam z siebie się wyłącza. Nic niestety nie da się z tym zrobić. Rozmawiałem z technikami gdy właśnie przenosiłem się na TP 10/1 (uruchomią 1 grudnia) powiedzieli, że sieć aktualnie jest zawalona. Poszukują nowych central, które pozwolą zniwelować ten problem oraz oczywiście wzmocnić jakość sygnału. Póki więc centrala jest lipna na spory obszar to trzeba liczyć się ze spadkami downloadu ;)

3079170694.png iksde