Nie chodzi o "inność" tylko o wykonanie, grałem w lepsze klony DotA'y
10 najgorszych gier MMORPG w 2010 roku - by guru
Guru, a jaki wg. Ciebie jest najgorszy deweloper gier MMO w tym roku? Tak z ciekawości pytam. Osobiscie myslę że Gamigo.
NFS to jest porazka większa niz Undercover [a on był juz cienki jak...]
Zaintrygowalo mnie również dlaczego LoL by miał się tutaj znajdowac: podobno [nie grałem, nie wiem] to swietna gra, w dodatku docenili ja tam w jakims plebiscycie [?].
Najzajebistzsze w artykule jest to:
Title: 10 najgorszych gier MMORPG w 2010 roku - by guru
#1 NFS: World
Ale ok. Powiem tak: zgadzam się z grami jakie umieściłeś w artykule, ale moim zdaniem:
1. LOTRO nie jest aż taki(bo wgl to jest) beznadziejny.
2. NFS:W IMO powinien wylądować tak na 4-5 miejscu...
Ale ok, twoje zdanie
Ile grałeś w tego NFS-a, pięć minut? Bo ja wciąż gram i wciąż bardzo mi się podoba. Gra oddaje to co widzieliśmy w NFS:MW i Carbonie - to że ludzie lubią narzekać na wszystko co nowe to już standard, ale obiektywnie patrząc ta gra wcale nie zmieniła mechaniki, ani w gorszą, ani w lepszą stronę.
Komentarz do ucieczek przed policją utwierdził mnie w przekonaniu że nie dobiłeś nawet 10 poziomu - gdybyś wiedział co się dzieje po 5-tym poziomie Heata, to zaraz odwołałbyś stwierdzenie że uciekanie jest "nudne". Prawdę mówiąc o ile do 4-ego poziomu jest to banał, to powyżej już zacząłem wręcz unikać pościgów, bo były wręcz niesprawiedliwie trudne.
Dlaczego nie wykorzystano innych trybów? Bo w większości albo sa no-fun w wersji multiplayer, albo są niewykonywalne.
Ten tekst o wydawaniu masy pieniędzy to też bzdura - póki co gra jest "fair enough" bez wydawania pieniędzy.
Recenzja tej gry już wkrótce i u mnie otrzyma dość wysoką ocenę - póki co jest najlepsza w swoim gatunku i jako jedna z niewielu - wciągnęła mnie.
@ Kozak - W NFS World wbiłem 23 lvl. Dla mnie wystarczający, by potwierdzić moją tezę Nudyy, nudy i jeszcze raz nudy... nawet jak goni Cię kilkadziesiąt policjantów w swoich chromowanych brykach.
Co do trybów? To nie wiem, dlaczego nie użyto np. Driftów lub sprintów?
@ Kozak - W NFS World wbiłem 23 lvl. Dla mnie wystarczający, by potwierdzić moją tezę Nudyy, nudy i jeszcze raz nudy... nawet jak goni Cię kilkadziesiąt policjantów w swoich chromowanych brykach.
No to przy okazji grałeś 5 miesięcy temu, bo od tego czasu się duuużo zmieniło. Jaki byłem zaskoczony nagłą zmianą trudności w pościgach - gra potrafi ustawić kilka barykad po sobie, spamuje Rhinami i ogólnie dłuższa jazda jak przed updatem nie ma sensu, ale bonusy expowe zostały również znacząco podniesione.
Co do trybów? To nie wiem, dlaczego nie użyto np. Driftów lub sprintów?
Drifty to praktycznie byłby single player z porównywaniem wyników - nudy w grze MMO. Sprint już jest, ale chyba chodzi ci o Drag - niewykonywalny, bo praktycznie trasy w NFS-ach były "na wyuczenie", a nie na skill, dodatkowo potrzebowałby 100% jakości połączenia żeby to miało sens.
Naprawdę, żadne "nienormalne" tryby nie pasują do konwencji gry. Na szczęście wkrótce wprowadzają np. "Wyścigi z policją", ale nie wiadomo do końca w jakiej formie.
Napiszę to samo co w komentarzach newsa, w nfsw już nie mówiąc o kasie to jest inna idiotyczna sprawa, od 3 miesięcy dużo ludu czeka aż naprawią błąd z patcherem ale coś im nie idzie wzięcie się za to.
Tak wiem ze każdy może tam im wysyłać te trace.logi, ale za proszeniem ja mam daleko gdzieś taką pomoc - ciekawostką jest też to ze gra zainstalowana, a ja tych log nie mam.
Bład z patcherem to i tak pikus, porownujac do masy bugow samej grze;]
Co do NFS-a
Grałem w niego, do 12lvl, potem gra zrobiła się nudna. Jednak zastanawiam się, dlaczego podczas wyścigów nie wygrywa ten, kto pierwszy dojedzie, tylko ten z najlepszym czasem.
Według mnie ta lista to masakra. Połowa gier na twojej liście jest świetna bądź dobra, a druga połowa jest nowa i nie zdążyła pokazać wszystkich swoich możliwości. Jednakże o gustach się nie dyskutuje.
LUdzie, ten NSF to gówno poprostu... Nawet w CDA 5/10, ale nie oceniam gier w które nie grałem i dobiłem 11... Dalej nie mogłem się zmusic
Napiszę to samo co w komentarzach newsa, w nfsw już nie mówiąc o kasie to jest inna idiotyczna sprawa, od 3 miesięcy dużo ludu czeka aż naprawią błąd z patcherem ale coś im nie idzie wzięcie się za to.Tak wiem ze każdy może tam im wysyłać te trace.logi, ale za proszeniem ja mam daleko gdzieś taką pomoc - ciekawostką jest też to ze gra zainstalowana, a ja tych log nie mam.
"Oferują mi pomoc, ale ja mam w d*pie pomoc, wolę narzekać". Genialne podejście. Błędu nie znam bo go nie mam.
Bład z patcherem to i tak pikus, porownujac do masy bugow samej grze;]
Jestem ciekawy gdzie widzisz bugi w tej grze. Za każdym razem jak wypuszczają nowe patche, naprawione bugi to są jakieś jednostkowe przypadki, ot coś nie działa na jakiejś karcie/ustawieniach systemu/itd. Widziałem w tej grze tylko jednego, nic nie zmieniającego buga - status "Ready" nie wyświetlał się poprawnie. Teraz jest to już poprawione, a innych bugów nie doświadczam.
Grałem w niego, do 12lvl, potem gra zrobiła się nudna. Jednak zastanawiam się, dlaczego podczas wyścigów nie wygrywa ten, kto pierwszy dojedzie, tylko ten z najlepszym czasem.
Słabe połączenie internetowe - błędne wyświetlanie graczy.
Oho, a ja myslalem ze tylko dla mnie LoTRO to najwieksze gwno ostatnich czasow tak nudnego gameplayu jeszcze nie widzialem. Moze przewazylo to, ze nie jestem fanem ksiazki/filmu, ale ta gra nie powinna celowac tylko w milosnikow fabuly >.>
Własnie Martial Empires jest na swoim miejscu: wiele osób miało [i ma] podobne odczucia co do Crysis: grafika i nic więcej. Brakuje mi tutaj Loong Online.... jeżeli Martial jest słaby, to wyobraźcie sobie klona Martial, tylko jeszcze bardziej pozbawiony klimatu. To własnie Loong.
Ta? Racja gamimgo suxi ale ta gra (Loong)WYMIATA Ma tony klimatu, fajną rozgrywke, dużo ludzi fajne questy i grind sie nie nudzi . Jest 10231923012 x lepsza od tego głupkowatego Martiala co nudzi sie po paru minutach..
JA tylko sie modle żeby nie zapomnieli o tym że w ogole mają taką gre i żeby ona nie umarla (sama z siebie nie powinna ale przez gamigo może )
ty guru daj sobie spokój z tymi top 10 2010, to nie nasza wina że nie masz co robić w domu już po raz 5-ty piszesz "top10 2010" przez ten 1 miesiąc(30 dni), a w nfs world też nie spotkałem bugów żadnych, może z tym ready ale to nic,a uciekanie przed policja już się zaczyna na 4 lvl, bo trudno uciec bez skilla "evade emergency", pewnie nawet nie dobiłeś tego 23 lvl bo skąd mamy mieć pewność że go wbiłeś ?, i pewnie 1-2-3 lvl powbijane i stwierdziłeś że gra " ale ch*jowa" lub typu "ale gówno", poza tym nie rozumiem dlaczego jest na 1 miejscu ?, powinna być na 4-5. i co miał by robić LoL tutaj ?, dobra gra. i teraz pewnie wszyscy wysłuchają opinii redaktora a innych oleją.. .
@UP
Twoją wypowiedź oleją na pewno. Popracuj nad stylistyką.
@TOPIC
To jest lista guru i nie wiem o co tyle szumu. Czemu tak ciężko wam zrozumieć, że coś co wam nie przeszkadza dla innego może być rzeczą negatywną?
@Kozak,
skończ prowadzic flame'y. Ja wiem, że ty masz zawsze racje, ale daj innym błądzić.
@TOPICTo jest lista guru i nie wiem o co tyle szumu. Czemu tak ciężko wam zrozumieć, że coś co wam nie przeszkadza dla innego może być rzeczą negatywną?
To jest forum i wyrażamy tutaj własne zdanie, a nie tylko głaszczemy po główkach i śpiewamy Kumbayah. Po to chyba wystawił artykuł, by otrzymać komentarze i opinie, czyż nie?
Aha i dyskusja =/= flame, za to flame => dyskusja.
lotro?!
Tak, lotro...
DrHouse właśnie błysnąłeś swoją inteligencja. W ogóle dziwię się, że tak reagujecie na opinię Guru, rozumiem być fanboyem gry w którą się gra, ale bez przesady...
ta ,bla bla blabla, coś jeszcze ?, nie jestem fanboyem, w nfs nie gram, lecz grałem, i każda gra z ea jest dobra, ale o gustach sie nie dyskutuje,i mnie poniosło z tego powodu że ten osobnik nie ma co robić więc robi te top10 które wszystkim się przejadło a reszta to zawodowo liże dupsko