Witam ! Niech każdy z was napisze tu waszym zdaniem 10 najlepszych horrorów jakie oglądał ! W takim razie zaczynam !
10 : Blairwitch : Project (1990)
Film na faktach autentycznych : Parenaście lat temu zagnęło 3 studentów, kręcących film o nawiedzonym miejscu. Od dawna krążyły tam legendy o wiedźmie i jej pomagierze którzy porywali dzieci parami i zabijali. Po kilku latach odnaleziono materiały studentów. To co zostało nagrane mroziło krew żyłach przez długie lata. Na początku myślano, że to tylko bajeczka. Ale gdy zauważono na ścianach, słupach itd. wywieszone obrazki zaginionych z napisami : Poszukiwani, przestało być to śmieszne. Z tego co wiem ciał studentów do tej pory nie znaleziono.
9 : Seria REC (2007 - 2012)
Film bardzo fajny. Niestety geneza to już nie to samo.. jest raczej śmieszna. Jednak hiszpańską jedynkę polecam jak nic innego !
8 : Psychoza (1960 - 1990)
Ojjjj... Ten film na serio doprowadza do psychozy... Świetna jedynka, jeszcze lepsza dwójka, dużo gorsza trójka i wspaniała czwórka...
7 : Lśnienie (1990)
Też potrafi nieźle amieszać w głowie... Polecam tak samo jak Psychozę.
6 : Egzorcysta (199X, nie pamiętam dokładnej daty ;P)
Stary... ale jeden z najlepszych Thrilerrów. Polecam oglądnąć... Potrafi w niektórych momentach przerazić.
5 : Egzorcyzmy Emilly Rose (2009)
Kolejnyy film na faktach... Nie straszny ale ciekawy... Słuchamy przez cały film nagrać nawiedzonej dziewczyny Emilly Rose, która rzuucała się po pokojach, przebijała głową ściany i próbowała zabić księży...
4 : Piła (2002-2011)
Ohh... Straszne to to nie jest, ale nie raz chowałem się pod kołdrę, żeby nie patrzeć... Uwierzcie mi widok ludzi, który muszą np. Włożyć ręce pod specjalny nóż, żeby napełnić pojemnik krwią, by wydostać sięz okropnej pułapki... Tam to wszystko jek pokazane... krew, cięcia, miażdżenia... aż się czasem patrzeć nie da !
3 : Paranormal Activity (2006-2011)
Hmmm.... Jedynka na faktach autentycznych, a 2 i 3 to totalny kicz nie warty zobaczenia... Polecam tylko jedynkę !
2 : Ring (2000)
Huhuhu.... w chińskiej wersji wyłączyłem gdy zobaczyłem JĄ pierwszy raz... Dziewczyna wychodzi z telewizji... wykręca sobie kark... pojawia się za kolesiem patrzącym na nią i masakruje go ze wszystkich stron... Amerykańska wersja raczej śmieszna... Polecam chińską...
1 : Zejście [The Descent lepiej brzmi] (2006-2010)
Łoł... chyba jakiś człowiek niezrównoważony emocjonalnie nie bał się oglądając tego filmu... nie dam opisu... sami oglądnijcie ;P !