10 powodów dla których warto zagrać w Guild Wars 2

Cześć, gram w Guild Wars 2 od dnia premiery, a wcześniej szpilałem w część pierwszą. Od zawsze miałem wrażenie, że ta seria nie ma w Polsce zbyt wielu fanów, a przynajmniej mniej niż by na to zasługiwała (co dziwi, w szczególności ze względu na najbardziej uczciwe B2P w historii MMO). Mało tego, regularnie trafiam na forach na tematy, w których ktoś pisze, że GW2 się kończy, a gracze, którzy rozważają zakup tej gry na wstępie zawsze pytają czy ktoś jeszcze w to gra, bo dochodzą ich narzekania.

Zawsze uspokajam - Guild Wars 2 ma się dobrze, wystarczy choćby spojrzeć na statystyki xFire - jest to druga po WoWie najczęściej grana gra MMO, która może pochwalić się naprawdę imponującą bazą graczy. Twórcy mimo nie pobierania opłat za abonament co dwa tygodnie dostarczają wypakowane po brzegi aktualizacje, a gra ciągle się zmienia, zachowując przy okazji swój casualowy klimat.

W związku z tym - jako fan GW 2 - przygotowałem materiał mający zachęcić do tej fantastycznej gry :D

Podaję link do filmu 10 powodów dla których warto zagrać w Guild Wars 2, który zamieściłem na moim raczkującym kanale smile.png .

dlatego zagrałem ^^

Gram 5 dzień jak na razie 38 lvl i nadal zwiedzam i robię mapki . Gra jak na razie mi się nie znudziła i nawet nie zapowiada się na to by coś podobnego miało się wydarzyć .

bardziej "sprzedałoby się" 10 powodów, dla których nie warto zagrać w GW2...

... http://www.mmorpg.org.pl/news/zobacz/Siedem-grzech%C3%B3w-g%C5%82%C3%B3wnych-Guild-Wars-2

ekhm, ekhm, ale doceniam filmik, bo bardzo przyzwoity (chociaż wolałbym krótszy materiał i jasno podzielony na 1-2-3-4...)

bardziej "sprzedałoby się" 10 powodów, dla których moim zdaniem (guru) nie warto zagrać w GW2...

Ta... z tych 7 powodów 5,6,7 kompletnie mnie nie interesują.

1. To kwestia gustu - a o gustach się nie dyskutuje, bo każdy chce innego end game.

2. To wprowadzanie ludzi w błąd, gdyż na tym obrazku nie są przedstawione Dynamiczne Eventy tylko Serduszka.

3. To akurat poważna sprawa, mi akurat wszystko chodzi ok, jednak optymalizacja WvW była failem! Mimo wszystko podawanie "dziś" danych z przed 11 miesięcy jest nieco śmieszne. To jak wytykanie WoWi bugów z Vanilli.

4. To kwestia INDYWIDUALNA każdego gracza. Jeden leci do max lvl i olewa kompletnie wszystko, bo dla niego gra to wbijanie lvl i nic innego, drugi nie spieszy się i nie przykłada uwagi do lvl tylko cieszy się z poznawania gry.

5. Wisi mi to...

6. Kompletnie mi to wisi...

7. Potrzebne mi do szczęścia jak liczenie całek w spożywczaku.

Trochę objektywizmu by się przydało.

Ta... z tych 7 powodów 5,6,7 kompletnie mnie nie interesują.1. To kwestia gustu - a o gustach się nie dyskutuje, bo każdy chce innego end game.2. To wprowadzanie ludzi w błąd, gdyż na tym obrazku nie są przedstawione Dynamiczne Eventy tylko Serduszka.3. To akurat poważna sprawa, mi akurat wszystko chodzi ok, jednak optymalizacja WvW była failem! Mimo wszystko podawanie "dziś" danych z przed 11 miesięcy jest nieco śmieszne. To jak wytykanie WoWi bugów z Vanilli.4. To kwestia INDYWIDUALNA każdego gracza. Jeden leci do max lvl i olewa kompletnie wszystko, bo dla niego gra to wbijanie lvl i nic innego, drugi nie spieszy się i nie przykłada uwagi do lvl tylko cieszy się z poznawania gry.5. Wisi mi to...6. Kompletnie mi to wisi...7. Potrzebne mi do szczęścia jak liczenie całek w spożywczaku.Trochę objektywizmu by się przydało.

ale jak ktoś może być obiektywny robiąc "10 powodów na NIE" i "10 powódów na TAK" - brain on, proszę

Cholera przepraszam Cię guru najmocniej, mój błąd zwracam honor! To z objektywizmem miało polecieć w inne okno za dużo na raz, za dużo! Zwracam honor! Na 7 miało być koniec nic więcej.

ale jak ktoś może być obiektywny robiąc "10 powodów na NIE" i "10 powódów na TAK" - brain on, proszę

myślę że Ty o obiektywności akurat nie powinieneś nic wspominać ...

Przyczepię się zdania "raidy, zwane tutaj dungami". Dungeon to nie raid, nawet ja o tym wiem. 5-osobowe instancje chyba ciężko nazwać raidami, patrząc choćby na WoWa :)

Ogólnie wrażenia z filmiku pozytywne. Co prawda nie wiem czy mnie osobiście by to przekonało (jako że grę posiadam), ale fajnie się to oglądało i całkiem fajnie się słuchało. Może tylko mina mi się skrzywiła po usłyszeniu Twojego wymawiania słów "Guild Wars 2" na początku filmu (sam nie wiem czemu, coś mi w tym po prostu nie pasowało).

No i gratulacje dla innych, którzy usilnie próbują w czyimś temacie prezentować swoje zdanie (przedstawione jako główny temat swojego posta). Tylko mi wydaje się że takie zachowanie jest chamstwem w stosunku do autora tematu?

Najlepsze jest to, że guru oparł swój artykuł na wrażeniach z bety.

brain on, proszę.

Ażeście naszego obiektywnego redaktora zgasili ;/.

Filmik fajnie Ci wyszedł, masz miły głos, który idzie słuchać bez żadnych zaprzeczeń. Czekam na więcej filmików, sub leci :P.

Hej, dzieląc się z Wami tym materiałem, miałem nadzieję przy okazji zainicjować dyskusję. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że GW2 to nie gra bez wad. Ba - są takie rzeczy, które mnie w niej irytują, a przede wszystkim rozumiem zawód ogromnej rzeszy graczy, którzy przywykli do zupełnie innego typu MMO. Mimo wszystko ta gra trafiła w moje gusta, stąd ta czysto subiektywna lista 10 najprzyjemniejszych dla mnie rzeczy z nią związanych. Zapomniałem tylko o jumping puzzlach - o tym będzie jakiś osobny materiał ;)

Dziś wrzuciłem kolejny film, ale jest tak odległy od tematu MMO, że raczej nikogo tu nie zainteresuje. Mimo wszystko - gdyby koś był zainteresowany:

Wracając do dyskusji dodam tylko, że jak dla mnie najwyższy poziom mógłby się wbijać jeszcze szybciej, bo ekspienie jest dla mnie zwyczajnie nudne. Wolę jak najszybciej mieć możliwość eksploracji całej mapy. No ale to ja ;)

ostatni powód mnie zniszczył a dużo ostatnio myślę nad kupnem GW 2. chyba ją kupie

2 ostatnie powody oh boshe....

9 big boss... no wsio fajnie lejemy bossa jako blebs ubrany w lachy (bo nie trzeba gearu z reszta nie ma żadnego super rare czy cos)

1-bardzo fajnie bo KAZDy moze to robic a teraz....

przez to ze mozemy lac bossa bez gearu tak naprawde GÓWNO z niego mamy a lejemy go godzine...

2no i najważniejsze skoro brak skilla i gearu to co ? to znaczy ze to ze lejemy smoka 100x wiekszogo od nas nie daje nam poczucia wybitności/odmienności bo to żaden przywilej... kiedys bossa mogli lac bardzo dobrzy gracze a teraz stoja obok nas "plebianie w szmatach z widłami" wiec fakt bicia takiego bossa nie jest zadna nagrada za trud wlozony w gre....

10.... no to mnie robawilo WvWvW nie jest niczym super jak jest robione przez firme majaca gdzies featursy pvp... skupia sie to na czym ? a no fakt na tym ze mamy ZERG z 200 os i biegniemy.... nie zbieramy balistów do rozwalania bram ani nie cieszymy sie WvWvW bo po co ? zerga nic nie zatrzyma... a najgorsze w tym ze tylko tak staracia serwerów wygladaja.... ja bylem zawiedziony bo kupiłem gre tylko dla tego mass pvp

BTW obiektywny w kwestii GW2 moze być ktoś kto grał w bardzo wiele MMO (p2p i f2p) miał gw2 i zdobył wszystko

ja wbilem 80 lvl wbilem dung gear gralem na fractalach (bylo fajnie) biłem smoki byłem na PvP i WvWvW zwiedzałem pzrepiekny świat (tak grafika i design sa naprawde swietne)

ale sama walka czy mechaniki wali z bossami i pvp nie zrobiły na mnie jakiegokolwiek wrazenia... eventy ssały i były monotonne jedyny giga plus to design bo gear postacie i caly swiat sa super ale tylko tyle.... wbicie lvl zajmuje pare dni zrobienie gearu jeszcze mniej...

1 brak wyzwania w dungeonach po mimo ze gra skupia sie na PvE dungeonow jest malo.. a najgorsze jest to ze jest w nich malo skryptów wymagajacych jakies dzialanie gracza (najlepsze według mnie jest pod tym wzgledem DDO mamy narratora mamy mase skryptów i tajemnych przejść czy zagadek)

2 pvp... masz max lvl i max gear na start nie trzeba nic zdobywac... slabe

3 moby bez mózgu a championy nie warte bicia (exp drop jak ze zwyklego moba a bijesz 15 min)

4 nie wymaga integracji z innymi graczami 1-79 dopiero robienie dungów na gear 80 wymaga party

5 brak PvP/PK ( dla nie lubiacych byl by server pve nie widze problemu)

6 system "skilli do broni" nudzi sie od 15 lvl... bo kazda bron ma TYLKO 5 skilli(na uj ci 100 skilli jak bedziesz uzywal tylko 5 gówno prawda lubie miec wybówr a tu mi go odebrano)

7 visty.... najpier spoko a potem czuje sie obowiazek wbijania vist ktore po za expem nie daja nic....

8 1-79 design bron+armor jak wygladalismy na 1 tak wygladamy do 19 dopiero gear 80 z dungow wyglada inaczej ale i tak statami nie rozni sie od zwyklego gearu 80

to sa dla mnie grzechy cieżkie GW2

EDIT zapomniałem dodać ze puzzle były nawet ciekawe pomagaly zapomniec o monotonnym PvE a w GWmam wbite 111h

Cześć, gram w Guild Wars 2 od dnia premiery, a wcześniej szpilałem w część pierwszą. Od zawsze miałem wrażenie, że ta seria nie ma w Polsce zbyt wielu fanów, a przynajmniej mniej niż by na to zasługiwała (co dziwi, w szczególności ze względu na najbardziej uczciwe B2P w historii MMO). Mało tego, regularnie trafiam na forach na tematy, w których ktoś pisze, że GW2 się kończy, a gracze, którzy rozważają zakup tej gry na wstępie zawsze pytają czy ktoś jeszcze w to gra, bo dochodzą ich narzekania.

Zawsze uspokajam - Guild Wars 2 ma się dobrze, wystarczy choćby spojrzeć na statystyki xFire - jest to druga po WoWie najczęściej grana gra MMO, która może pochwalić się naprawdę imponującą bazą graczy. Twórcy mimo nie pobierania opłat za abonament co dwa tygodnie dostarczają wypakowane po brzegi aktualizacje, a gra ciągle się zmienia, zachowując przy okazji swój casualowy klimat.

W związku z tym - jako fan GW 2 - przygotowałem materiał mający zachęcić do tej fantastycznej gry :D

Podaję link do filmu 10 powodów dla których warto zagrać w Guild Wars 2, który zamieściłem na moim raczkującym kanale smile.png .