2 ostatnie powody oh boshe....
9 big boss... no wsio fajnie lejemy bossa jako blebs ubrany w lachy (bo nie trzeba gearu z reszta nie ma żadnego super rare czy cos)
1-bardzo fajnie bo KAZDy moze to robic a teraz....
przez to ze mozemy lac bossa bez gearu tak naprawde GÓWNO z niego mamy a lejemy go godzine...
2no i najważniejsze skoro brak skilla i gearu to co ? to znaczy ze to ze lejemy smoka 100x wiekszogo od nas nie daje nam poczucia wybitności/odmienności bo to żaden przywilej... kiedys bossa mogli lac bardzo dobrzy gracze a teraz stoja obok nas "plebianie w szmatach z widłami" wiec fakt bicia takiego bossa nie jest zadna nagrada za trud wlozony w gre....
10.... no to mnie robawilo WvWvW nie jest niczym super jak jest robione przez firme majaca gdzies featursy pvp... skupia sie to na czym ? a no fakt na tym ze mamy ZERG z 200 os i biegniemy.... nie zbieramy balistów do rozwalania bram ani nie cieszymy sie WvWvW bo po co ? zerga nic nie zatrzyma... a najgorsze w tym ze tylko tak staracia serwerów wygladaja.... ja bylem zawiedziony bo kupiłem gre tylko dla tego mass pvp
BTW obiektywny w kwestii GW2 moze być ktoś kto grał w bardzo wiele MMO (p2p i f2p) miał gw2 i zdobył wszystko
ja wbilem 80 lvl wbilem dung gear gralem na fractalach (bylo fajnie) biłem smoki byłem na PvP i WvWvW zwiedzałem pzrepiekny świat (tak grafika i design sa naprawde swietne)
ale sama walka czy mechaniki wali z bossami i pvp nie zrobiły na mnie jakiegokolwiek wrazenia... eventy ssały i były monotonne jedyny giga plus to design bo gear postacie i caly swiat sa super ale tylko tyle.... wbicie lvl zajmuje pare dni zrobienie gearu jeszcze mniej...
1 brak wyzwania w dungeonach po mimo ze gra skupia sie na PvE dungeonow jest malo.. a najgorsze jest to ze jest w nich malo skryptów wymagajacych jakies dzialanie gracza (najlepsze według mnie jest pod tym wzgledem DDO mamy narratora mamy mase skryptów i tajemnych przejść czy zagadek)
2 pvp... masz max lvl i max gear na start nie trzeba nic zdobywac... slabe
3 moby bez mózgu a championy nie warte bicia (exp drop jak ze zwyklego moba a bijesz 15 min)
4 nie wymaga integracji z innymi graczami 1-79 dopiero robienie dungów na gear 80 wymaga party
5 brak PvP/PK ( dla nie lubiacych byl by server pve nie widze problemu)
6 system "skilli do broni" nudzi sie od 15 lvl... bo kazda bron ma TYLKO 5 skilli(na uj ci 100 skilli jak bedziesz uzywal tylko 5 gówno prawda lubie miec wybówr a tu mi go odebrano)
7 visty.... najpier spoko a potem czuje sie obowiazek wbijania vist ktore po za expem nie daja nic....
8 1-79 design bron+armor jak wygladalismy na 1 tak wygladamy do 19 dopiero gear 80 z dungow wyglada inaczej ale i tak statami nie rozni sie od zwyklego gearu 80
to sa dla mnie grzechy cieżkie GW2
EDIT zapomniałem dodać ze puzzle były nawet ciekawe pomagaly zapomniec o monotonnym PvE a w GWmam wbite 111h