100lvl i co dalej?

Wbiłem dzisiaj 100lvl i w sumie jest sporo rzeczy do robienia, ale nie wiem za co się wziąć.. Ogólnie chcę grać pve, ale nie wiem czy coś się zmieniło w sposobie zbierania gearu od WotLK'a, czyli dungeony, rhc, za rhc (nie wiem czy sie coś dostaje za zrobienie rhc? ) i za nagrody zrhc kupować gear, żeby raidować słabe raidy i pote, coraz lepsze?

I jak wygląda sprawa z raidami, które są najsłabsze i jakie po kolei robić? I czey jakaś gildia nie przyjęła by leszczyka pod swe skrzydła? ;>

W mopie wyglądało tak, że robisz lfr, zbierasz set -> raidy normal z jakąś przeciętną gildia, zbierasz set -> raidy normal/heroic z porządną gildią, zbierasz set, nic specjalnego nie trzeba bylo robic. Dane gildie miały wymagany item lvl by dostać się do 1/2 ekipy rajdującej i tyle

Znajdź gildie, ktora progresuje i robi alt runy dla nowych bo z randomami to za wiele sie nie nacieszysz gra na 100.

Jedziesz raidy na LFR te najłatwiejsze, zbierasz gear i wkręć się do dobrej gildii raidującej aby potem z nimi chodzić. Różnica poziomów pomiędzy lfr a normal raidów jest wielka, więc trzeba zgranej już paczki i gearu odpowiedniego. Zrobicie normale, to będziesz gotowy iść wyżej. Ogółem jest dużo roboty w wowie, mnóstwo achievów z ciekawymi nagrodami np tytuły albo mounty. Mounty możesz zacząć zbierać, bo fajnie jest mieć więcej niż te za kase, podstawowe.

Zależy jaki masz ilvl. Jeśli chodzi o gearowanie to najpierw robisz normal raidy, a potem Heroici. Po heroicach będziesz miał odpowiedni ilvl na highmaul lfr, potem lfr brf itd. Na samym końcu to już dngeony mythiki oraz hfc normal wzwyż. Poza tym to masz daily w taanan do roboty, crafting jak chcesz no i cały stary content stoi otworem.

Nie rob starych raidow wedlug mnie warto je jedynie robic dla achiva badz legendarnego questu....ogólnie tak wykonuj daily na taanan jungle tam za 20k apexow możesz kupić token który zmieni ci tokenowy gear który zdobywasz z dropu w taanan jungle z bossow, mobkow, skrzynek z 650 na 695 ogólnie(20k apexu uzbierasz 1-2 dni wiec w tydzień masz zależnie od 4 do 7 tokenów)...dobrze jest tez pochodzić po kilku mythic dungeon tam zdobędziesz ilvl 685...co tydzień bij kazzaka itemki chociaż statowo nie do końca fajne ale jednak itemki 705...dobrze byłoby kupić przynajmniej 3 gear z craftu oraz je upgradowac itemki po maksymalnym upgrade to 705 bron oraz 715 armory...na około 685+ możesz próbować się dostać jeśli nie jesteś w gildii na pugowanego raida HFC i tak zaczyna się zabawa ze zdobywanie coraz lepszego gearu...ogólnie ktoś ci napisał ze z pugami się nie da itp nie jest to prawda aktualnie właśnie jest to największe rozczarowanie w WoW'ie ze teraz nawet bez gildii a z pugami możesz zrobić HC mode a nawet próbować zrobić mythic

Wbiłem dzisiaj 100lvl i w sumie jest sporo rzeczy do robienia, ale nie wiem za co się wziąć.. Ogólnie chcę grać pve, ale nie wiem czy coś się zmieniło w sposobie zbierania gearu od WotLK'a, czyli dungeony, rhc, za rhc (nie wiem czy sie coś dostaje za zrobienie rhc? ) i za nagrody zrhc kupować gear, żeby raidować słabe raidy i pote, coraz lepsze?

I jak wygląda sprawa z raidami, które są najsłabsze i jakie po kolei robić? I czey jakaś gildia nie przyjęła by leszczyka pod swe skrzydła? ;>