144hz, eeee?

Ostatnio kupilem SyncMaster 757DFX. Ten dziadek posiada mozliwosc ustawienia odswiezania ekranu na poziomie 144hz przy rozdzielczosci 800x600. Jednak jak tego dokonac? Kiedy chce ustawic takie odswiezanie w zmianie windowsowej zmianie rozdzialki oraz w panelu nvidia, to najwyzsza wartosc wynosi 85hz. Ktos wie jak temu zaradzic?

Siedze na Windows 7, monitor podlaczony przez VGA.

Może masz ukryte tryby wyświetlania. Wejdź w ustawienia zaawansowane w systemowych opcjach rozdzielczości ekranu, zakładka Monitor i odznacz tryby ukryte.

Niestety to nie to. Recznie dodalem tryb jaki mnie interesuje za pomoca panelu sterowania nvidia, a takze uzywajac refreshlockerow i innych tego typu programow, ale to nic nie daje, bo w grze nadal wyglada tak, jakby wszystko utknelo na 85hz. Wydaje mi sie, ze to kwestia sterownika.Ale nie mozna go zainstalowac, bo jest na windowsa xp, a ja siedze na windows 7 64 bitowy.

Pokazuje sie taka informacja:

cannot find monitor driver inf files

Sprobuj ustawić rozdziałkę 800x600 na rozciągniętą ( na cały monitor)
Powinno wtedy złapać 144hz.

Niestety to nie to. Recznie  dodalem tryb jaki mnie interesuje za pomoca panelu sterowania nvidia, a takze uzywajac refreshlockerow i innych tego typu programow, ale to nic nie daje, bo w grze nadal wyglada tak, jakby wszystko utknelo na 85hz. Wydaje mi sie, ze to kwestia sterownika.Ale nie mozna go zainstalowac, bo jest na windowsa xp, a ja siedze na windows 7 64 bitowy. 

Pokazuje sie taka informacja:

cannot find monitor driver inf files

Wymuś mu instalacje sterownika z Menadżera urządzeń. Może łyknie.

Nie zalapalo i nie udalo sie z menedzera... ale poradzilem sobie. Rozwiazanie bylo proste, a sterowniki - zbyteczne. Musialem taka rozdzielczosc dodac i skonfigurowac przy uzyciu panelu nvidia. Dzieki za zaangazowanie w temat, mozna zamknac!

Ostatnio kupilem SyncMaster 757DFX. Ten dziadek posiada mozliwosc ustawienia odswiezania ekranu na poziomie 144hz przy rozdzielczosci 800x600. Jednak jak tego dokonac? Kiedy chce ustawic takie odswiezanie w zmianie windowsowej zmianie rozdzialki oraz w panelu nvidia, to najwyzsza wartosc wynosi 85hz. Ktos wie jak temu zaradzic?

Siedze na Windows 7, monitor podlaczony przez VGA.