Jeśli nie chcecie przegapić tego momentu (50-tka zostanie wbita lada moment), to poniżej macie live’a:Watch live video from Prydatv on www.twitch.tv Przypomnieć wam słowa twórców: "wbicie level cap zajmie 150 godzin". No właśnie...
"150 godzin do osiągnięcia lvl cap" - brednie. 23 godziny od Headstartu (4 dni przed premierą!) gracza osiąga 50 max level w Eld
Zaraz twórcy zaczną wprowadzać ograniczenia levelowania, jak to miało miejsce chyba w którymś z Final Fantasy, gdzie po dobrnięciu do limitu czasowego na zdobywanie doświadczenia (danego dnia/tygodnia ?) można było tylko zwiedzać, czytać historyjki NPCów, gadać i socjalizować się z innymi (loot chyba też był baardzo ograniczany- złoto very low, tak samo itemy z wyższych półek). Miało to zapobiec osiągania przewagi przez rasowych no-lifów nad tymi, którzy normalnie w ciągu dnia żyją; pracują, uczą się w szkole jak i w domu, mają życie towarzyskie (rywalizacja to też zabawa dla wielu osó. Poza tym dobry sposób aby ktokolwiek, po dobrnięciu do takiego limitu, mógł bez obaw odejść od kompa i odrobić tą pracę domową czy wreszcie posprzątać w garażu.
Czy z powodu zwracania dużej uwagi na to jak szybko można wbić max lvl w danym mmo, będziemy niedługo mogli się spodziewać ograniczeń, np. typu wyżej wymienionego ? Szczerze, to byłbym nawet ZA tym aby mmorpgi były trochę zdrowsze i dla wszystkich. Wiadomo, że dojście do End-Game to kwestia czasu, że i tak tam dojdę albo i tak kiedyś wydropię czy kupię wymarzony set dla mojej klasy. Można by się z tym pogodzić, ale gdyby to wszystko tak długo nie trwało w porównaniu do innych. Można grać dla zabawy, ale gdy, np. mamy w gildii ludzi z którymi grasz od dawna i chcesz im dotrzymać kroku (brać udział w tych samych dungach, public questach/questach, arenach itp.), a jednak masz obowiązki itd. które wyrzucają cię na koniec listy pod względem lvl i eq, to jak mam dobrze się bawić skoro reszta poleciała do przodu, a ja organizuję sobie 'solo party hard'. To tylko taki przykład.
MMO powinno się trochę zmienić, ale czy to już teraz nadszedł ten czas.

Jeśli nie chcecie przegapić tego momentu (50-tka zostanie wbita lada moment), to poniżej macie live’a:Watch live video from Prydatv on www.twitch.tv Przypomnieć wam słowa twórców: "wbicie level cap zajmie 150 godzin". No właśnie...