1H Sword/Shield Static Strike Marauder

Hej, mam pytanie odnośnie mojego buildu (Pytanie bardziej do doświadczonych graczy).

Każdy mówi, że jest to dobre połączenie (W sensie 1h sword + shield + static strike), ale nigdzie nie mogę znaleźć buildu pasywek pod taki zestaw, wszędzie tylko buildy pod mace. Złożyłem ten build patrząc na te właśnie pod mace, ale jak wiadomo, w tym przypadku nie tylko broń robi różnicę. Każdy build pod mace wybiera pasywke, która usuwa całkowicie nasze critical'e na rzecz 100% celności z tym, że miecze same w sobie mają bonusy do accuracy, wiec postanowiłem olać tą pasywkę. Co sądzicie o takim zestawie umiejętności?

http://cb.poedb.tw/us/passive-skill-tree/AAAAAwEBAZEB5wSHBLMFLQY5DPcNzRDwEuEUIBRxGj4aVRuqHM4hYCcvKaUrUC3SL8wyTjboOtg8BT0PPfxAoEa3RtdHfk1GUEdRYFWpVylYY18_YSFi7GMXZU1mVGhlaPJqAW5pcYVyD3KpdO108XfleTl673y7ffV-4oE6ggeCm4TZhO-Fe4jtjM-PmZBVkc6Ub5e0mjuezZ_Ln9-iAKLqpzCplan6rK-vbK-nsUK77b02vqfAZsC_wQfBgsQVxLjE9sWKxtjMt9Ih02_VddX4137ZfNrB4e_kUenV6hjsOO8O73zwH_Iv8kHyWvMG8932SPcy-Ov7qv5U

Skupienie głównie na przytankowaniu + physical dmg dla Static Strike i ewentualnie jakimś elemental dmg, żeby również podnieść trochę DPS. Póki co sprawuje się bardzo dobrze, ale dopiero wszedłem na Cruel, jak myślicie, ten build da sobie radę w end-game z przyzwoitym EQ?

Robienie 1h sword+shield buildów ma sens gdy sword ma bardzo duży attack speed czyt. 1.90+ i w miarę dobry pdps.

Sam grałem 1h+shield molten strike ale nie jest to wygodne i nie przepadam za graniem melee. Drzewko jest dobre, powinieneś dodać 1 punkt w resolute techinique po lewej.

Tutaj kupisz bronie pod build o ile grasz na warbands. http://poe.trade/search/inanoteterusuh

Póki co uczę się w to grać jakoś na poważniej, więc jeszcze nie wiem, czy pasuje mi meele, czy nie. Jak na razie, jest mi dobrze. Dzięki za rady, będę się skupiał w takim razie na mieczach z dużym aspd i physical dmg. Przy okazji zapytam, a co z ekwipunkiem? Oprócz resów, na jakich statach skupić się przy doborze sprzętu?

Robiłem ostatnio bossa aktu 4 będąc meele i muszę powiedzieć, że łatwo nie jest. Na czacie też pisali, że meele ma z nim problemy. Z tego co widzę to 1h + shield = 1 h mace lub dagger, przynajmniej tak jest w większości buildów.

1. Nie wziąłeś resolute technique - czyli musisz zadbać o szanse na trefienie. Mówisz, że specjalnie to zrobiłeś... ale masz ten node zaraz obok. A i tak nie korzystasz z krytyków. Koszt żaden - zysk spory.

2. Obecnie najsensowniejsze metode obronny to dodge/eva lub blok. Blok masz i go maksuj. Z drugiej strony pompujesz sporo punktów w armor - niepotrzenie. Da to niewielki bonus do przęzywalności (pasywna redukacja to tylk oestymacja, im wiekszy hit tym mniejsza redukacja, na high lv armor mało znaczy). Zdecydowanie lepiej to punkty przeznaczyc w życie.

3. Co do ekwipunktu - to co pisałem, blok, resy, życie. Tak samo możesz spróbować znaleźc jakis amulet/pierscionek/rekawiczki z wysysaniem many, żeby móc zwolnić 3 punkty z drzewka pasywnego.

4. Zbieraj tylko fizyczne dmg. Static strike skaluje sie z fizycznego. Konwertuje bodajże 60%. Mając 100 fizycznego dmg i biorąc noda +10% fizycznego static walnie za 110. Biorąc noda 10% elemental static walnie za 106 (100 * 0,6 * 1,1 + 100 * 0,4). Nie opłąca się. W drzewko np. poszedłeś w nody za 12% lightning dmg, 8% ele dmg... fizyczne nody dadza Ci więcej (a tych troche zostawiłeś, masz co brać).

@kwagam

I o takie coś mi chodziło. Wielkie dzięki! idąc za Twoimi radami skleiłem to:

http://cb.poedb.tw/us/passive-skill-tree/AAAAAwEAAZEB5wSHBLMFLQY5DPcNzRDwEuEUIBRxGj4aVRuqG_oceBzOIWAl3ycvJ-0pLimlK1At0i_MMk426DrYPAU9Dz38QKBGt0d-TUZQR1FgValYY18_YSFi7GMXZU1oZWjyagFuaXKpdO108XYreTl673y4fLt82X31fuKAioE6ggeE2YTviO2Mz4-ZkFWRzpe0ns2fy5_fogCi6qQZpzCplan6rK-vbK-ntiy77b02vqfAZsC_wQfBgsQVxLjE9sWKxtjSIdNv1fjXftl82sHh7-RR5cXp1eoY7w7vfPAf8i_yQfJa8wbz3fVG9kj3MvdN-Ov7qv5U

Pozbyłem się elemental dmg na rzec physical dmg z mieczami/tarczami, co sądzisz?

Hej, mam pytanie odnośnie mojego buildu (Pytanie bardziej do doświadczonych graczy).

Każdy mówi, że jest to dobre połączenie (W sensie 1h sword + shield + static strike), ale nigdzie nie mogę znaleźć buildu pasywek pod taki zestaw, wszędzie tylko buildy pod mace. Złożyłem ten build patrząc na te właśnie pod mace, ale jak wiadomo, w tym przypadku nie tylko broń robi różnicę. Każdy build pod mace wybiera pasywke, która usuwa całkowicie nasze critical'e na rzecz 100% celności z tym, że miecze same w sobie mają bonusy do accuracy, wiec postanowiłem olać tą pasywkę. Co sądzicie o takim zestawie umiejętności?

http://cb.poedb.tw/us/passive-skill-tree/AAAAAwEBAZEB5wSHBLMFLQY5DPcNzRDwEuEUIBRxGj4aVRuqHM4hYCcvKaUrUC3SL8wyTjboOtg8BT0PPfxAoEa3RtdHfk1GUEdRYFWpVylYY18_YSFi7GMXZU1mVGhlaPJqAW5pcYVyD3KpdO108XfleTl673y7ffV-4oE6ggeCm4TZhO-Fe4jtjM-PmZBVkc6Ub5e0mjuezZ_Ln9-iAKLqpzCplan6rK-vbK-nsUK77b02vqfAZsC_wQfBgsQVxLjE9sWKxtjMt9Ih02_VddX4137ZfNrB4e_kUenV6hjsOO8O73zwH_Iv8kHyWvMG8932SPcy-Ov7qv5U

Skupienie głównie na przytankowaniu + physical dmg dla Static Strike i ewentualnie jakimś elemental dmg, żeby również podnieść trochę DPS. Póki co sprawuje się bardzo dobrze, ale dopiero wszedłem na Cruel, jak myślicie, ten build da sobie radę w end-game z przyzwoitym EQ?