Witam. Mój problem polega na tym że mam 2 karty graficzne amd radeon r5 m330 i intel hd graphic 520. ściągnąłem program który monitoruje działanie procka itd i okazuję się że w grach amd ma 0% użycia. W ustawieniach graficznych wszędzie mam wysoką wydajność i w oszczędzaniu baterii też. W menadżerze urządzeń wyłączyłem intela więc w teorii wg mnie powinno wszystko ładnie śmigać tylko na amd-ku, ale tak nie jest. Wszystko albo zacina czyt. 5fps albo nie uruchamia. Dlatego moje pytanie; Czy amd może być uszkodzony?
2 karty graf
ale wiesz że obie grafiki i tak mają tyle mocy że prawie wszytko i tak będzie działać w 5fps z tych nowych gier,
no niestety
Znawcą nie jestem ale nie ufam radeonom. Zawsze miąłem z nimi problemy. No ale do rzeczy.
Przecież nie napisał na jakiej gierce, starej czy nowej mu nie działa i pyta się dlaczego na jakimś programie monitorującym pokazuje mu, że karata nie pracuje, chodzi o te zero procent.
To, że grafika jest słaba pod nowe produkcje to fakt i w Black Desert czy naszego Wieśka 3 nie pogra. No ale z jako takim prockiem starsze gry powinny na low się odpalać i być grywane. Ja ze zdziwieniem u siory odpaliłem BnS'a na intel corze z gt630 na średnich i co ciekawe solo dało się grać. gorzej przy grze w party w dungach ;p No ale to BnS gdzie optymalizacji żadnej a na i7 z gtx970 grając na wysokich czy niskich do tej pory momentami są spadki fpsów.
Napisz przy jakich grach masz problem. Singlach czy sieciowych. Zobacz czy to samo będzie przy jakiś starszych gierkach. Może się okazać, że po prostu system masz zapchany albo po prostu coś go boli. No i spróbuj zegarów typowych pod grafe, może licznik ci się przekręca i pokazuje 0 zamiast 100% ;p
A przy uruchamianiu gry jak dasz prawym na exe to masz może możliwość uruchomienia gry z wybranym procesorem graficznym?
w wieśka grałem i nie miałem na niskich wszystko i miałem fps powYżej 30. Chodzi głównie o cs go gdzie skaczą fps jak szalone na b. Niskich. (na wysokich i średnich różnica 30fps co do niskich +/-) battlefield 4 tak samo, dużo lepsza grafika, bardziej otwarty świat a fps stały w 60. A w cs spadają..
ps. Usunąłem gry inne to nie sprawdzę programem
@up nie mam możliwości, w amd i intelu tylko da się ustawić w.wydajność
@polios2 takie komentarze darujcie bo jak zarobicie na swój komputer a nie rodzice dadzą to o tym pogadamy
Problem rozwiązany.
Witam. Mój problem polega na tym że mam 2 karty graficzne amd radeon r5 m330 i intel hd graphic 520. ściągnąłem program który monitoruje działanie procka itd i okazuję się że w grach amd ma 0% użycia. W ustawieniach graficznych wszędzie mam wysoką wydajność i w oszczędzaniu baterii też. W menadżerze urządzeń wyłączyłem intela więc w teorii wg mnie powinno wszystko ładnie śmigać tylko na amd-ku, ale tak nie jest. Wszystko albo zacina czyt. 5fps albo nie uruchamia. Dlatego moje pytanie; Czy amd może być uszkodzony?