2 Karty graficzne Radeon i zintegrowana Intela jak przełączyć na główną

Nie wiem jak ustawić na główną kartę, że by chodziła w grach radeon z seri r9 [270X]

Procek i5 4670

w Biosie nic nie znalazłem, jedynie musiałem przełączyć, że by system widział kartę

Nawet na pulpicie chodzi z tej zintegrowanej....

post-19680-0-64432500-1391075239_thumb.p

http://leshcatlabs.net/

To chyba wszystko co potrzebne Ci do szczescia :)

Trochę nie wiem o co ci chodzi. Jak chcesz żeby radeon r9 270 był twoją główną kartą to podłączasz ją pod monitor a nie pod płytę główną.

Ten kabel który zawsze podłącza do płyty głównej podłącz do karty graficznej.

lol już mu to pisałem w jego poprzednim temacie żeby przepiał kabel :D

sprawdz czy masz monitor podlaczony pod radeona !

1. wejdz do biosu i przejdz do zakladki Integrated Peripherals - poszukaj IGD lub Onboard Graphics Controller lub Onboard VGA lub cos podobnego jesli jest to wylacz

2. wejdz do biosu i przejdz do zakladki Advanced Chipset Features - i sprawdz czy nie ma shared memory, vga shared memory lub cos podobnego jesli jest to wylacz

3. jesli nic nie ma w biosie do wylaczenia, to w menadzerze urzadzen wylacz tego intela 4600, odinstaluj sterowniki radeona, zrob restart i zainstaluj radeona jeszcze raz

ps. jeszcze chyba w pci configuration mozesz sprawdzic init display first czy jest pci karta ustawiona (peg cos tam)

ps2. wszedzie gdze masz cos IGD to zamien na PEG w biosie

rzeczywiście miałem podpięte pod płyte ^^ w tych nowych komputerach człowiek sie gubi, dzeki za pomoc

wcześniej odinstalowałem sterowniki od hd intela karty i radeona. i ponownie zainstalowałem radeona sterowniki, i pokazuje mi jedną kartę ta właściwą:D

już chyba ze wszystkim się uporałem :D teraz kupić tylko bf4, gw2 na full detalach aż miło, i czekać na jakiegoś dobrego rpega

a zasadzil ci ktos cos?

ps. i tak w wolnej chwili poszukaj w biosie i wylacz dla bezpieczenstwa jak to jest mozliwe lub wylacz w menadzerze urzadzen

Nie wiem jak ustawić na główną kartę, że by chodziła w grach radeon z seri r9 [270X]

Procek i5 4670

w Biosie nic nie znalazłem, jedynie musiałem przełączyć, że by system widział kartę

Nawet na pulpicie chodzi z tej zintegrowanej....

post-19680-0-64432500-1391075239_thumb.p