2 pytania dot. wowa

Witam, zamierzam kupić battlechest+ dodatek wod i zacząć grać od 90 lvla. Mam 2 pytania:

1. Co jaki czas można robić dungeony z mountami? I skąd będę wiedział, że ten czas minął i mogę wykonać to znowu?

2. Z tego co czytałem to po wbiciu 100 lvlu, powinienem zdobyć gear. Jakieś linki z dokładnym poradnikiem?

1. Czy masz na myśli dungeony gdzie dropią mounty? Jeśli tak to pamiętam, że resety były w środę rano.

https://www.youtube.com/watch?v=RpcNfY3OtM4 Filmik ma już 5 miesięcy, sam też trochę nie gram, ale raczej nic się w tej kwestii nie zmieniło.

*(przez ten cały lvl boost do 90 lvl'a się pomyliłem, mój bląd)

W WoD wbija się 100.

Jeśli chcesz zbierać mounty, to dungi może robić kiedy chcesz, ale niektóre mają ograniczenie czasowe. Ale takie rzeczy sprawdzasz w kalendarzu. Jest napisane tam kiedy możesz znowu zrobić dany dung.

Inną sprawą są RAIDy. Rajdy można zrobić raz w tygodniu ( tylko jedną z wersji:10 normal,10 heroic,25 normal, 25 heroic. I te rajdy ( jak można zauważyć w kalendarzu ) resetowane są w każdą środę.

Jeśli masz więcej pytań to zapraszam na Defias. Szukaj postaci: Dlakin. Tylko wracam dopiero 16 grudnia, będę grał przez miecha.

A co do gearu, to najpierw wbij 100 ( rób przy levelowaniu dungeony, żeby zebrać jakiś gear).

Jak wbijesz 100 lvl, to zacznij się kolejkowac na dugenony heroiczne, a w czasie czekania zostaniesz wysłany do Tannan Jungle (po wybudowaniu portu) i tam rób daily quest. Zabijaj rary, by zdobyć tokeny, które losują gear. Zdobędziesz trochę gearu to zacznij chodzić na raidy ( tylko ogarnij sobie taktyki na konkretnego bossa, żebyś widział co robić. Mówię jako tank. Nie raz się trafia debil, który biję bossa, kiedy trzeba zabijać addy przez co brakuje nam dps-u).

Najszybciej i najłatwiej gear na 700 ilvl zrobić na bg/arenach skirmishowych.

A jeśli chodzi o farmienie mountów na dungeonach i raidach to:

Raid raz w tygodniu, restart co środę

Dungeon normalny 10 razy na godziny

Heroic codziennie 1 raz

Szukając dungeona w finderze robię go z innymi, a więc jest mniejsza szansa na loot niż podleciałbym do niego i zrobiłbym go sam, tak?

Sam nie zrobisz dungeona na 100 lvl. Ale tak, loot dzieli się na każdą osobę w party.

Są stare duungeony które możesz zrobić solo tylko musisz wiedzieć jakie dropią mounty.

Dzięki za pomoc!

Mam pytanie:

Czy osiągnięcie Explore Draenor odblokowuje się po zrobieniu questów do 100 lvla, czy trzeba zwiedzić lokacje poza questami aby się odblokowało?

Należy zwiedzić wszystkie lokacje.

Łatwo jest to zrobić poprzez sprawdzanie achiwmentów dotyczących exploracji danego kontentu w tym wypadku Draenor.

Sprawdz np. achiva Explore Gorgrond i sprawdzasz jakie zony pozostały ci do zwiedzenia albo sprawdzasz na mapie które obszary masz "niezarysowane"

Questy na Draenorze mają osobny achiv

Grałeś już wcześniej w wowa, czy to twoje pierwsze podejście do gry? Bo jeśli pierwszy raz zaczynasz grać w Wowa to polecam, zaczęcie zabawy od początku, a nie granie postacią endgejmową.

Kiedyś wbiłem 15 lvl i skończyłem:P Wolę jednak zagrać tym sposobem

Wiele ludzi, do Icecrown Citadel leci całą drogę zamiast użyć findera. Czy to dlatego aby mieć większą szansę na drop?

Jeśli grasz od nowa, to postaraj się nie robic tylu dungeonów, czyt. siedzę w Orgrimmar i spamuję dfindera.

Rób coś w stylu chodzenia na dungeona kilka razy dziennie, a potem, lub przed tem, questy. Pozwoli Ci to nie zabić magi wowa nudą i smrodem.

Co do 100lvl. Ja osobiście nie robiłem żadnych tanan jungle questow, daily i tak dalej. Chodziłem na BG gdzie leci honor i za honor można zdobyć bardzo przyzwoity gear. Oczywiscie dungeony i weekly na kazzaka i tego ptaka ;x
650 item lvl i jazda na raid findera. Kilka tygodni i mam gear by swobodnie dojść do gildi progresujacej norm/hc ;>

Ciekawią mnie daily questy.

1. Czy mogę zacząć je robić dopiero na 100 lvlu?

2. W jaki sposób je znaleźć, aby je zacząć wykonywać?

3. Za wykonanie ich dostaje się tylko Apexis Crystal czy także inne rzeczy jak gold?

Zależy jakie, te na apexisy to tak
Można je rozpoznać po niebieskim znaczniku nad głowami NPC.
Gold, apexis, czassami itemy.

Nie ma jakiegoś spisu od jakich NPC można je brać? Bo z tego co wiem to w Tanaan Jungle daily questy bierze się od 1 NPC.

Wiesz co, zamiast zadawać takie niepotrzebne pytania, może zacznij grać? Wbij ten 100lvl i rozejrzyj się, bo jak tak pytasz, to zaraz wszystkiego się dowiesz i wiesz, zero niespodzianek... xd

Jeśli masz pytania in gameowe, to poproś o nick, battletag i pytaj, exp i poznawaj xd

A odpowiadając na Twoje pytanie... "Draneor daily quest list" google, proszę Cię bardzo.

Jest taka możliwość aby addony Handy Notes oraz DraenorTreasures działały oba? Próbowałem wszyskiego i tylko 1 może działać.

Znalazłem także zwoje które uczą mnie profesji gotowanie i pierwsza pomoc. Warto się ich nauczyć?